עבור לתוכן

המלצה על מערכת הפעלה למחשב מוגבל למדי

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב נייד, בעל המפרט הבא:

מעבד: VIA 733MHZ

זיכרון: 256MB SDRAM

קשיח: 4GB, ולא, לא SSD.

כ.מסך: S3 של VIA אם אני לא טועה

מערכת מיושנת מאד שגם כאשר נקנתה ב2002 הייתה נחשבת לעגלה.

הצרכים, שאפשר יהיה לערוך עליה מסמכים ולגלוש באינטרנט, אפשר לארגן לה כרטיס רשת USB שתהיה תמיכה בעברית, אם לא הGUI בעברית, אז לפחות תמיכה בעברית.

באיזו הפצת לינוקס כדאי לבחור ע"מ שהמערכת לא תהיה 100% צולעת?

כרגע המערכת מפעילה את XP וצולעת לה מאד.

פורסם
  • מחבר

האם היא ידידותית למשתמש? המחשב מיועד להיות מחשב שני בבית שבו לא מבינים יותר מדי במחשבים ואין כסף למחשב נוסף ולכן אני נותן להם אותו.

חשבתי על XUBUNTU, מבחינת דרישות מינימום המערכת בסדר עבורה.

1. האם הXfce4 נוחה?

2. האם למרות שמדובר בגרסא קלילה, היא עדיין תכביד מדי על המערכת הבסיסית הזו?

פורסם

למחשב הזה יש מפרט שמאוד מזכיר טלפון סלולארי.. אופן אופיס ופיירפוקס בקושי יזוזו. יש לך צוואר בקבוק מאוד רציני בגלל כמות הזיכרון המוגבלת.

אפשרויות:

1.לסבא וסבתא שלי התקנתי חלונות 2000 עם אופיס 2003 על מחשב דומה (pIII 1ghz), וזה היה סביר, אבל לא מציאה גדולה, וכיום בקושי בשימוש.

2. בתור קוריוז, הייתי מנסה להתקין את chromeOS, ולראות אם זה שמיש. זה יכול להיות appliance נחמד, וזה גם חוסך את הצורך בלגבות ולתחזק את המערכת.

3. מחשב משומש (p4, עם גיגה זיכרון ומסך 17" למשל), יעלה באיזור ה 1000 שקל, וייספק את הצרכים שלהם בלי צורך בפשרות ואילתורים[br]פורסם בתאריך: 7.04.2010 בשעה 20:58:58

לגבי xubuntu - המערכת הזו קצת פחות נוחה מגנום (לדעתי), ולא הרבה יותר קלה ממנה.
פורסם

הגרסא הקודמת של KDE 3.5 תעבוד אליו בסדר ותיתן כמעט את כל הפיצ'רים של מערכת חדשה

פורסם
  • מחבר

מנחם, הם לא ישקיעו מעבר ל75 ש"ח שעולה כרטיס רשת אלחוטי בUSB, וזה לא שהם קונים מחשב, זה או שאני נותן להם אחד או שהם נשארים רק עם מה שיש, והם 3 ילדים על שני מחשבים מקרטעים. חשבתי שע"י הוספת מערכת שלישית צוואר הבקבוק כבר לא יהיה מספר המערכות.

פורסם

יש GUI בסייס שיי דומה למערכות מוכרות כמו Windows בגדול:

dsl-4.2.x.jpg

dsl-4.2.x2.jpg

לדעתי עם קצת זמן גם ילמדו איך לעבוד עם המערכת וגם לא יצליחו לזבל אותה ב malware בניגוד לחלונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים