עבור לתוכן

Windows 7 Professional or Home Premium ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

בעבר רכשתי Vista Ultimate ולאחר נסיון קצר הבנתי שזה היה מיותר. אני לא משתמש ברוב התוספות של ה Ultimate ותמיד אני שואל את עצמי האם הגרסה הזאת מכבידה על המחשב יותר מאחיותיה..

עכשיו אני שוקל לרכוש את Windows 7. כמובן שאין לי צורך ב Ultimate כי אני משתמש ביתי ממוצע+ (נקרא לזה). אני משתמש בתוכנות כבדות ולפעמים גם עושה פעולות מתקדמות.. אך רוב העבודה שלי על המחשב היא גלישה, מולטימדיה ואולי משחק שניים..

השאלה כמו בכותרת.. ההבדלים העיקריים שמצאתי הם שב PRO קיימות גם התכונות הבאות:

+ הפעל תוכניות יעילות רבות שלWindows XP ב מצב‎ Windows XP.

+ התחבר לרשתות חברה בקלות ובאופן מאובטח יותר עם הצטרפות לתחום.

+ שחזר את הנתונים שלך בקלות עם גיבוי אוטומטי לרשת הביתית והעסקית שלך.

את התכונה הראשונה אני לא כל כך מבין במה מדובר. האם אני אוכל להפעיל תוכנות 16BIT ?

והתכונה האחרונה דיי קורצת, מי לא ירצה עוד גיובי?!

השאלה מה לגבי ביצועים (איזה גרסה יותר קלילה) והאם ההבדלים בין הגרסאות משמעותיים ויכולים לשמש משתמש ביתי ??

בקיצור איזה גרסה הייתם ממליצים לי להתקין ?

ושאלה נוספת היא מה ההבדל בשבילי אם אני אקנה גרסת OEM או Retail (מחשב קיים-מפרט נוכחי) ?

פורסם

מבחינת דרישת הביצועים אין שום הבדל, מה שאתה משלם עליו זה פיצ'רים נטו.

תסביר בבקשה מה הכוונה ב"אני משתמש בתוכנות כבדות ולפעמים גם עושה פעולות מתקדמות.. ".

ה XP mode זה בסה"כ VirtualPC עם מכונה של XP מותקנת. זה קיים רק בשביל תאימות אחורה בתוכנות וניתן גם לעשות מכונה כזאת לבד.

מהתרגום העקום של הפיצ'ר השני הבנתי שבסה"כ הם מתכוונים לכך שהמחשב יכול להיות חבר ב domain של active directory.

גיבוי ושיחזור אתה יכול לעשות בחינם עם מספיק תוכנות צד ג' גם.

פורסם

לגבי OEM / RETIAL:

גרסאת OEM זה גרסא שנמכרת בכ-500 ש"ח, אבל ניתנת לקנייה רק במעמד קניית מחשב חדש, כלומר, רק אם את קונה מחשב חדש (הרכבה עצמית או קומפלט) מחנות מסוימת - אתה רשאי לקנות גרסאת OEM מאותה החנות.

אם כבר יש לך מחשב קיים (שקניתי לדוגמא לפני שנה) אתה צריך לקנות גרסאת RETAIL שעולה כ-900 ש"ח.

בנוסף יש אופציית שדרוג - נניח ויש לך VISTA (מקורי כמובן), אז יש לך את האופציה לשדרג אותו ל-WIN 7 בתוספת תשלום של כ-500 ש"ח (בערך כמו ה-OEM).

אין שום ההבדל בין שדרוג/OEM/RETAIL מבחינת ביצועים.

אגב שמעתי על חנויות שמוכרות גרסאות OEM גם ללא קניית מחשב, אז כדאי לך לבדוק את זה...

(למרות שזה לא כל כך חוקי אבל לך לא אמור להיות איכפת לדעתי).

פורסם
  • מחבר

תסביר בבקשה מה הכוונה ב"אני משתמש בתוכנות כבדות ולפעמים גם עושה פעולות מתקדמות.. ".

פוטושופ ואילוסטרייטור..

פעולות טכניות, הגדרות מתקדמות, עדכוני קושחות, תמיד דואג שהכל יעבוד פיקס ויושב על פתרון של בעיות עד שמסתדר..

קיצור דברים שמשתמש רגיל יקרא לחבר או טכנאי, אבל זה לא כל כך רלוונטי לנושא.

לגבי OEM / RETIAL:

גרסאת OEM זה גרסא שנמכרת בכ-500 ש"ח, אבל ניתנת לקנייה רק במעמד קניית מחשב חדש, כלומר, רק אם את קונה מחשב חדש (הרכבה עצמית או קומפלט) מחנות מסוימת - אתה רשאי לקנות גרסאת OEM מאותה החנות.

אם כבר יש לך מחשב קיים (שקניתי לדוגמא לפני שנה) אתה צריך לקנות גרסאת RETAIL שעולה כ-900 ש"ח.

בנוסף יש אופציית שדרוג - נניח ויש לך VISTA (מקורי כמובן), אז יש לך את האופציה לשדרג אותו ל-WIN 7 בתוספת תשלום של כ-500 ש"ח (בערך כמו ה-OEM).

אין שום ההבדל בין שדרוג/OEM/RETAIL מבחינת ביצועים.

אגב שמעתי על חנויות שמוכרות גרסאות OEM גם ללא קניית מחשב, אז כדאי לך לבדוק את זה...

(למרות שזה לא כל כך חוקי אבל לך לא אמור להיות איכפת לדעתי).

חנויות הכן מוכרות גרסאות OEM, קניתי בעבר את ה VISTA ULTIMATE ב-900 שקל... טעות (אני יודע), אבל הכל לטובה - עכשיו לא נחזור על טעויות!!

פורסם

"פוטושופ ואילוסטרייטור" זה גם לא מתאר משהו שנחשב כבד מבחינת משאבים.

אם אתה עובד על כמה פרוייקטים עם הרבה שכבות ובDPI גבוהה במקביל זה אולי יותר מתאר מצב של צריכת משאבים מאשר "הפעלתי את התוכנות ופתחתי שם תמונה כדי לשנות לה את הגודל".

עדכוני תוכנות זה גם לא בדיוק מתאר משהו מתקדם, אולי אתה רואה את הדברים קצת אחרת...

כמו שאתה מסביר את זה תלך על משהו כמו home premium וזהו.

פורסם
  • מחבר

סבבה, קיבלתי והפנמתי..

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים