עבור לתוכן

מתחרים בMAC BOOK AIR

Featured Replies

פורסם

אחי חושב לקנות MAC BOOK AIR.

אני זוכר שזמן קצר אחרי שהוא יצא היה דיון שבו סיפרו על דגמים מתחרים שהיו דקים באותה מידה אבל עדיפים על המק מבחינת ביצועים או מבחינת מחיר.

האם יש ניידים דקים באותה מידה או דקים יותר שעדיפים על MAC BOOK AIR?

השימושים הם גלישה ברשת וצפיה בסרטים/שירים.

המשקל ונוחות הם גורמים מרכזיים.

חשוב לציין שהמחשב ירכש בניו יורק.

פורסם

אתה צריך קודם כל להחליט מהי התכונה המרכזית בAIR שמושכת אותך (את אחיך) ושבה אתה רוצה להתחרות.

ביצועים?

עובי?

גודל מסך?

משקל?

עיצוב?

פוזה?

מחיר?

שילוב מסוים של הנ"ל?

כי אין בעיה למצוא מחשב עם יותר ביצועים במחיר נמוך יותר, אבל כבד יותר.

או מחשב יותר קל אבל עבה יותר.

או מחשב יותר קל ומהיר, אבל יקר יותר.

וכו' וכו'.

הנוחות היא בכלל עניין סובייקטיבי. לאנשים שונים יש פרמטרים שונים שלפיהם הם מגדירים נוחות.

ואל תשכח שהAIR הוא MAC וככזה מתפקד בצורה הכי טובה עם מערכת ההפעלה של APPLE, שזה עולם אחר מהWINDOWS שאליו רגילים רוב המשתמשים, וגם יכול להוות שיקול חשוב בנוחות העבודה עם המחשב (לכאן ולכאן).

מבחינת העיצוב - אין ספק שהעיצוב של APPLE הוא ייחודי למדי, ויש אנשים שהוא פשוט "עושה להם את זה", כמו שיש אנשים שהוא גורם להם לחלחלה. לטעמי, למשל, מדובר בעיצוב מעולה, אך כזה שבחלק מהמקרים בא על חשבון הנדסה והנדסת אנוש.

פורסם
  • מחבר

העובי המשקל וגודל המסך.

גודל המסך מאוד חשוב לו אבל הוא נוסע איתו הרבה (הרבה מאוד) ולכן העובי והמשקל הם מרכיב כלכך חשוב.

כמו כן הוא אומר שהביצועים של הAIR טובים מאוד (לא יודע אם זה נכון או לא אבל זה מה שהוא טוען)

פורסם

העובי המשקל וגודל המסך.

גודל המסך מאוד חשוב לו אבל הוא נוסע איתו הרבה (הרבה מאוד) ולכן העובי והמשקל הם מרכיב כלכך חשוב.

כמו כן הוא אומר שהביצועים של הAIR טובים מאוד (לא יודע אם זה נכון או לא אבל זה מה שהוא טוען)

למק יש בעיות תאימות עם אתרים שבנויים מראש עבור IE, קח את זה בחשבון.

תכני פלאש לא רצים בצורה חלקה, במיוחד ביוטיוב מסך מלא HD, הוא יעזר ב-HTML5 כפתרון חלופי אך לא מושלם.

פורסם

אני מבין את עניין הגודל והמשקל, אבל עובי? למה שלמישהו יהיה אכפת מהעובי? אלא אם כן הרעיון שלו הוא להחזיק את המחשב בתוך קלסר ולא בתיק נורמלי.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני מסכים איתך. אבל לא אני קונה את המחשב.

אז לסיכום == האם יש לAIR מתחרה מבחינת עובי משקל וביצועים ?

בד"כ המוצרים של אפל עולים יותר מהמתחרים שמציגים אותם ביצועים בגלל שזה מכשיר של אפל ובגלל העיצוב. האם זה נכון גם לגבי הAIR הוא שאפל באמת הוציאו מוצר יותר טוב מהמתחרים?

נ.ב.

העובדה שזה מק זה חסרון והוא כנראה יריץ עליו וינדוס.

אם אין מתחרים ישירים איזה נייד אתם כן יכולים להמליץ ?

דרישות בסדר חשיבות:

גודל המסך (סדר גודל של הAIR)

משקל

מחיר (חייב לפחות לפחות יותר זול מהAIR)

עובי

ביצועים

שימושים:

אינטרנט שירים וסרטים (נפח איחסון בהתאם)

פורסם

הכי אידיאלי עבורך הוא ה-5310m של HP - מחשב 13 אינצ' כמו ה-air, בגודל זהה לו ובעובי גדול ממנו ב-3 מ"מ בלבד.

במחיר של 4000 שח בארץ (או פחות מ-800 דולר בארה"ב) ה-5310m מגיע עם מעבד הרבה יותר חזק מזה של ה-air

בנוסף זמן הסוללה שלו קצת יותר טוב.

אם אתה ממש רוצה מחשב דק כמו ה-air יש לך את ה-envy13 של HP אבל הוא לא זול בהרבה מה-air ובמחיר שלו כבר אולי אפשר לחשוב על המק במקומו

פורסם

לנאמר לעיל הייתי מוסיף שבחיים לא הייתי ממליץ לקנות MAC אם הכוונה היא להריץ עליו WINDOWS כמערכת ראשית. כי אתה מפסיד חלק מהיתרונות של המחשב (קשר חזק בין החומרה והתוכנה ששתיהן פותחו ע"י APPLE ומותאמות זו לזו), ומצד שני גם התמיכה בWINDOWS לא מושלמת, וסביר להניח שאפשר יהיה לקבל חוויית שימוש יותר חלקה במחשב שפותח מראש עבור שוק הWINDOWS.

פורסם

אם אתה מוכן להזמין מחו"ל את המחשב ואתה תזדרז קצת, יש באתר של HP מבצע עכשיו על ה-envy 13

http://www.techbargains.com/news_displayItem.cfm/203031

קונפ' זהה למקבוק תעלה לך משהו כמו 1100 דולר, או משהו כמו 1500 אחרי מיסים ומשלוח לישראל (כן, זו גנבה..)

אתה יכול לבדוק את המחיר דרך אתר כמו מסטופ - http://www.mustop.co.il/

סה"ך זה יצא לך 5700 שח למחשב זהה בגודל למקבוק, חזק כמוהו, עם כרטיס מסך עדיף ותומך ווינדוס

נ.ב. ואולי גם חשוב - לא פחות פוזה

hp_envy_13.jpg

hp_envy_13_dorso_2.jpg

פורסם
  • מחבר

משלוח לא יהיה בעיה == אחי נמצא בניו יורק כמה פעמים בחודש (ציינתי שהמשקל חשוב כי הוא נוסע הרבה...)

פורסם

אם אתה יכול לחיות אם 300 גרם שהוא שוקל יותר מהמקבוק Air, אתה תסתדר

אם לא, חבל כי אין אופציה קלה יותר

פורסם

מעלה עוד אופציה - לנובו X300/301

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים