עבור לתוכן

מערכת קירור מיים - במחשבים ניידים

Featured Replies

פורסם

לאחרונה ראיתי בתוכנית בערוץ דיסקברי על כך שמערכת הקירור במחשבים ניידים היא מערכת הקירור מבוססת מים.

ז"א : שהובלת החום בתוך המחשב הנייד מתבצעץ ע"י צינוריות אטומות המכילות לחות אותו לחות בתוך הצינורית מוליכה את החום לכיוון המאורר שמקרר אותן וחוזר חלילה.

וכך בעצם מוסת החום בתוך המחשב הנייד. (כמו הרדיטור ברכב)

כאשר סיפרתי תאוריה זאת לאנשים סביבי לא היה אחד שאישר כי שמע על כך וטענו שהמאוור מזרים [/b] אוויר בתוך הנייד וכך מקרר אותו.

אשמח לתגובות בנושא

פורסם

יכול להיות שאתה קצת מבלבל... בנייד יש שימוש ב-heatpipes לא בקירור מים

יש הבדל עצום בין השניים. וגם לי נראה לא הגיוני קירור מים בנייד מהסיבה שהקירור הזה קצת כבד ולא ממש נייד.

תקרא על heatpipes ותחזור אלי אם זאת היית כוונת המשורר

פורסם

אתה צודק, לפחות חלקית. אני מניח שהתכוונת לצינורות הולכת חום (heat pipes), כמו שאמר Access Denied, ולא לקירור מים במשמעות הסטנדרטית שלו (שם המים עצמם מקררים). פה לא מדובר במים, אלא בנוזל קירור מיוחד (מבוסס פריאון אולי), אשר זורם בתוך הצינורות של גוף הקירור.

שים לב לגוף הקירור בתמונה הבאה (מ-Thinkpad T60):

t60p_heatsink.jpg

יש פה שני צינורות להולכת חום. צד ימין הוא "הצד החם" של הצינורות, שמחוברים לפלטות הקירור (כאשר גוף הקירור מותקן במחשב, הפלטות יושבות מעל המעבד והשבב הגרפי). כאשר רכיבים אלה מתחממים, נוזל הקירור מגיע לטמפרטורת רתיחה והאדים מתנקזים לכיוון "הצד הקר" (צד שמאל בתמונה). המאוורר מכניס אוויר קר מבחוץ (מה שעוזר לקרר את הצד הקר), וכאשר האדים מתעבים חזרה לנוזל בצד הקר, אותו מאוורר מסלק את החום הנפלט.

כמובן, בין היתר, המאוורר גם תורם לזרימת האוויר בתוך המארז, ומקרר את שאר הרכיבים, למרות שההשפעה של זה יכולה להיות זניחה.

אני לא מכיר את כל הניידים, ואולי לא בכולם יש מנגנון כזה, אבל בחלק בפירוש יש.

אגב, ההסבר כולו לקוח מהאשכול הבא:

http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?p=524927#p524927

פורסם
  • מחבר

תודה רבה בפחות משעה פתרתם לי ויקוח של יותר משבוע. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים