עבור לתוכן

כלי לחישוב חשבון חשמל לפי שימוש והספק כ.מסך

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יפה מאוד - :yelclap:

הצעות לשיפור:

1. חישוב תעו"ז - אני מחובר במונה תעוז (מונה דיפרנציאלי) החישוב שאתה מציג הנו חישוב אשר מדבר על תעריף קבוע (שאני מוצא אותו לא כלכלי)

2. העברת הכלי לכלי WEB

3. מנגנון אשר ישער את צריכת המתח של המחשב (שזה בעצם אינטרפולציה של רכיבי המחשב)

כל טוב,

גבריאל

1. פעם ראשונה שאני שומע על מונה תעוז, איך זה עובד בדיוק ?

2. סיכוי נמוך שיקרה אבל אני יעיף מבט :-\

3. יש הרבה מנגנונים כאלה באינטרנט, הרעיון היה שאחרי שהשתמשת בהם אתה זורק את התוצאה פה ומקבל את העלות.

זה נראה לי הרבה עבודה שחורה אבל אם יהיה לי זמן אני ינסה להעתיק אחד כזה :)

תודה על הרעיונות

מאפא אני מקבל או איך אני מחשב את הערכים לשדות הספק/מערכת במנוחה והספק/מערכת במאמץ?

לכל רכיב חשמלי מוצהר הספק \ TDP למאמץ, אולם הספק במנוחה יותר קשה למצוא. אם זה מעבד או כרטיס מסך אז יש סיקורים שמבודדים

את הצריכה לרכיב הספציפי, ככה שאפשר למצוא את המידע אבל אי אפשר להסיק צריכה במנוחה מה-TDP המוצהר בלבד...

אני יכול להכניס מאגר רכיבים עם נתונים ידועים, אבל למערכת מחשב שלמה זה משתנה, אפשר להעזר בכלי כזה:

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

פורסם

1. פעם ראשונה שאני שומע על מונה תעוז, איך זה עובד בדיוק ?

במונה תעוז המחיר פר קילווואט משתנה בהתאם לשעה ביום, היום בשבוע, והתקופה בשנה (קיץ חורף וכו')

בגדול מה שזה אומר שבשעות שבהן אין עומס מערכת אתה משלם הרבה פחות פר קילוואט ובשעות העומס את משלם יותר (כל זאת ביחס למחיר ה-FLAT RATE )

לא לכל אחד זה מתאים (לי זה חוסך בערך 170 שח לחודש בחשבון שנתי) - למשפחתי זה מתאים מאוד כי בשעות הגבע (השעות העמוסות) כמעט ושום דבר אצלי בבית לא פועל.

תעשה את החשבון אם זה מתאים לך - http://srvt1.i-ecnet.co.il/scripts/mgrqispi.dll?APPNAME=iec&PRGNAME=Simulator

שים לב טוב לערכים שנמצאים שם - חלק מהדברים "מופלצים" בצריכה שלהם - אבל זה עדיין נותן אינדיקטור

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אגב, יצא לי שלשעת משחק, עם מערכת קטלנית על 550W משלמים 20 אג'. וכשמשאירים את המחשב פתוח, זה עולה 5 אג' לשעה (בהתחשב שהמחשב לא עובר את ה200W בזמן מנוחה).

נשמע מעולה. לא חשבתי שזה כ"כ זול.

פורסם
  • מחבר

במונה תעוז המחיר פר קילווואט משתנה בהתאם לשעה ביום, היום בשבוע, והתקופה בשנה (קיץ חורף וכו')

אבל אז אתה לפחות צריך לפרט באילו שעות וימים בדיוק המע' תהיה במנוחה\מאמץ (לבחור עונה זה מילא)

ז"א זה רלוונטי רק למי שמגדיר לעצמו מראש מתי מותר לשחק במחשב ומתי מותר להפעיל אותו.

אם יש לך חוקים כאלה אני כבר מעדיף לחשב עבורך אישית את החשבון

מאשר להסתבך עם אקסטרה תנאים והתעסקויות בקוד שבספק אם יהיה להם שימוש :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים