עבור לתוכן

איזה לוח אם מבין הבאים טוב יותר? וגם שאלה בקשר לזכרונות וקירור למעבד.

Featured Replies

פורסם

הוצע לי לוח אם שך אינטל, דגם INTEL H55 TOM COVE LGA1156

בפורום מפרטים הוצא לי לוח אחר, של GIGABYTE:H55M-USB3 s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI

רציתי לדעת איזה יהיה יותר טוב למערכת הזאת:

מעבד INTEL CORE I5 750 2.66GHZ 8MB BOX

זיכרון PATRIOT SECTOR 5 CL9 4GB 1333MHZ

כרטיס מסך HD5770 1GB DDR5 - לא נאמר לי איזה חברה.

דיסק קשיח SEAGATE BARRCUDA 500GB 7200RPM SATA 16MB

מארז NZXT TEMPEST EVO

ספק כוח SPIRE JEWEL 450WATT TRUE 12 CM FAN

ועוד שאלה, הוצעו לי הזכרונות האלה: PATRIOT SECTOR 5 CL9 4GB 1333MHZ. אמרו לי שהחברה הזאת לא ממש טובה, האם זה נכון?

ובקשר למעבד, האם צריך לקחת לו מאוורר בנפרד? הציעו לי את זה:http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=21461

פורסם

המעבד במפרט הוא Box מה שאומר שהוא כבר מגיע עם קירור. אתה יכול לקחת גרסת Tray שלא מגיעה עם קירור ואז לבחור קירור צד שלישי בעצמך. אולי יש קירור זול ברמת הקירור של אינטל אשר מעט טוב ממנו ובסה"כ המחיר יוצא זהה, במקרה הזה כנראה שיהיה עדיף לקחת Tray וקירור צד שלישי. זה בסה"כ תלוי במחירים ורמת הקירור המתבקשת.

אתה יכול לבקש המלצה לקירור ולהתייעץ בנושא בפורום אוברקלוקינג וקירור, זה לא שייך לכאן.

החברה Patriot מוכרת וידועה בתחום הזיכרונות, מה שאמרו לך זה קשקוש מוחלט.

לגבי הלוח.. שאלת איזה יהיה יותר טוב. תגדיר "יותר טוב". כולם אמינים/ייציבים באותה מידה.. גם הביצועים זהים. מה שנשאר זה חיבורים ופונקציות שונות. דוגמאות:

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

פורסם
  • מחבר

בקשר למעבד, אמרו לי שכדאי לקחת מאוורר נוסף גם לגרסאת ה BOX כדי שהמעבד יגיע לביצועים מקסימליים. האם זה כדאי?

לגבי החברה PATRIOT, באייבורי אמרו לי שהם ממש גרועים ושלא כדאי לקנות את הזכרונות שלהם, מה הם סתם אמרו?

לגבי הלוח, אמרו לי שהלוח של אינטל נשרף דיי מהר, וגם שהלוחות שלהם לא משתלמים ועדיך GIGABYTE או MSI.

אני לא ממש מבין בכל החיבורים האלה, אבל בעיקרון אני רוצה את הלוח שיהיה משתלם יותר מבין שניהם, אתה יכול להמליץ?

פורסם

בקשר למעבד, אמרו לי שכדאי לקחת מאוורר נוסף גם לגרסאת ה BOX כדי שהמעבד יגיע לביצועים מקסימליים. האם זה כדאי?

מה ההיגיון בזה? בשביל מה לקנות שני קירורים כשאפשר להשתמש רק באחד? אמרתי לך שאתה יכול להתייעץ לגבי הקירור בפורום אוברקלוקינג וקירור, זה לא שייך לכאן. שם ימליצו לך אם לקחת BOX או לקחת TRAY וקירור בנפרד.

לגבי Patriot, כן, הם סתם אמרו.

לגבי הלוחות של אינטל.. לפעמים הלוחות שלהם לא משתלמים כי אפשר לקבל יותר באותו מחיר אצל יצרנים אחרים. אבל זה רק לפעמים, זה לא מוחלט. כל מקרה לגופו. תחליט אילו חיבורים ופונקציות דרושות לך ותקבל המלצה בהתאם. ולא, הלוחות של אינטל לא נשרפים, גם את זה הם סתם אמרו. קשקוש מוחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים