עבור לתוכן

הבדלים בין הפצות.

Featured Replies

פורסם

שלום...

ניסיתי את המבחן באתר http://www.zegeniestudios.net/ldc...

דווקא נחמד. רק שבסופו של דבר קיבלתי 5 אפשרויות שהיו 100% התאמה ועוד 2 שהיו 90%...

בכל מקרה אני אהבתי את הסביבת עבודה של KDE (אני מניח שבדומה לרוב משתמשי הלינוקס).

השאלה שלי היא מה ההבדל מבחינתי (המשתמש קצה) בין ההפצות השונות. הרי בסופו של דבר מה שאני רואה זאת הסביבת עבודה.

אני מניח שלינוקס היא הרבה יותר מסביבת עבודה אבל במה בא לידי ביטוי ההבדל בין ההפצות?

פורסם

ההבדל הוא בעיקר בחבילת הפתרונות שמגיע עם ההפצה ולא רק הסביבה הגראפית.

יש לך הפצות שכל המשמעות שלהן זה להיות IP PBX או הפצות שנועדו לחומרה ממש חלשה או הפצות שמאגדות הרבה כלים לעבודה במדיה, כלי מערכת, אבחוני אבטחה וכד'.

פורסם

השאלה היא מה אתה רוצה להשיג מהתקנת לינוקס במחשב - חינמיות, למידת המערכת, פיתוח לסביבה, סתם התנסות, הגנה מתוכנות זדויות ועוד...

פורסם
  • מחבר

בעיקרון ללמוד להכיר את המערכת ולעבוד איתה, ובין היתר גם סביבת פיתוח ל PHP למרות שגם בוינדוס הסדרתי לא רע בכלל.

החינמיות היא רק יתרון

פורסם

האמת שבשכבה החיצונית (ממשק המשתמש) והשכבה הפנימית (קרנל) אין הרבה הבדל בין ההפצות הראשיות.

ההבדלים מתמצים במיוחד במערכת הניהול, בחירת התוכנות שמגיעות עם ההפצה ותוכנות אחרות, תדירות ואופן העדכונים למערכת, וקצת פילוסופיה וכסף.

ישנן הפצות שהן לא ל"שימוש כללי" אלא מוכוונות מטרה והן כבר פחות דומות להפצות הראשיות.

לדרישות שלך תבחר הפצה (אפילו אקראית ), תנסה לעבוד יום-יומיים, מצא חן בעיניך - יופי. לא עבור להפצה הבאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים