עבור לתוכן

WIN7 החלפת לוח מ P31 לP35 צריך לפרמט?

Featured Replies

פורסם

אני דיברתי ספציפית על מעבר של p31 לp35

והבטח ובטח הזה הוא במכוון

גם מעברים הרבה יותר "חדים" עוברים לרוב בסדר בויסטה ומעלה בלי התקנת תיקון

פורסם

כל זה היה נכון (חלקית) בתקופת NT 5, אבל כבר לא היום.

אין קשר בין גרסת ה KERNEL לאופן הפעולה הבסיסי של המחשב - כל המחשב עובד עם BIOS מותאם אישית לצ'יפסט שלו. שוב חשוב לי להדגיש כי שינוי הצ'יפסט הוא הדבר היחיד שדורש שינוי כלשהו בקבצי מערכת ההפעלה.

במעבר כזה (p31 ל p35) אפילו בxp לא צריך התקנת תיקון וכו'

זה פשוט יפעל.

בטח ובטח שבויסטה ומעלה, חבל על הזמן שלך.

הסיבה שזה יפעל זה מכיוון שהמפתחים הקדימו תרופה למכה ומשחררים עדכוני דריברים בצורת UNIFIED PACKAGE שכוללים מעבר לנחוץ על מנת להפעיל את הצ'יפסט\שילוב חומרה הספציפי. אותה דבר קורה במערכות הפעלה VISTA ומעלה בו הדבר נעשה חובה ע"י תקן ה WDDM.

אני דיברתי ספציפית על מעבר של p31 לp35

והבטח ובטח הזה הוא במכוון

גם מעברים הרבה יותר "חדים" עוברים לרוב בסדר בויסטה ומעלה בלי התקנת תיקון

אני אביא לך דוגמא נוספת.

אם כמו שאתה אומר, במעברים חדים לא קורה שום דבר רע מבחינת תפעול מערכת ההפעלה כאשר מחליפים צ'יפסט (סוג לוח), למה בכל המחשבים הניידים יש דיסקים [גיבוי] נפרדים וייחודיים לכל סדרה? איזה הגיון יש לחברה מסחרית למטרת רווח להשקיע משאבים ולפתח ערכות הטמעת (שם מפואר ל Sysprep) לכל צ'יפסט? למה פשוט לא לעשות GHOST להתקנה אחת מוצלחת ולשחזק ממנו לכל המחשבים?

התשובה: למעשה יש מספר תשובות, א) זה גורם להתנהגות בלתי צפויה של מערכות החיסכון בחשמל ב) רוב התוכנות משתמשות בנתוני המערכת על מנת לקבוע תצורה נכונה לתפעול ויש סיכוי גדול כי לא יפעלו במלוא הפוטנציאל או לא יפעלו בכלל על צ'יפסט אחר דוגמא טובה לכך היא AUTOCAD 2008 שאישית נתקלתי בבעיה איתה.

פורסם

הסיבה שזה יפעל זה מכיוון שהמפתחים הקדימו תרופה למכה ומשחררים עדכוני דריברים בצורת UNIFIED PACKAGE שכוללים מעבר לנחוץ על מנת להפעיל את הצ'יפסט\שילוב חומרה הספציפי. אותה דבר קורה במערכות הפעלה VISTA ומעלה בו הדבר נעשה חובה ע"י תקן ה WDDM.

זה לא משנה את העובדה שמה שכתבתי נכון ולא מחייב תיקון/התקנה מחדש של המערכת

פורסם

בכל מקרה, תחליף לוח ותראה אם עובד. כן? יופי. לא? תבצע התקנת תיקון.

פורסם

זה לא משנה את העובדה שמה שכתבתי נכון ולא מחייב תיקון/התקנה מחדש של המערכת

מחייב לא, עדיף כן. :)

בכל מקרה, תחליף לוח ותראה אם עובד. כן? יופי. לא? תבצע התקנת תיקון.

תקרא את הטראד - אי אפשר סתם ככה לעשות התקנון תיקון מתי שבא לך בלי לאבד נתונים. בהנחה שיש לו רשיון מקורי ל7 אז בכלל...

פורסם

^ כמובן שבכל מקרה כדאי לבצע גיבוי של כל החומר החשוב במחשב.

פורסם

מחייב לא, עדיף כן. :)

או שזה לא משנה...

פורסם

שאלה לי אליך , לפי מה שאתה אומר אז שמפרמטים מחשב נגיד עם דיסק WINDOWS XP ומתקינים אותו אז באופן אוטומטי

מותקנים גם קבצי SYS של הלוח אם במהלך ההתקנה שספציפים ללוח אם הזה , ושמעבירים למחשב אחר את הארד דיסק

אז יש בעיה כי צריך קבצי SYS חדשים ללוח אם החדש , אני צודק ?

אשמח לפירוט בנושא , תודה רבה.

נ.ב למה אני לקחתי ארד דיסק ממחחשב אחד למחשב השני וזה עשה לי מסכים כחולים ולא עלה לי ויש WINDOWS XP , אם אני יעשה תיקון זה עלול למחוק לי את הקבצים בארד דיסק , כי אני מעוניין לגבות את החומר ולא עולה לי הארד דיסק .

מה נדרש לעשות ?

פורסם

שאלה לי אליך , לפי מה שאתה אומר אז שמפרמטים מחשב נגיד עם דיסק WINDOWS XP ומתקינים אותו אז באופן אוטומטי

מותקנים גם קבצי SYS של הלוח אם במהלך ההתקנה שספציפים ללוח אם הזה , ושמעבירים למחשב אחר את הארד דיסק

אז יש בעיה כי צריך קבצי SYS חדשים ללוח אם החדש , אני צודק ?

אשמח לפירוט בנושא , תודה רבה.

נ.ב למה אני לקחתי ארד דיסק ממחחשב אחד למחשב השני וזה עשה לי מסכים כחולים ולא עלה לי ויש WINDOWS XP , אם אני יעשה תיקון זה עלול למחוק לי את הקבצים בארד דיסק , כי אני מעוניין לגבות את החומר ולא עולה לי הארד דיסק .

מה נדרש לעשות ?

יש כמה אפשרויות אך הפשוטה והיעילה ביותר היא:

1) תפעיל LIVE CD של UBUNTU (תומך NTFS ללא בעיה)

http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

2) תגבה את כל החומר הדרוש לDOK או להתקן חיצוני אחר כלשהו (הערה: במקומך היתי גם מוריד את כל התוכנות המעודכנות והדריברים המעודכנים תוך כדי)

3) תעשה פירמוט מדיסק WINDOWS מעודכן.

אני לא ממליץ על כל סוגי ה "EDITIONS" המודבקות שיש. תלך על המקור הפשוט - כך גם אם תרצה להחליף בעתיד חלקים יהיו לך פחות בעיות.

הסיבה לכך שכל ה EDITIONS שאנשים עושים בעצמם לרוב לא מכילים הרבה מאוד דברים שאחראים לתחזוקת המערכת.

אם וכאשר יהיה לך כח אתה יכול ללמוד איך לעשות דיסק Unattended Installation שיעשה את כל תהליך הפירמוט, התקנה, התקנת דריברים, התקנת תוכנות לבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים