עבור לתוכן

איזה זיכרונות לX58A-UD3R? והאם דואל או טריפל ?

Featured Replies

פורסם

אני לוקח את הלוח X58A-UD3R

אז...

האם עדיף לקחת עכשיו 2X2GB 1600

Kingston HyperX Dual Channel CL9‎ GO עם תזמונים של 9-9-9-27

Patriot Viper II Sector 5 Dual Channel‎ עם תזמונים של 8-8-8-24 (יקר יותר ב25ש''ח)

ועוד שנה שנה וחצי לקנות טריפל של 1866

(זה בסדר לשלב דואל וטריפל??)

או לקחת עכשיו 1600 3X2GB (יקר יותר ב85-110ש''ח)

G.Skill NQ Edition Triple Channel עם תזמונים של 9-9-9-24

3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel עם תזמונים של 8-8-8-24 (יקר יותר ב15ש''ח)

התזמונים לא אמורים כמו תרגיל חשובן 9+9+9=27?

והאם עדיף שזה יהיה כמה שיותר גבוה?

פורסם

קודם כל תחליט על הנפח הדרוש לך. מה השימושים שלך במערכת ובאיזו מערכת הפעלה?

פורסם
  • מחבר

4GB יספיק לי אבל למה לא 6?

יש בעייה לשלב דואל וטריפל???

מערכת הפעלה 7 עם 64 ביט

השימושים הם:

משחקים, סרטי HD, הורדות והעלות, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה וכו'

חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, טורנט, אימיול, מוסיקה וכו'

המחשב לא יהפוך לאיטי יותר

וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ורצוי שגם לא חם

פורסם

אם אתה כבר עם X58 ומערכת הפעלה של 64 ביט אז למה לא להנות מהיתרון של טריפל?

קח 6 גיגה. אם אתה בעניין של OC קח מהירות 1600, אם לא קח 1333. חברה לא כ"כ חשובה העיקר שתהיה מוכרת יחסית, וCL לא חשוב בכלל...

פורסם

HEBREWMAN,

"אז למה לא להנות מהיתרון של Triple Channel?" - מול DC אין שום יתרון, אז על מה אתה מדבר? אין שום טעם להשקיע בזה.

"אם אתה בקטע של OC קח מהירות 1600, אם לא קח 1333"- מה זו השטות הזו? כל אוברקלוק הוא אינדיבידואלי, יש מקרים שצריך זיכרונות בתדר גבוה יותר ויש מקרים שבהם זה לא נותן שום דבר, אתה לא יכול לקבוע שאם הוא מתכוון לבצע אוברקלוק אז שיקח את התדר הגבוה יותר - בלי שום קשר ל"גודל" האוברקלוק שיתבצע.

"CL לא חשוב בכלל." עוד דבר שאין לי מושג איך הגעת אליו.

לפותח הת'רד,

"יש בעייה לשלב דואל וטריפל??" - זה Single /Dual /Triple Channel, אין דבר כזה "לשלב" ביניהם.

בדיון הקודם שאלת איזה מעבד כדאי לקחת, כאן כבר החלטת איזה לוח אתה קונה. לא משנה, שיהיה.. אם בבלומפילד עסקינן אז קח לך 2X2GB 1333Mhz הכי זול שתמצא שעובד במתח של עד 1.875V. לפי תיאור השימושים שלך לא נראה שיועילו לך הרבה עוד 2GB בנפח. אתה בעצמך אמרת "4GB יספיק לי אבל למה לא 6?" שזו שאלה הזויה בעצמה. "סנדוויץ' אחד ישביע אותי אבל למה שאני לא אקנה שניים?" - נשמע לך הגיוני?

אגב, בטון חברותי: אולי תקנה כבר? תראה כמה דיונים פתחת בנושא בתקופה האחרונה-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451075.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452667.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=452883.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453965.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453966.0

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=455943.0

ונראה לי שיש עוד..

פורסם
  • מחבר

ניק קודם כל אני יודע שאני משגע אותך כבר זמן רב על המחשב הזה

אבל אני לא קונה מחשב כל שנתיים שלוש ולכן אני מאוד מאוד מתלבט ורוצה להגיע לדבר הכי טוב

שהתקציב הוא כ1100 ש''ח ל2 מחשבים כולל מסכים

זה סכום רציני ולכן אני חושב שמונעמות פעם לפני

עכשיו לעניין אני באמת כבר חייב לקנות השבוע כי אני כבר מתחיל להכנס לתקופה שאני חייב תמחשב (המחשב שיש לי הוא מחשב מלפני עשור)

לגבי השילוב בין הטירפל לדואל התכוונתי שאם אני קונה עכשיו דואל ובעתיד רוצה לקנות טריפל תיהיה בעייה??

לגבי עניין הנפח המטאפורה של הסנוויץ לא ממש מתאימה (בלי לזזל) כי הרי נכון ש4 יספיק לי אבל עוד מעט אני יצתרך יותר (אמרתי אני לא משתרג לעיתים קרובות)

וגם זה לא מזיק אם יש יותר

לגבי המהירות למה לא לקחת 1600 אם אני לא מתכנן OC? המעבד ולוח אם תומכים ב1600 גם בלי OC לא ???

ולגבי השאלה נוספת שלי שלא קיבלתי עליה תשובה והיא-

התזמונים לא אמורים כמו תרגיל חשובן 9+9+9=27?

והאם עדיף שזה יהיה כמה שיותר גבוה?

ולגבי הCL איך זה עובד כמה שיותר גבוה יותר טוב או הפוך ?

והאם יש מצב שהלוח אם תומך רק בזיכרונות עם CL מסויים ?

תודה וסליחה על השיגוע אבל אני באמת רוצה לקנות כבר ומדי אחרי החג אני נוסע לKSP רעננה

פורסם

לכבוד מנהל הפורום.

אני אומר לך את זה באמת ממקום טוב. אתה הופך דיונים ללא נעימים בזה שאתה מוציא את כולם טיפשים. כן, לCL יש משמעות זניחה עד כמעט לא קיימת בביצועים. כך אני חושב.

ואני חושב שלאובר המהירות העדיפה היא 1600 לI7.

זה לא הופף אותי לספאמר או למישהו שלא מבין כלום ומתעלק. אולי מה שאתה מעדיף זה שאנשים לא יביעו את דעתם חוץ ממך...

חוץ מזה, תמיד אתה יכול לתת לי באן, למרות שיש לי רק כוונה טובה. :(

פורסם

^ מה אתה בוכה?... הוא אמר לך את האמת בפנים כי מה לעשות? במקומות כאלו לפעמים פשוט נגמרת הסבלנות... כן, הוא יכל לעשות את זה בצורה קצת יותר יפה, אבל למה אתה לוקח את זה אישית? הוא פשוט עייף להגיד את אותם הדברים שוב ושוב ושוב... ואני מבין אותו בהחלט.

כמו שאמרתי, אל תיקח את זה אישית ותנסה להפנים מה שאומרים לך כאילו הוא אמר לך את זה יפה.

וגם אני, כמוך, אומר לך את זה באמת ממקום טוב.

פותח הדיון, לאנשים כבר נמאס לענות לך... באמת שזו האמת... אל תיקח את זה קשה, פשוט זה באמת מה שקורה בד"כ כשלא מפסיקים עם השאלות. התשובה של נייק צריכה להספיק לך, מקסימום תקרא אותה שוב. אם זה לא מספיק, תשאל שוב ואולי למישהו תישאר סבלנות... מי יודע?

אני אומר לשניכם, סליחה על הישירות ואם נפגעתם אני מצטער... זו ממש לא הכוונה. הכל בא ממקום טוב וכנה. פשוט זו האמת בפנים שאני מאמין בה.

פורסם

:)

קודם כל HEBREWMAN, אני מתנצל אם פגעתי בך. דווקא יש לי המון סבלנות, אולי לא פירשת נכון את צורת הביטוי שלי. לא כולנו גדלנו ביחד, אנשים שונים מפרשים את אותם דברים אחרת.

CL זה CL, יש עוד תזמונים וכולם בעלי אותו משקל. אני מסכים שזה לרוב זניח אבל לא הייתי מכליל ככה כי עדיין יש הפרשים כספיים ואנשים צריכים לדעת את זה. אמרת שזה לא חשוב בכלל ואני לא מסכים עם זה, יש לזה משמעות מסוימת. בעבר הייתה המשמעות גדולה יותר, היום זה כמעט-ולא-משנה.. אבל לא בכלל-לא-משנה.

אולי תמיד ראית למשל 5-5-5-18 ומצד שני 4-4-4-12 אבל יש גם אופציות אחרות ולפעמים התזמונים יכולים להיות ממש גרועים. אני לא אומר שזה סוף העולם, זה עדיין זניח, אבל כשיש במחירים דומים דברים עדיפים- צריך לשים לב.

לגבי אוברקלוק על i7-920. המעבד מתחיל עם זיכרון של 1066, עם אוברקלוק הכי רציני שתעשה עם קירור אוויר בקושי תצטרך יותר מ-1333Mhz. ולא נשכח שמי שעושה אוברקלוק- יודע מה הוא עושה- ובמידת הצורך יעשה גם אוברקלוק לזיכרון.

לא אמרתי שאתה ספאמר או לא-מבין-כלום, לא אמרתי שום דבר רע עליך. אז שוב, מצטער אם פגעתי בך.

פותח הת'רד-

קודם כל- "ניק קודם כל אני יודע שאני משגע אותך כבר זמן רב על המחשב הזה "

אתה לא משגע אותי, אם כבר אז אתה משגע את הגולשים בפורום, אני לא היחיד כאן. ולא, אתה לא משגע אף אחד, זו זכותך לשאול שאלות.

"לגבי השילוב בין הטירפל לדואל התכוונתי שאם אני קונה עכשיו דואל ובעתיד רוצה לקנות טריפל תיהיה בעייה??"

אם יש לך שני מודולים בנפח X ותוסיף בעתיד עוד מודול אחד באותו נפח ובנתונים דומים אז לא תהיה בעיה. רק דע שאם אתה קונה עכשיו 2X2GB אז רוב הסיכויים שלא תרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד הקרוב, 4GB זה מספיק לשימושים שלך.

המטאפורה על הסנדוויץ' אולי לא הכי מתאימה אבל הנקודה ברורה - בשביל מה לשלם על יותר אם אתה לא צריך? אם תרצה עוד בעתיד אז תשדרג, למרות שכפי שאמרתי לא נראה לי שזה יקרה. זה זיכרון, זה לא דורש הרבה מצידך בשביל לשדרג/להוסיף.

לא, 1600 לא יתן לך עוד ביצועים כשהמעבד מצידו צריך רק 1066. לכן אני אומר תן מרווח (וגם כי זה התדר הנפוץ) וקנה 1333.

ולא, התזמונים הם לא תרגיל בחשבון. ואם תקרא בסטיקי את המדור של הזיכרונות אז תבין מהם התזמונים, מהם מתארים ועד כמה הם חשובים.

פורסם

שא ברכה :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים