עבור לתוכן

זקוק לעזרה במיקרוסופט אקסס

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי כמה שאלות בסיסיות ביותר בקשר לפרוייקט שאני מכין באקסס:

1. יש לי שני טבלאות שהקשר ביניהם הוא רבים לרבים. לשם כך יצרתי טבלת קשר. האם שני השדות שהקשר ביניהם הוא רבים לרבים חייבות לשמש כמפתחות ראשיים בטבלאות המקוריות שלהן?

2. יצרתי טופס חדש בו הוספתי שתי פקדים שקראתי להם בשמות מסוימים, מחקתי אותם ויצרתי חדשים - אך האקסס מנע ממני בלקרוא להם באותם שמות בטענה שהם עדיין "קיימים", למרות שמחקתי אותם.

אם כך, כיצד ניתן למחוק אותם לגמרי כך שהשם לא יהיה תפוס יותר?

3. כיצד ניתן לחתוך (להקטין) טופס משמאל?‬

למעלה, מימימין ולמטה אפשר לחתוך, אך כיצד ניתן לעשות זאת משמאל (איפה שהסרגל)?

תודה מראש, כל עזרה תתקבל בשמחה.

פורסם

1. בדר"כ זה ככה , אם כי אני לא בטוח שזה חייב להיות "מפתח" אבל הם כן חייבים להיות חד ערכיים בטבלת מקור אם אני זוכר נכון את הקורס הזה :P

2. אין לי מושג , אף פעם לא נתקלתי בכזו בעיה (אולי פשוט תתן שמות אחרים ?)

3. אפשר להצמיד אובייקט (טבלה שלמה) לצד השמאלי ע"י הכנסת הערך 0 בשדה "שמאל" בגליון מאפיינים של האובייקט(טבלה) ..זה נמצא בתוך החוצץ תבנית.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה. :xyxthumbs:

1. שדות חד ערכיים מהווים כמעט תמיד מפתחות ראשיים, כך שאני לא יודע אם להשאיר את זה ככה או לשנות. אני אנסה להסביר את זה באופן פחות מופשט:

יש לי טבלה אחת של מנועים בה השדה מק"ט מהווה מפתח ראשי, וטבלה שנייה של מכוניות בה "מספר רישוי" מהווה מפתח ראשי.

אני רוצה לקשר בין המק"ט שבטבלת מנועים לבין השדה "דגם" שבטבלת מכוניות כדי ליצור קשר של רבים לרבים, בדומה למציאות (לדגם אחד של מכונית יכולים להיות כמה מנועים בעלי נפח שונה לדוגמה, ולשני דגמים שונים יכול להיות אותו מנוע). עכשיו הבעיה היא שאני לא יודע אם מותר בבגרות לקשר בין שני שדות שרק אחד מהם מהווה מפתח ראשי (מק"ט)?

2. זה מה שעשיתי, אבל מעצבן אותי שהשמות הללו עדיין בזכרון :-\

3. הסתדרתי תודה.

אשמח אם תוכל לפתור לי את בעיה אחת לפחות :)

תודה מראש.

פורסם

זה לא בעיה שהם עדיין בזיכרון ..לא נראה לי שבודקים את גודל התוכנה..,כל עוד אין אף קישור לשמות הללו

לא אמורה להיות בעיה...אף אחד לא יבדוק משהו שלא מופיע .

לגבי מה מותר בבגרות..אין לי מושג ואני לא רוצה להטעות אותך , אני למדתי את זה גם בתיכון אבל לפני קרוב ל9 שנים וגם לא עשיתי בזה בגרות

אלא זה היה פרוייקט שנתי עם ציון לבגרות , לא זכור לי שעשיתי רבים לרבים שלא בין שדות מפתח (אם זאת זה היה דיי מזמן , 9 שנים כאמור).

מה שעניתי לך למעלה מתייחס למה שלמדתי במסגרת קורס אונברסיטאי ,ככה שזה אפשרי מבחינת פונקציונליות

לגבי בגרות אני לא רוצה שתכשל חלילה בגללי אז אני נאלץ להגיד לך לבדוק עם המורה שלך או מישהו עם סמכות בנושא.

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה תודה, אכשל בגלל כזה דבר בטוח שלא ;)

מקסימום 5 נקודות.

אני צריך להגיש את זה למורה ביום ראשון הבא שהיא בודקת את זה, נותנת ציון הגשה ומתקנת ורק אז זה מגיע לבוחנת.

ועוד משהו - אשמח להסבר של מה זה מאקרו אם אתה זוכר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים