עבור לתוכן

כמה שאלות של טרום טכנאי [לא מחירים תרגעו...]

Featured Replies

פורסם

יש לי ידע רב במחשבים ואין לי בעיה להתחיל לטפל במחשבים של אנשים וגם יש לי ניסיון עם מחשבים של הישיבה [בערך 15 שזכו לטיפולי רק משם]

יש לי כמה שאלות די בסיסיות לפני שאני מתחיל לעבוד בזה על מחשבים קצת יותר חשובים...

-איך לרוב טכנאים מתקינים דרייברים? יש תדרך של להביא דיסק דרייברים מוכן יש אפשרות גם להביא מחשב נייד עם אינטרנט ואפשר גם לחזור הבייתה באמצע אבל כמובן שזה קצת פחות מומלץ...מה הדרך הכי יעילה שהרוב משתמשים בה?

-איך שומרים הגדרות אינטרנט למחשב שקרס? בנושא הזה יש לי הכי הרבה בעיות... עם חייגן בלי חייגן שם משתמש למשפחות בעייתיות וראוטרים תמיד היו החלק המעצבן בפירמוט. פשוט מתקשרים לחברה של הספק? נשמע לי די חובבני. [ יש מדריך כללי על זה? תודה ]

אני מבין שחייבים חלקי חילוף בסיסיים לבדוק בעיות חומרה... התקציב שלי פה הוא צוואר בקבוק...

ושאלה אחרונה, לטכנאים שפה, מה המדיניות שלכם כלפי אופיס \ ווינדוס \ כל דבר אחר פרוץ?...

שאלה די מעצבנת...במיוחד כשעובדים עם דתיים...ברור שצריך להסביר להם מה הולך אבל השאלה אם בכלל להסכים להתקין? [מה אתם הייתם עושים?!]

ממש תודה!

פורסם

- דרייברים: אפשר (ורצוי) להכין דיסק שכולל דרייברים לרוב הרכיבים הנפוצים - כרטיסי מסך של NVIDIA ושל ATI, לוחות אם של 6-7 היצרניות שתמצא בארץ (כל החבילה, כלומר כולל אלה של הכרטיס רשת וכרטיס הקול)... בנוסף, רצוי להצטייד בדיסק BOOT של מערכת הפעלה כלשהי - נניח הפצת לינוקס חינמית, שיכולה לפעול כLIVECD בשביל לבדוק האם המחשב מצליח לעשות BOOT שלא ממערכת ההפעלה המותקנת כאשר נראה שהבעיה דווקא בה.

- ציוד וחלפים: רצוי להחזיק חבילה בסיסית של ספק בינוני ומעלה, זכרונות (מספיק סטיק אחד של DDR2 ואחד של DDR3 אם כי אם אתה מטפל גם במחשבים ישנים גם DDR לא יזיק), וכן כרטיס מסך בסיסי - כל זה די הכרחי לזיהוי סופי של תקלות ובהבדל מלוח אם למשל, אלה גם דברים שקל להחליף בשביל דיאגנוזה בלבד. המהדרין יוסיפו מחשב נייד עם חיבור אינטרנט סלולרי (כלומר, כזה שלא תלוי בתקינות האינטרנט בבית הלקוח) להשלמת דרייברים חסרים או חיפוש מידע בזמן אמת. קיים גם מתקן חיצוני שאליו ניתן לחבר הארד דיסקים (פנימיים), שימושי בעיקר אם הלקוח בהסטריה כיוון שהמחשב שלו "מת" והיה לו חומר חשוב על ההארד-דיסק וצריך להראות לו שלוח אם שרוף עוד לא אומר אבדן מידע טוטאלי.

- בכל מה שקשור להגדרות אינטרנט, חייגנים וכו' - את המידע הזה תצטרך לקחת מהספקיות השונות. אפשר כמובן להחזיק את ההתקנות הנפוצות מראש, אבל בהרבה מקרים לקוח לא יודע מה סוג החיבור שלו ובטח שלא מה שם המשתמש והססמא שלו, ואז באמת שאין ברירה אלא לפנות לספקית.

- תוכנות פרוצות: אסור בתכלית האיסור, כי להתקין תוכנה פרוצה לשימוש אישי זה דבר אחד ואילו לגבות כסף על התקנה של תוכנה פרוצה כאיש מקצוע זה דבר אחר לחלוטין (גם בעיני החוק). לדתיים אתה מוזמן להגיד שגביית כסף עבור התקנה של תוכנה שלא שולמי תמורתה כנדרש זה גזל.

פורסם
  • מחבר

-תודה! עדיף להוריד מהאתר של החברות עצמן או משהו מוכן כמו http://driverpacks.net/driverpacks/latest ?

בכ"מ אני עובד עם דיסק און קי שיש בו גם הפצות של לינוקס גם של ווינדוס לייב גם התקנות ווינדוס וגם תוכנות בסיסיות [ודרייברים כנראה]

-תודה על הפירוט...

-אוקיי

-ממש לא חשבתי לקחת כסף על תוכנות כאלה... אבל רוב האנשים לא מבינים שבהתקנת ווינדוס אין "תתוכנה של הכתיבה" ועוד פחות אנשים באמת ירצו לשלם עליה למייקרוסופט. כל הטכנאים שעברו אצלי בבית התקינו דברים פרוצים.

בכ"מ לא שאלתי על המוסריות שבעניין ולא ביקשתי שיעשו לי מצפון, שאלתי בתכלס מה אנשים עושים.

תודה!

פורסם

כל הטכנאים שהיו אצלך בארץ היו במילה אחת: חאפרים.

הדיון הזה הגיע לרגע שבו הוא יוצא מגבולות חוקי הפורום.

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי שדיבור על דברים כאלה זה בניגוד לחוקי הפורום...חשבתי רק הורדות וכאלה.

בכל מקרה אפשר תשובה לשאלה בתגובה השניה שלי?

[מה עדיף לעבור על כל החברות ולהוריד תדרייבר פאק שלהן או להוריד חבילה מוכנה?]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים