עבור לתוכן

חיבור מחשב נייד לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

אני חושב על קניית מחשב נייד בשביל העבודות של האוניברסיטה (אין לי עוד מקום בבית בשביל מחשב נייח).

הבעיה העיקרית שעולה כשאני חושב על זה היא החיבור לאינטרנט.

כרגע יש לי בבית מחשב נייח עם מודם רשת (מתחבר בכבל לכרטיס רשת).

(כתוב על זה B-FOCUS router 270PR).

איך אני אוכל לחבר את הנייד לאינטרנט?

אני יכול לקנות עוד מודם רשת בשבילו ולחבר אותו?

אני יכול לעשות רשת אלחוטית ולשתף אותה עם שני המחשבים?

הרשת האלחוטית נראית לי כמו בלאגן די גדול:

1) עולה הרבה כסף (?)

2) צריך לדבר עם הספק או תשתית (?)

3) מה הטווח קליטה (בכל הבית? יש לי בית 10x10 מטר בערך)?

4) אני לא כל כך מבין בכל מיני ראוטרים ומתגים וכאלה.

מישהו יכול לייעץ לי מה הדרך הכי טובה?

פורסם

אם אתה מעוניין לחבר את המחשב הנייד בצורה חוטית, אתה יכול לרכוש סתם switch (כ-100 שקל אני מעריך)

ולחבר את כל המחשבים דרכו ואז ממנו לראוטר/מודם וככה לאינטרנט (וגם ליצור רשת ביתית על הדרך)

אם אני לא טועה זה אמור לעבוד בלי שום בעיה.

כמובן שבמקרה כזה תהיה מוגבל לחיבור המחשב הנייד לאינטרנט במקום אחד (או מספר מקומות בודד) בבית

וזה בהחלט לא הפתרון המומלץ.

בנוגע לרשת אלחוטית:

1. לא כל כך. תלוי בסוג הרשת וכד'. כמובן שהרבה כסף זה עניין יחסי, אבל אני חושב שבערך ב-300 ש"ח תוכל לסיים את הסיפור. ואולי אפילו בפחות.

2. לא, לא צריך שום דבר מאף אחד מהם.

3. תלוי איפה ממקמים את הראוטר ועובי וסוג הקירות, מציע שתפרט קצת יותר בנושא ואז יהיה אפשר להחליט.

4. גם אני לא, הייתי מחכה לתגובות נוספות בנושא.

פורסם

אני חושב על קניית מחשב נייד בשביל העבודות של האוניברסיטה (אין לי עוד מקום בבית בשביל מחשב נייח).

הבעיה העיקרית שעולה כשאני חושב על זה היא החיבור לאינטרנט.

כרגע יש לי בבית מחשב נייח עם מודם רשת (מתחבר בכבל לכרטיס רשת).

(כתוב על זה B-FOCUS router 270PR).

איך אני אוכל לחבר את הנייד לאינטרנט?

אני יכול לקנות עוד מודם רשת בשבילו ולחבר אותו?

אני יכול לעשות רשת אלחוטית ולשתף אותה עם שני המחשבים?

הרשת האלחוטית נראית לי כמו בלאגן די גדול:

1) עולה הרבה כסף (?)

2) צריך לדבר עם הספק או תשתית (?)

3) מה הטווח קליטה (בכל הבית? יש לי בית 10x10 מטר בערך)?

4) אני לא כל כך מבין בכל מיני ראוטרים ומתגים וכאלה.

מישהו יכול לייעץ לי מה הדרך הכי טובה?

בעקרון אתה צריך נתב (ראוטר) או נתב המשולב עם מודם ADSL. רקע עקרוני יש כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm. אם אתה מוכן להתחייב להיות מחובר לבזק למשך שנתיים, תוכל לקבל חינם מודם המשולב בראוטר אלחוטי מהדגם הנסקר כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/DSL-2650U/DSL-2650U.htm

פורסם
  • מחבר

אוקיי, קודם כל תודה על חומר הקריאה. היה מאוד מעניין.

1) קודם כל אין סיכוי לרשת חוטית כי זה יגרום לכך שאני אצטרך לעבוד עם המחשב הנייד ליד המחשב הנייח וזה לא כל כך טוב.

2) אחד מהרעיונות שלי (בלי רשת בין המחשבים) היו (ואני חושב שמצאתי משהו דומה בלינק) להשאיר את המחשב הנייח מחובר באופן חוטי לאינטרנט, ואת המחשב הנייד (אם אפשר) פשוט לחבר לו עוד מודם חוטי או נתב. כלומר המחשב הנייד מחובר לקו הטלפון עם מודם והמחשב הנייח מחובר לקו טלפון עם מודם כל אחד בנפרד. מה אתם חושבים על הרעיון הזה?

3) בנוגע לרשת אלחוטית:

עובי הקירות בבית שלי הם בערך 10 ס"מ (אין ממ"ד). אני מניח שאני רוצה שנתב אלחוטי כזה יהיה קרוב יותר למחשב הנייח (שם גם יש קו טלפון). המקום שאני ארצה בערך לעבוד איתו עם המחשב הנייד הוא בסוף מסדרון של 10 מ' בערך בלי קירות מפרידים. למי שזה עוזר צירפתי תרשים שלי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בשורה התחתונה -- אתה צריך נתב אלחוטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים