עבור לתוכן

LAN Party

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

יש לי שאלה דיי פשוטה.

ברצוני לארגן לאן פארטי קטן של 6 אנשים, כולם יושבים עם המחשבים שלהם באמצע הסלון שלי וכולם מחוברים לחשמל + אינטרנט

הבעיה היחידה, אני לא יודע אם זה יעבוד!

יש לי ראוטר 4 יציאות + ראוטר 4 יציאות, 2 שקעים לטלפון, כלומר ADSL (אני בזק 014 + תשתית בזק) - אם אני מחבר ראוטר לכל שקע ומחבר 2 לראוטר אחד ו4 לראוטר אחר - האם לכולם יהיה אינטרנט? האם אני עדיין אצליח לפתוח שרת לאן וכולם ייכנסו?

אני אשמח לתשובה ואם אפשר גם מדריך לארגן רשת לאן טובה.

האם HUB זה חובה?

פורסם

אני מקווה שאתה מבין את ההבדל בין hub ל switch.

תחבר סוויטצ' לנתב שלך ושהוא יהיה גם הDHCP וגם יתן NAT החוצה.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש מבין בזה, מה שאמרת לי זה ממש סינית, תודה רבה על העזרה אבל.

אני אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי מה זה כל דבר ממה שאמרת ומה ההבדל בין HUB לSWITCH.

בכל מקרה, לאחר שאני אחבר SWITCH לנתב שלי (בSWITCH יש 8 חיבורים אם אני לא טועה?) אני אקבל קישוריות אם אחבר מחשב לכל אחד מהחיבורים?

כמה SWITCH זול עולה? אין לי אחד כזה.

פורסם

לא היה לי כח לרשום עכשיו את כל התאוריה, אבל מצאתי משהו נחמד כבר בתוצא ראושנה של גוגל ואני מקווה שההסבר יהיה מובן לך:

When a hub receives a packet (chunk) of data (a frame in Ethernet lingo) at one of its ports from a PC on the network, it transmits (repeats) the packet to all of its ports and, thus, to all of the other PCs on the network. If two or more PCs on the network try to send packets at the same time a collision is said to occur. When that happens all of the PCs have to go though a routine to resolve the conflict. The process is prescribed in the Ethernet Carrier Sense Multiple Access with Collision Detection (CSMA/CD) protocol. Each Ethernet Adapter has both a receiver and a transmitter. If the adapters didn't have to listen with their receivers for collisions they would be able to send data at the same time they are receiving it (full duplex). Because they have to operate at half duplex (data flows one way at a time) and a hub retransmits data from one PC to all of the PCs, the maximum bandwidth is 100 Mhz and that bandwidth is shared by all of the PC's connected to the hub. The result is when a person using a computer on a hub downloads a large file or group of files from another computer the network becomes congested. In a 10 Mhz 10Base-T network the affect is to slow the network to nearly a crawl. The affect on a small, 100 Mbps (million bits per scond), 5-port network is not as significant.

בעצם hub הוא סוג של repeater/amplifier ולרשתות ethernet של היום הוא פשוט אסון מבחינת collision.

למקרה שלך פשוט תקנה סווטיצ' ותשרשר אותו לסוויטצ' של הנתב שלך.

פורסם
  • מחבר

אהלן חבר'ה. (תודה רבה לך מולטיקור על התגובה ותודה לך, צ'יף על האתר! באמת עוזר מאוד!)

האם ארבעת הכניסות שיש לי בראוטר נקראות סוויצ'?

מה שאני צריך לעשות זה לקנות פשוט סוויצ' ולחבר אותו לכניסה בראוטר כאילו הייתי מחבר מחשב בחיבור אינטרנטי וכולם יוכלו להנות מקישוריות אינטרנטית?

אם לדוגמא אנחנו נרצה לשחק בCS 1.6, האם נצטרך מחשב סרבר? (מחשב שיפעיל Dedicated Server) או שפשוט אפשר לפתוח דרך המשחק ולהכנס באמצעות לאן?

תודה!

פורסם

אם כולם יושבים לך באמצע הסלון, אז אני מניח שלפחות חלקם עם מחשבים ניידים שמין הסתם מכילים גם אופציה לחיבור אלחוטי.

אז במידה ויש לך נתב אלחוטי תוכל פשוט לחבר 4 בחיבור קווי באמצעות הנתב, ואת הנותרים בחיבור אלחוטי.

במידה ואתה בכל זאת מעוניין בחיבור קווי של כל המחשבים אז בהחלט תצטרך מתג או מרכזת

הינה זאפ

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-hub&db184589=184613&orderby=price

ותצטרך כבלים עבור כל החיבורים

פורסם

4 המבואות LAN בנתב שלך הם סוויטצ' לכל דבר. אל תשכח שכל הנתבים הביתיים היום הם Integrated Serviceומכילים הרבה פונקציות משולבות (שלא לדבר על זה שהם לא בדיוק מבצעים ניתוב כלשהו חוץ מניתוב סטאטי).

אני לא יודע מה הדרישות של CS, אבל גם אם יש צורך במחשב שרת לא אמורה להיות שום בעיה לעשות את זה.

פורסם
  • מחבר

לא יהיו מחשבים ניידים על השולחן... רק נייחים )-:

איך הממתג הזה?

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=981

הוא יכול להתחבר לנתב שלי בכבל אינטרנט? אם אני אחבר את זה לנתב ואביא את זה לסלון, 6 מחשבים יכולים לקבל קישוריות?

פורסם

כן, אתה יכול לחבר אותו לנתב שלך ודרכו לחבר את כל 6 המחשבים לרשת הפנימית (החיבור לנתב ייתן קישוריות לאינטרנט).

פורסם
  • מחבר

מצויין! תודה רבה! עניתם על כל השאלות שלי :xyxthumbs:

עכשיו... יש עוד משהו שאני צריך לעשות לדעתכם \ יש לכם הצעות למשחקים \ דברים שאפשר לעשות בלאן \ שתייה \ מזון....

:hi:

פורסם

יש ב- Sticky של הפורום הזה קישורים למספר מאמרים בעברית שמסבירים את הדברים הבסיסיים כמו מה ההבדל בין Hub ל- Switch.

פורסם

התשובה הנכונה מתי שמישהו שואל על hub היא "אתה אולי מתכוון לswitch כי הם החליפו את הhub " .הhub הוא בגדול "חוט" הוא מחבר את כולם ביחד בדרך שכולם צריכים לעבוד במכנה המשותף הנמוך ביותר. ה switch הוא בעצם סוג של network bridge הוא מגשר בין החיבורים וכל צד יכול לעבוד בקצב המקסימאלי שלו.היום לא משתמשים יותר בhubs למוצרים חדשים בתקשורת קווית.

בrouter עם 4 חיבורים לרוב יש switch של 5 או 6 חיבורים ולאחד מהם מחובר מעבד תקשורת שאחראי על הניהול שלו. צריך רק לכבות את כל הניהול שם כמו הdhcp ויש לך switch . תחבר את הישן לחדש וגמרנו (לפעמים צריך כבל מוצלב בשביל זה ולפעמים לא)

עכשיו... יש עוד משהו שאני צריך לעשות לדעתכם \ יש לכם הצעות למשחקים \ דברים שאפשר לעשות בלאן \ שתייה \ מזון....

:hi:

תזמינו פיצה. משחקי LAN זה כבר עניין של טעם וכוח של המחשבים. בגלל שהיום האינטרנט מספיק מהיר ורוב משחקי הרשת עובדים באינטרנט הצורך בLAN party ירד אבל מפגשי קונסולות זה דבר יותר הגיוני. מישהו פעם שאל בפורום משחקים על משחקי לאן למחשבים חלשים. תפתח שם קישור או שתריץ חיפוש.

פורסם
  • מחבר

תודה!

קניתי סוויצ' והוא עובד אחלה.

אם יתחברו הרבה מחשבים, לא יקרה מצב של פינג גבוהה או לאגים מטורפים?

אפשר להריץ שרת יעודי במחשב אחד וגם לשחק דרך אותו המחשב?

פורסם

במחשבים שנמצאים ברשת הפרטית לא אמורים להיות לאגים בינהם.

אבל אם כולם יינסו לגלוש לאינטרנט יחדיו, בהחלט סביר שיהיו לאגים .

בקשר לשרת, איזה מחשב מדובר ואיזה שרת אתה הולך להריץ עליו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים