עבור לתוכן

איזה ספק הכי פחות מגביל תוכנות שיתוף קבצים *נכון להיום*?

Featured Replies

פורסם

היי

בעבר הייתי מחובר ל012 ולקח לי כמעט שנתיים עד שהבנתי שהסיבה שהסולסיק (למי שלא מכיר-תוכנה לשיתוף קבצים, בעיקר מוזיקה) שלי כבר לא מורידה ביותר מ0.7 ק' לשנייה היא טראפיק-שייפינג.

באותה תקופה בזק בינלאומי היה פחות או יותר הספק היחיד שלא עושה טראפיק-שייפינג, אז עברתי אליו לחבילה צנועה של 1.5 מגה. הקבצים ירדו בסולסיק במהירויות של 20-50 ק'- מדובר בקבצי מוזיקה, ובאמת שאין לי צורך ביותר מזה.

הזמנים השתנו. גם בזק התחילו לחסום. בעודי כותב הקבצים יורדים במהירות של 0.1 ק' וכל ההורדות נכשלות..

אני לא בטוח לאן אני הולך מכאן.

הבנתי מקריאה כאן שרק בחבילת גיימרים התעבורה מובטחת, אבל אין לי כל צורך בחיבור של 5+ מגה. מספיק לי הורדות ב-20-50 ק'.

עוד קראתי שאורנג' ואקספון יחסית לא חוסמים, אבל אני לא יודע אם המידע הזה הוא עדכני או שנכון להיות גם הם חוסמים.

אז מה הייתם מציעים לי לעשות? (אשמח לחוויות של משתמשים בספקים אחרים)

פורסם

תסביר בדיוק על הבעיה שלך ?

לא אמורה להיות כזאת בעיה ,אולי יש לך פורטים חסומים בראוטר ?

פורסם

אם הפורטים שלו חסומים אז איך מקודם הוא כן הצליח להוריד? ברור שזה הספק. התחום הזה בארץ מושחת לגמרי. :(

פורסם

אורנג'

פורסם

גם הם יתחילו לבצע זאת, אין מה לעשות, אין מנוס מהטראפיק-שייפינג.

פורסם

אורנג'

+1

תתחבר בלי התחייבות לט תואהב תתנטק

אני אצל אורנג' כבר המון זמן ואין שום בעיות של חסימות

פורסם

למה אין מנוס מהטראפיק שייפינג?

פורסם

כי יש רוחב פס שמספיק ל-100 איש אבל מנסים להתחבר 10,000 איש.

פורסם

כי יש רוחב פס שמספיק ל-100 איש אבל מנסים להתחבר 10,000 איש.

רק להוסיף שtrafic shaping היא מערכת שמטרתה היא שאף אחד לא ירגיש שזה המצב. זה דבר מאוד חשוב כדי לאפשר real time apps כמו משחקים וVOIP.

הtraffic shaping הכי פשוט הוא first come first serve או במילים אחרות "אי אפשר לשחק משחקי רשת". יש עוד אופציה של להיות הוגנים לכולם ולחלק את רוחב הפס שווה בשווה אבל זה יכול לגרום לביזבוז אבל אפשר לשחק משחקים. לפי דווחים לאחרונה שמעתי על שיטה אחרת של ענישה קולקטיבית בה מורידים לכולם את קצב ההורדה ( לחצי במקרה ששמעתי)לפי העומס.

מה שtraffic shaping טוב עושה זה לזהות את סוג האפליקציה של כל packet ואז לתת לו עדיפות בהתאם. בגלל שיש לפעמים זמנים שהקו פנוי כדי להשהות תעבורה שהעדיפות שלה נמוכה (הורדת קבצים) ולשלוח אותה בזמנים האילו. ככה אתה אולי מקבל השהיה אבל הרוחב פס שאתה מקבל גבוה יותר.

פורסם

למה אנחנו מסכימים להיות כאלה פראיירים? למה אנחנו לא עושים כלום כדי למגר את השחיתות הזו? זה גזל לכל דבר ועניין? איך זה שאין פה שום תביעה משפטית בנושא? מה אנחנו יכולים לעשות כדי להעלות את הנושא למודעות ציבורית? אני מוכן להשקיע מאמץ אם יש לאנשים רעיונות.

פורסם

מנסיון אישי אורנג'

יש לי חיבור 10 ואני מצליח לקבל בביטורנט 1.2 מגה שניה

עשיתי בשביל החוויה ראפידשייר לחודש, אמנם מקבל מייד את 1.2 .אבל מבחינת מהירות אפשר להגיע בסופו של דבר למשהו דומה גם עם ביטורנט.

בעבר הייתי בנטויז'ן, חבל על כל אגורה שמשלמים להם, איטי בטירוף.

פורסם

למה אנחנו מסכימים להיות כאלה פראיירים? למה אנחנו לא עושים כלום כדי למגר את השחיתות הזו? זה גזל לכל דבר ועניין? איך זה שאין פה שום תביעה משפטית בנושא?

זה לא שחיטות. זה פשוט ניצול מקסימאלי של רוחב הפס תוך הוזלה שלו באותו זמן. זה בערך כמו לעשות מנוי לחדר כושר ויום אחד כל המכשיר האליפטים תפוסים. אתה תלך להתלונן למנהל "למה אין לכל מנוי מכשיר אליפטי?" . יש לזה אלטרנטיבה - אתה יכול להקים חדר כושר בבית שלך. אם הבית שלך לא מספיק גדול אתה יכול להשכיר מקום באיזור התעשיה באולי 20000 שקל בחודש ואז לקנות את כל המכשירים (כמה זה ? 50000 שקל? ) ואז ללכת לחדר כושר מתי שבא לך וכל המכשירים פנויים (אבל לא מנוצלים באופן מיטבי). הבעיה היא שזה יהיה הרבה יותר יקר וגם אם תרצה לעשות את זה אתה תוותר על חלק מהמכשירים כדי לחסוך בעלויות ומקום (שטח עולה כסף).

מה אנחנו יכולים לעשות כדי להעלות את הנושא למודעות ציבורית? אני מוכן להשקיע מאמץ אם יש לאנשים רעיונות.

תקים לעצמך ספק אינטרנט פרטי ותבטיח לכולם רוחב פס מלא לחו"ל. ואז תחזור אלינו כמה עולה חבילת 10 מגה לחודש. כיום המשתמשים הקלים מסבסדים את המשתמשים הכבדים אם אתה רוצה להיות הוגן צריך שכולם יתחילו לשלם לפי גיגהבייט.

trafic shaping זה לא דבר רע כשזה עובד טוב אבל מתי שיש לחברה אינטרסים לחסוך בעליויות על חשבון הלקוחות שלה מתחילה הבעיה. הבעיה העיקרית היום היא החוסר שקיפות של חברות האינטרנט. אולי רוב האנשים לא מבינים בנוזא אבל ההשפעה של המניפולציות של ספקיות האינטרנט מורגשת. אין לנו מושג מה הם עושים אנחנו רק יכולים לראות סימפטומים. מתי שהולכים לספק אינטרנט הדבר הכי חשוב הוא האמינות ולא המחיר כי כולם מוכרים לך חתול בשק. רצוי שתברר איך החתול הזה מתנהג מאנשים אחרים .אם אין לך מושג מה איכות החיבור אל תתחיב בהתחלה ואז אחרי חודש תחליט אם המוצר של הספק אינטרנט שווה לך. אולי ללא התחיבות זה יקר יותר אבל להיות בהתחיבות יעלה לך יותר אם אתה לא מרוצה מהשירות שאתה משלם עליו.

פורסם

ראפידשייר נותנת באופן מצטבר 5 גיגה הורדה ליום, אם אתה רוצה יותר תשלם על חבילות גיגה נוספות. לא קנית עוד החשבון נחסם ליום.

אבל בין 3 בלילה ל-11 בבוקר מחייבים אותך רק ב-10% על כל גיגה.

זו צורה נוספת של trafic shaping

פורסם
  • מחבר

אז הקונצנזוס הוא אורנג'?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים