עבור לתוכן

דוגמא חמה מהשטח על איכות העבודה של חברת בזק

Featured Replies

פורסם

אני מחובר לאינטרנט בתשתית של "בזק". ביום שישי בערב האינטרנט שלי הפסיק לעבוד.

בתמיכה הטכנית אמרו שזו תקלה באיזור שלי, ושהיא תתוקן כמה שיותר מהר.

בפועל, התקלה לא תוקנה עד 12 בצהריים של יום ראשון - יומיים אחרי התקלה.

ניהלתי אינסוף שיחות עם נציגים שונים בתמיכה הטכנית, אבל כמובן שזה לא עזר.

מצד שני, אני חושב שזכיתי להבין את אופן המחשבה של חברת "בזק" - באחת השיחות הם אמרו לי "בינתיים רק 30 משתמשים נפגעו".

בכל מקרה, כמה שיותר מהר יהיו אופציות נוספות לתשתית אינטרנט - כך יותר טוב.

וכמה שיותר מהר חברת "בזק" תתפרק ועצם השם "בזק" יזרק לפח ההסטוריה - כך יוטב לכולם.

פורסם

מה לעשות שהייתה לך תקלה בשישי בערב וזה לא היה מצב חירום.

אז שלחו טכנאי ביום ראשון בבוקר.

מרגיז, נכון. אבל לא נראה לי שזה כזה ביג דיל.

פורסם

אתה חושב ש"הוט" היו באים לתקן את התקלה מהר יותר?

יום שישי ושבת לא עובדים וכמו שכתב קודמי, זה לא עניין של חיים ומוות, ולא מקרה מציל חיים, אז היית יומיים בלי אינטרנט והשמש עדיין זורחת במזרח ושוקעת במערב.. באמת שלא קרה שום דבר יוצא דופן.

...וכן, זה באמת מרגיז!

אבל שאלה יהיו הצרות היחידות שלנו בחיים.

פורסם

הטכנאים של HOT אחרי 19:00 סוגרים ת'בסטה. תחכה ליום שלמחרת - מנסיון.

פורסם
  • מחבר

לתקן את התקלה הזו לוקח בדיוק 5 דקות, והם הודו בזה בעצמם.

טכנאי אמור לעמוד לשירותם גם ביום שישי ושבת. מפתיע, הא?

אנשים לא אמורים לשבת בלי אינטרנט יומיים - וזה לא רק לקוח אחד, זה עשרות לקוחות שלהם.

חבר'ה, אם ככה אתם מתייחסים לזה... אז כנראה שמגיע לנו מה שאנחנו מקבלים.

ואתם תמשיכו להדפק כל פעם מחדש כמו שהשמש תזרח במזרח ותשקע במערב...

פורסם

לתקן את התקלה הזו לוקח בדיוק 5 דקות, והם הודו בזה בעצמם.

אין לך שום דרך לדעת את זה בוודאות וגם לא לנציגים שעונים לך במוקד.

טכנאי אמור לעמוד לשירותם גם ביום שישי ושבת. מפתיע, הא?

אנשים לא אמורים לשבת בלי אינטרנט יומיים - וזה לא רק לקוח אחד, זה עשרות לקוחות שלהם.

יש בחוזה שלך עם בזק איזושהי התחייבות לזמן טיפול סביר בתקלה?

האם יומיים שהם במקרה שישי-שבת ויום חול שהוא במקרה ערב חג מבחינתך זה יום עסקים רגיל?

האם בשביל תקלה אצל לקוח פרטי, בזק צריכה להחזיק כל סופ"ש כוננים לטיפול בתקלות?

חבר'ה, אם ככה אתם מתייחסים לזה... אז כנראה שמגיע לנו מה שאנחנו מקבלים.

ואתם תמשיכו להדפק כל פעם מחדש כמו שהשמש תזרח במזרח ותשקע במערב...

מבחינתך להדפק זה להכיר במציאות שהשמש לא זורחת לך מהתחת.

כולה משק בית פרטי בלי אינטרנט, ביג דיל, מה אתה בית-חולים?

חיי אדם תלויים בזה?

או שמא אתה לקוח עסקי שמשלם אלפי דולרים בחודש על קו תמסורת?

פורסם

קיבלת שירות מצויין..

גם אם הייתה לך תקלה בכל דבר אחר בבית, והיית מחכה לטיפול של טכנאי בסופ"ש+ערב חג ספק אם מישהו היה מטפל בך מהר יותר... :screwy:

טכנאי עומד לרשותם מתי שהם רוצים... אבל בשביל תקלה קטנה של 30 לקוחות (ו30 לקוחות זה תקלה מאוד מאוד קטנה)

לא שווה להם להוציא טכנאי בשבת.

פורסם
  • מחבר

///"אין לך שום דרך לדעת את זה בוודאות וגם לא לנציגים שעונים לך במוקד."///

-- הם ביררו, דיברתי עם אחראים, וגם ראיתי בפועל כמה זמן זה לקח מאז שהטכנאי נשלח. אז תשתוק אם אין לך מושג.

///"האם יומיים שהם במקרה שישי-שבת ויום חול שהוא במקרה ערב חג מבחינתך זה יום עסקים רגיל?"///

-- בדיוק ככה. הטיפול צריך להיות בדיוק כמו ביום רגיל. וכך זה מקובל בכל החברות בעולם המערבי.

///"האם בשביל תקלה אצל לקוח פרטי, בזק צריכה להחזיק כל סופ"ש כוננים לטיפול בתקלות?"///

-- ברור. חברה כמו בזק צריכה להחזיק טכנאי על כוננות תמיד. אם אתה טיפש, לפחות אל תגלה את זה בצורה כל כך ברורה.

///"כולה משק בית פרטי בלי אינטרנט, ביג דיל, מה אתה בית-חולים?"///

-- אם אתה עדיין חי בשנות ה-50 ואין לך מושג מה זה שירות, מה זה לקוח, ומה זה אינטרנט, אז תשתוק ותשחק בתחת של עצמך.

ואותו דבר לגבי שאר הגולשים פה שתומכים בך - מגיע לכם לחיות בחרא שאתם חיים בו בישראל 2010. ועד שלא תלמדו אחרת - תאכלו חרא. בתאבון.

ד"א, ב"בזק" הודו בעצמם לפניי כמה פעמים שהטיפול בתקלה הספציפית הזו לא היה ראוי. אז כנראה שאפילו הם יותר חכמים ממכם.

פורסם

אתה יחסית חדש אז אני ארחם עליך ואתן לך טיפ: תצנזר את החרא שיוצא לך מהפה לפני שאחד המנהלים כאן יביא לך באן.

פורסם
  • מחבר

אם האחראי התחיל בשפה מעליבה, אני אשיב לו בדיוק באותה הצורה.

ואתה תשב בשקט ותשתוק.

ואם במקרה אתה מדבר על רחמים, אתה יכול לשלוח לי הודעה בפרטי ונפגש כמו גברים, חרטטן.

פורסם

תרגע.

לפעמים צריך לראות את הדברים גם מהצד השני.

נכון שמבחינתך אתה לקוח ואתה צריך לצאת מרוצה, אבל לא תמיד זה סביר לתת שירות בצורה מיידית.

אם המחשב שלך היה מתקלקל, בלי קשר לאינטרנט, היית מצפה מחנות המחשבים לשלוח לך טכנאי בשישי בערב בכדי שיפתור את התקלה? או שבמקרה הזה היה נראה לך סביר לחכות ליום ראשון?

אם היית קונה חלב בסופר ובשישי בערב היית מגלה שהוא מקולקל, לא היית מצפה שמנהל הסופר יבוא לפתוח את החנות במיוחד בשבילך ויספק לך תחליף, נכון?

לצערי הרבה דברים לא זזים בארץ שלנו אם לא צועקים. אבל אנחנו עסוקים כל כך בלצעוק שלפעמים שוכחים להקשיב.

אני ממליץ לך לערוך את ההודעות האחרונות. שמור על האצבעות שלך לפני שתקבל באן.

פורסם

-- הם ביררו, דיברתי עם אחראים, וגם ראיתי בפועל כמה זמן זה לקח מאז שהטכנאי נשלח. אז תשתוק אם אין לך מושג.

אני יודע על מה אני מדבר, במקרה עבדתי בבזק שנתיים ואני מכיר את המערכת מבפנים.

כך שאני יודע על מה אני מדבר, אני לא אשתוק והעובדה הפשוטה היא שחירטטו אותך כי היית לקוח עלוקה.

-- ברור. חברה כמו בזק צריכה להחזיק טכנאי על כוננות תמיד. אם אתה טיפש, לפחות אל תגלה את זה בצורה כל כך ברורה.

אף אחד לא חייב להחזיק לך שום דבר, התלות שלך באינטרנט היא איננה במידה של חיים או מוות

או אפילו הפסד כסף, סתם יימנע ממך מלטקבק ב-YNET על המצב ולהתבכיין כאן בפורום.

אם זה היה משתלם כלכלית להחזיק טכנאי בשביל לרצות את אחרון הלקוחות הפרטיים, היו עושים זאת,

אבל זה לא, אז בשביל ה-40 ש"ח בחודש שאתה משלם, השירות שקיבלת בהחלט משביע רצון.

-- בדיוק ככה. הטיפול צריך להיות בדיוק כמו ביום רגיל. וכך זה מקובל בכל החברות בעולם המערבי.

מה אתה בכלל יודע על מדינה מערבית?

מדינה כמו פינלנד מספיק מערבית בשבילך?

יש לי מכרה שעברה לגור בשל צרכי עבודה.

היא הזמינה קו אינטרנט לביתה והסבירו לה שתוך יומיים יגיע טכנאי להתקין לה את הקו.

כאשר היא התחילה להתנהג בצורה הבהמית שאתה מפגין בהודעותיך והחלה בשיחות חוזרות למוקד,

הסבירו לה יפה שאם היא לא מפסיקה להטריד את המוקד שולחים אליה ניידת הביתה.

מיותר לציין, שהיא חיכתה את היומיים האלה כמו גדולה אחר כך.

-- אם אתה עדיין חי בשנות ה-50 ואין לך מושג מה זה שירות, מה זה לקוח, ומה זה אינטרנט, אז תשתוק ותשחק בתחת של עצמך.

ואותו דבר לגבי שאר הגולשים פה שתומכים בך - מגיע לכם לחיות בחרא שאתם חיים בו בישראל 2010. ועד שלא תלמדו אחרת - תאכלו חרא. בתאבון.

ד"א, ב"בזק" הודו בעצמם לפניי כמה פעמים שהטיפול בתקלה הספציפית הזו לא היה ראוי. אז כנראה שאפילו הם יותר חכמים ממכם.

אני יודע בדיוק מה זה לקוח ובשביל השקל ורבע שאתה משלם לחברה, פעם בכמה שנים תהיה סופ"ש אחד בלי אינטרנט, לא קרה כלום.

וכמו שאמרו לך לפני כן, תמתן את הדיבור לך.

פורסם

Polk, אתה פשוט חי באיזה סרט הזוי לגמרי.

אנשים כמובך לא רק שלא הייתי נותן להם שירות, אלא מנתק לעד ומכריז ולא יכולו להשתמש בשירות אף פעם.

פורסם
  • מחבר

///"אני יודע על מה אני מדבר, במקרה עבדתי בבזק שנתיים ואני מכיר את המערכת מבפנים."///

-- אאה, עכשיו אני מבין מהיכן באה הגישה הבריאה שלך. תגיד, במקרה גם עבדת בהסתדרות בשנות ה-50? מנטליות דומה...

///"אף אחד לא חייב להחזיק לך שום דבר... בשביל ה-40 ש"ח בחודש שאתה משלם"///

-- זה אפילו לא לי אישית, זה לבלוק בנינים שלם שמחובר לתשתית שלהם. זה הלקוחות שלהם, לא אנשי מאדים.

וכן, הם חייבים לתת שירות בסיסי ולטפל בתקלה פשוטה באותו היום, ולא אחרי יומיים.

תתחיל לעכל שאתה לא פקיד מדינה בברית המועצות של תקופת סטלין, ו"אף אחד לא חייב לך כלום" זה משפט לא רלוונטי לכלכלת השוק החופשי המודרני.

///"מדינה כמו פינלנד מספיק מערבית בשבילך?... הסבירו לה יפה שאם היא לא מפסיקה להטריד את המוקד שולחים אליה ניידת הביתה.///

-- אפרופו סטלין... עכשיו דווקא זה אחלה דוגמא של "חירטוט לקוחות", אם זה באמת התרחש ואתה לא ממציא. אם היא הייתה מקליטה את זה ופונה לעורך דין, הוא היה מגיש נגד החברה תלונה ודורש פיצוי נפשי של 50 מיליון דולר, ותאמין לי שהם היו משלמים כמו ילדים טובים וזה היה הסוף של החברה שלהם. ממש לא דוגמא טובה לשירות בעולם המערבי. אם אתה חושב שכזה שירות צריך לתת לאנשים, אני מבין למה התאמת לחברת "בזק" כמו כפפה ליד.

///"תמתן את הדיבור לך.///

-- לא אני שהתחלתי לדבר ראשון בצורה מעליבה.

///"אם המחשב שלך היה מתקלקל, בלי קשר לאינטרנט, היית מצפה מחנות המחשבים לשלוח לך טכנאי בשישי בערב בכדי שיפתור את התקלה?.. אם היית קונה חלב בסופר ובשישי בערב היית מגלה שהוא מקולקל לא היית מצפה שמנהל הסופר יבוא לפתוח את החנות במיוחד בשבילך ויספק לך תחליף, נכון?"///

-- אני מבין שאתה לא קולט את ההבדל בין לקנות חלב בסופר לבין חברת תשתיות שיש לה תקלה בחומרה שמשפיעה על איזור שלם? חחח...

///"אנשים כמובך לא רק שלא הייתי נותן להם שירות, אלא מנתק לעד ומכריז ולא יכולו להשתמש בשירות אף פעם."///

-- אתה גם נראה לי מועמד מתאים לעבוד בתמיכה הטכנית של "בזק". רוח גאוות היחידה כבר נושמת בך.

מזל שבמדינה שלנו לא כולם כמוכם, ידוע לכל מה שווה השירות בחברות האינטרנט בישראל, והרבה אנשים דורשים את מה שמגיע להם. זה אתם שחיים בסרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים