עבור לתוכן

שאלה תאורטית

Featured Replies

פורסם

לפעמים נדמה לי שכל מה שעושים בכרטיסי מסך זה להוסיף עוד סטריים פרוססורס ועוד זכרון ועוד MHZ ואז קוראים לזה בשם חדש..

אני שואל למה לא עושים נגיד כרטיס עם 4 ליבות של דגם ממוצע, 2 GB זכרון ופי 2 סטרים פרוססורס?

הרי אם עושים CF או SLI בכרטיסים ממוצעים מקבלים תוצאות טובות שלפעמים עוקפות כרטיסים יקרים..

אז למה לא 4?

פורסם

הם משנים את גדול הליטוגרפיה בנוסף על מנת להוריד צריכת חמשל וככה את החום וככה אפשר להגדיל את המהירות של השעון.

ההבדל בין CF לבין כרטיס כפול ליבה הוא זניח מבחינת ביצועים וצריכת החשמל שלהם דומה (ובדכ גבוהה)

ולכן להוציא כרטיס עם 4 ליבות ידרוש כנראה ספק כוח די חזק ויפלוט הרבה חום(תחשוב שנכון לעכשיו NV כנראה לא תוכל להוציא כרטיס כפול ליבה של ה 480GTX בגלל שצריכת החשמל לליבה בודדת היא עצומה)

אז הם נותנים לנו הצרכנים את האופצייה להחליט אם אנחנו רוצים עוד ליבות אז פשוט להשתמש ב CF או QUAD CF

מה גם שבנוסף ככל שיש יותר ליבות הכרטיס נינ יותר גדול (ארוך) ראה 5970 שנכנס במעט מאוד מארזים

וחוץ מזה יש עניין רוחב הפס של ה PCI-E אומנם עכשיו אנחנו עוד לא מנצלים אותו אבל נניח שכרטיס כן היה חונק את רוחב הפס שלו עדיף להפריד לשני כרטיסים שכל אחד מקבל רוחב פס משלו.

פורסם
  • מחבר

הם משנים את גדול הליטוגרפיה בנוסף על מנת להוריד צריכת חמשל וככה את החום וככה אפשר להגדיל את המהירות של השעון.

ההבדל בין CF לבין כרטיס כפול ליבה הוא זניח מבחינת ביצועים וצריכת החשמל שלהם דומה (ובדכ גבוהה)

ולכן להוציא כרטיס עם 4 ליבות ידרוש כנראה ספק כוח די חזק ויפלוט הרבה חום(תחשוב שנכון לעכשיו NV כנראה לא תוכל להוציא כרטיס כפול ליבה של ה 480GTX בגלל שצריכת החשמל לליבה בודדת היא עצומה)

אז הם נותנים לנו הצרכנים את האופצייה להחליט אם אנחנו רוצים עוד ליבות אז פשוט להשתמש ב CF או QUAD CF

מה גם שבנוסף ככל שיש יותר ליבות הכרטיס נינ יותר גדול (ארוך) ראה 5970 שנכנס במעט מאוד מארזים

וחוץ מזה יש עניין רוחב הפס של ה PCI-E אומנם עכשיו אנחנו עוד לא מנצלים אותו אבל נניח שכרטיס כן היה חונק את רוחב הפס שלו עדיף להפריד לשני כרטיסים שכל אחד מקבל רוחב פס משלו.

אני ממש לא מצפה ישעשו 4 ליבות של 480.. אבל נגיד 4 ליבות זולות יותר של כרטיסים הזולים שעולים בד"כ500-600 שקלים..

שצריכת החשמל שלהם והחום נמוכים .. מה שכן לא חשבתי על רוחב הפס של PCI-E

פשוט חשבתי שאם יש QUAD CPU אז למה לא QUAD GPU

תכנולוגיה של ריבוי ליבות זה לא דבר חדש ובכל זאת כרטיסי מסף שמתהדרים בDDR5 כבר עדיין נדירים ב2 ליבות..

פורסם

במקרה של ליבות זולות ויותר חלשות רוחב הפס לא תהיה הבעיה אלא אורך הכרטיס

פורסם

אני ממש לא מצפה ישעשו 4 ליבות של 480.. אבל נגיד 4 ליבות זולות יותר של כרטיסים הזולים שעולים בד"כ500-600 שקלים..

שצריכת החשמל שלהם והחום נמוכים .. מה שכן לא חשבתי על רוחב הפס של PCI-E

פשוט חשבתי שאם יש QUAD CPU אז למה לא QUAD GPU

תכנולוגיה של ריבוי ליבות זה לא דבר חדש ובכל זאת כרטיסי מסף שמתהדרים בDDR5 כבר עדיין נדירים ב2 ליבות..

אין בעיה לעשות QUAD GPU על גביי PCB אחד, של ליבה שאינה צורכת הרבה חשמל

הבעיה העיקרית היא הדרייבר ומימוש הטכנולוגיה, ברוב המקרים הליבה הרביעית תנוח, בחצי מהם DUAL GPU ייתן ביצועים דומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים