עבור לתוכן

מה זה מגמה עיונית?

Featured Replies

פורסם

מתוך מקצועות שאפשר ללמוד בתיכון... אפשר כמה דוגמאות למה זה מגמה עיונית?

פורסם

אצלי זה היה מקצועות חובה + 2 מוגברים.

פורסם

ה 2 המוגברים יכולים להיות ערבית / פסיכולוגיה / גיאוגרפיה וגו'.

פורסם

המגמה הכי משתלמת בתיכון. תבחר מקצועות שתוציא בהם ציונים גבוהים כמו גאוגרפיה ותקשורת. אל תלך למגמות כימיה וביולוגיה בשביל "היוקרה" כי אתה תשקיע הרבה יותר בשביל ציון טוב ובטווח הארוך זה לא יתן לך כלום.

פורסם

...אלא אם אתה שוקל ללמוד משהו טכני יותר באוניברסיטה - בהרבה מקומות "מתמחרים" אחרת (מבחינת בונוסים) ציונים במקצועות כמו פיזיקה וכימיה לעומת מקצועות מוגברים "עיוניים". חוץ מזה, אני חושב שעדיף ללכת ללמוד את מה שהכי מדבר עליך... גם תורם לציון וגם תלמד בכיף (הכל יחסי, כן?) ולא בסבל.

פורסם

מחזק מאד את הפיסקה האחרונה.תלמד מה שמעניין אותך.כנ"ל לגבי לימודים אקדמיים,כשאלו יגיעו.

פורסם

...אלא אם אתה שוקל ללמוד משהו טכני יותר באוניברסיטה - בהרבה מקומות "מתמחרים" אחרת (מבחינת בונוסים) ציונים במקצועות כמו פיזיקה וכימיה לעומת מקצועות מוגברים "עיוניים". חוץ מזה, אני חושב שעדיף ללכת ללמוד את מה שהכי מדבר עליך... גם תורם לציון וגם תלמד בכיף (הכל יחסי, כן?) ולא בסבל.

רק פיזיקה מקבלת מעמד מיוחד וגם לא בכל מוסד. בכל מקרה עדיף לקבל 90+ בגיאוגרפיה מאשר 70 בפיזיקה.

פורסם
  • מחבר

אני בי"ב כרגע אני לא עולה לתיכון. פשוט נתקלתי בצמד המילים "מגמה עיונית" ורציתי לדעת מה זה בעצם אומר בפועל. פיזיקה זה מגמה עיונית או לא? עד כמה שידוע לי פיזיקה לדוגמה נחשב ריאלי

ספרות נחשב הומני - אבל מה זה עיוני? ספרות והסטוריה זה עיוני? או סוציולוגיה זה עיוני? אולי כימיה? כלכלה? :facepalm:

פורסם

רציתי לשלוח אותך לגוגל, אבל גוגל שלח אותי חזרה לכאן ונכנסתי ללולאה אין סופית... :-X

בגדול ריאלי זה כל מה שקשור במספרים ו"מציאות" - פיזיקה, מתמטיקה, כימיה, מחשבים, ביולוגיה וכו'

עיוני זה פחות או יותר כל מה שקשור ב"ספרים" וקריאה - ספרות, היסטוריה, וכו'

פורסם
  • מחבר

^

חחחחחחח טו-אוב, ישר לחתימה ;D

וכן, ניסיתי כבר את גוגל והוא משום מה איכזב.

תודה על התשובה האינפורמטיבית.

עריכה: איזה כבוד גדול - עכשיו הת'רד שלי מככב במקום הראשון בגוגל, בגלל שאיזה אידיוט אחד בFXP כתב עיונית עם א ומשום מה גם עם 2 י'.

http://tinyurl.com/y84wzjt

פורסם

מגמה עיונית היא מגמה שאין בה חלק פרקטי\מקצועי.

יש מגמה עיונית הומנית (ספרות מוגבר, היסטוריה מוגבר, תנ"ך מוגבר וכו') ומגמה עיונית ריאלית (פיזיקה, כימיה, ביולוגיה וכו').

מגמה מקצועית (היום היא נקראת מגמה טכנולוגית) היא מגמה שחוץ מתעודת בגרות עיונית רגילה מקבלים גם תעודת בגרות מקצועית\טכנולוגית (לדוגמה: אלקטרוניקה 12-15 יח"ל, תיב"מ וכו')

בזמני (וזמני היה לפני 12 שנה בערך) קיבלתי תעודת בגרות עיונית כחולה ותעודת בגרות מקצועית (אלקטרוניקה) ירוקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים