עבור לתוכן

באילו רכיבים להשתמש? (נגדים וקבלים)

Featured Replies

פורסם

עשית סלט...

1. צריך לבנות מעגל השהייה נפרד.

2. מעגל ההשהיה מפעיל את הממסרים

3. הממסרים נמצאים ביציאה בין המגבר הסופי לרמקולים

4. אתה נותן MUTE עד אחרי סגירת הממסרים, כדי לא לשמוע אותם נסגרים ברמקולים

• תגובות 53
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

איך אני נותן MUTE עד אחרי סגירת הממסרים? זה עוד מערכת של ממסר לא?

פורסם

לא. מיוט זו כניסה שפועלת ברמת מתח ולא צורכת זרם. מעגל ההשהיה אמור לתת את רמת המתח הדרושה. אפשר למתג עם טרנזיסטור בכניסה אם מתעקשים.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להפנות אותי למשהו שיראה לי איך זה אמור להראות?

פורסם
  • מחבר

שאלה שתראה לכם מטומטמת:

המגבר חוצץ בכניסה והמגברים שבסינון DC לרמקולים מחוברים למקור מתח או שזה בדיוק כמו בסכמה?

המגבר חוצץ בהתחלה הוא LF412 ושאני נכנס לאתר של החברה יש המלצה על LM8272, איזה עדיף?

אותו הסיפור עם המגברים שמסננים DC לרמקולים, הם LF411 ובאתר ממליצים LM8261, מה לבחור?

יש לכם הצעות למגברים אחרים יותר טובים?

בקשר למיוט, הבנתי מה הולך אני מסתדר עם זה.

ודבר נוסף, אני יודע שאני צריך לשים פוטנציומטר עם ערך של 10K ומעלה וככל שאני עולה (עד ערך מסויים) התוצאה יותר טובה, הייתי רוצה להבין את זה מבחינה חישובית.

תודה יום טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי חבר'ה אז בקשר למיוט הסתדרתי, הבנתי שאני צריך הספקת מתח ל op-amp, ואני מתלבט כרגע לחוצץ בהתחלה בין LM4562 ו OPA2107. אני פשוט לא מכיר את הרכיבים האלה וקראתי קצת על שני אלה.

יש המלצות אחרות?

במעגלים של הסינון DC אני גם צריך מגברים כאלו יקרים או שהם לא משפיעים על הסאונד ואפשר להסתפק ב LF411? תודה

פורסם

שים בכניסה סוקט DIP8 כדי שתוכל להחליף, ותנסה כמה שבבים. אם תרצה יש לי כמה שאין לי בעיה להשאיל לך לצורך הבדיקה הזו.

פורסם
  • מחבר

תודה אנטולי, ובקשר לאלו שנמצאים בסינון DC לרמקולים?

פורסם

האמת שאני לא יודע מה השבבים שנהוג להשתמש בהם לדברים הללו. לא בניתי משהו כזה בעצמי לכן קשה לי להגיד. בתור באפר אני יכול להמליץ על כל מניי דברים בהתאם לסאונד שאתה רוצה כי יצא לי לבדוק לא מעט דברים.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה סידורים אחרונים ואני סוגר את העניין הזה.

1. ראיתי בדטא שיט של ה LM4562 שהשתמשו בקבלים של 47uF במתח הספקה, זה יתאים גם לצ'יפים אחרים?

2. האדמה של המתח הספקה לפני שהוא מגיע לצ'יפים היא אותה אדמה של כל שאר המעגל? היא גם אותה אדמה של המתח שמגיע ל OP AMPs?

3. אני רק רוצה לוודא שהחיבור של ה OP AMP בכניסה הוא בדיוק כמו שמופיע בסכמה ואני רק צריך להוסיף מתח הספקה והקבלים במקביל.

4. זה מה שכתוב על Rin:

Sets the amplifier's input terminals DC bias point when CIN is present in the circuit. Also works with CIN to create

a highpass filter at fC = 1/(2πRINCIN). If the value of RIN is too large, oscillations may be observed on the outputs

when the inputs are floating. Recommended values are 10kΩ to 47kΩ

מה זה fc? אני צריך את זה כדי להחליט אם הקבל כניסה יהיה 0.47uF או 1uF.

זהו בעיקרון.. סוגר את זה ומתחיל לעבוד על התכנון של ה PCB.

לילה טוב :)

פורסם
  • מחבר

אני יודע ששיגעתי אתכם והפצצתי אתכם בשאלות ואני מעריך מאוד את העזרה שלכם עד עכשיו, אני לקראת הסוף אז אני רק צריך עזרה בדברים האלו שהם היחידים שתוקעים אותי (רובם הגדול לא מצריך הסברים).

בבקשה תעשו מאמץ קטן אחרון לענות לי, גם אם אתם יודעים רק חלק מהתשובות.

תודה ושבת שלום!

פורסם

1. הקבל הזה הוא לא חובה, זה נחמד אם הספק יתקשה לעיתים לספק מתח יציב. מה שחשוב יותר זה לשים שם קבל קטן ולא אלקטרוליטי של בערך 0.1מיקרו (הערך המדויק לא הכי חשוב), שיסנן רעשים. וכן, זה יתאים לכל שבב.

2. אני כבר לא ממש עוקב על איזו אדמה מדברים ואיזה מעגל בדיוק בנית. ולא ממש הבנתי מה שאלת. אבל באופן כללי אם יש לך סימן של אדמה אז הוא אדמה, וכל עוד לא צוין אחרת אין בעיה לחבר הכל ביחד, כי ממילא בסוף הכל מקוצר. כן כדאי לשים מוליך עבה לאדמה, וכן כדאי להימנע מלהשתמש בדבר אחד שמחובר לאדמה כמוליך עבור דבר אחר שמחובר לאדמה, הכי טוב אם כולם יתחברו לאותה נקודה.

אם הייתי בונה ספק עם מסילה אחת של מתח ואז מפצל אותו ל-2 אז צריך להפריד אותו מהאדמה, אבל אני מניח שזה לא המקרה.

3. תן לי קישור למה שאתה מדבר, ותסביר מה בדיוק השאלה.

4. fc הוא תדר הברך (cut-off frequency) שבו יש נפילה של 3 דציבל בתגובת התדר של המעגל (אמפליטודה). אם זה מעגל RC אז יש שם גם שינוי פאזה של 45מעלות, עדיף שזה יהיה נמוך יותר משמעותית מהתדרים שמעניינים אותך.

פורסם
  • מחבר

1. תודה, אז אני אשים שם שני קבלים במקביל אחד 47uF ואחד 0.1uF.

2. בקשר לאדמה מובן, האדמה היא אותה אדמה.

בקשר להפרדה של האדמה במקרה של פיצול לשני מסילות (שזה אגב מה שאני הולך לעשות 35V למגבר הראשי ו 10-15V לOP AMP) לא הבנתי למה אתה מתכוון.

3. 52001470.png

המגבר חוצץ מחובר בדיוק כמו כאן? בלי נגדים במשוב או משהו בסגנון? אני רק רוצה ליהיות בטוח.

4. תודה, אם כך אני אחליף את הקבל בהתחלה מ 0.47uF ל 1uF כי ה fc שמתקבל יוצא יותר קטן (1 וקצת אם אני זוכר נכון ועם 0.47 יצא לי בסביבות ה 10).

תודה אנטולי ממש עזרת לי.

פורסם

2. התכוונתי אם בונים ספק עם מסילה בודדת, ואז יש צורך ליצור אדמה וירטואלית (כי אחרת VEE יהיה אדמה), או לחלופין לעבוד ב-Class A עם קבל או שנאי צימוד. כמו שאמרתי, במקרה שלך זה לא המקרה להבנתי.

3. התפקיד של המגבר חוצץ הוא רק לחצוץ בכדי להציג עומס אחיד לדרגה הקודמת (בין אם זה קדם מגבר ובין אם זה מקור). לכן כיוון שהוא לא צריך לעשות כלום, הוא עוקב אחר הכניסה בלבד ואז מעגל המשוב הוא פשוט קצר למוצא (כי הוא צריך להשוות את המוצא לכניסה הלא מהפכת).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, השלב הבא הוא תכנון ה PCB. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים