פורסם 2010 במרץ 3115 שנים אני צריך להתקין לינוקס לשימוש בעבודה (משהו בדרישות המערכת של הלקוח)נכון לעכשיו, המחשב הנייד שלי עבד אך ורק על ווינדוס (XP ו-7 נכון לעכשיו)עקב הצורך בשינוי מערכת ההפעלה יש לי מספר שאלות:1. האם יש אפשרות להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס במקביל לווינדוס 7, ואם כן מה זה דורש?2. שאלה יותר חשובה - האם יכולות להווצר בעיות בקמפול והרצת קוד בסביבת לינוקס במידה ואני מתקין לינוקס במקביל ולא במקום ווינדוס?הנושא הזה חשוב לי במיוחד - ואם אתם יודעים על בעיות שנוצרות בהתקנה במקביל של המערכות זה יגרום לי לרדת מהרעיון ולהתקין לינוקס בלבד.3. נתקלתי ב-2 הפצות לינוקס שנראות לי אפשריות: OpenSuSE של נובל ו-Ubuntu המוכרתלצרכים של תכנות מסיבי, תחזוקה ועבודה משרדית נוספת במי מהן הייתם ממליצים לבחור? קחו בחשבון שאני חדש ללינוקסתודה על כל עזרה בנושא, בנוסף אני אשמח לכל מידע בנושא או התייחסות כי אני דיי חדש למערכת הפעלה מסוג זה.חג שמח, נועם
פורסם 2010 באפריל 115 שנים 1. האם יש אפשרות להתקין מערכת הפעלה מבוססת לינוקס במקביל לווינדוס 7, ואם כן מה זה דורש?אפשרי, סה"כ צריך לסדר מחיצות (מחיצה לחלונות ומחיצה להפצת הגנו לינוקס).2. שאלה יותר חשובה - האם יכולות להווצר בעיות בקמפול והרצת קוד בסביבת לינוקס במידה ואני מתקין לינוקס במקביל ולא במקום ווינדוס?אין שום קשר בין הדברים, זה שיש מחיצה עם חלונות לא אומר שהפצת הגנו לינוקס שלך לא תעבוד כראוי.3. נתקלתי ב-2 הפצות לינוקס שנראות לי אפשריות: OpenSuSE של נובל ו-Ubuntu המוכרתלצרכים של תכנות מסיבי, תחזוקה ועבודה משרדית נוספת במי מהן הייתם ממליצים לבחור? קחו בחשבון שאני חדש ללינוקסאלו שתי הפצות מוכרות ופופולריות, עכשיו זה רק עניין של "טעם וריח", אני מציע לך להוריד את שתי ההפצות ולהפעיל אותם דרך ה-LiveCD.קח בחשבון שאובונטו מגיעה עם סביבת העבודה גנום, בעוד ההתקנה של אופן סוזה מאפשרת לך לבחור בין KDE לגנום.גם כאן, כשאתה בוחר סביבת עבודה מדובר (עדיין) על "טעם וריח".אם אתה עדיין לא בטוח איזה מהן עדיפה לך, תוכל למלא את המבחן (אמריקאי) הבא:http://www.zegeniestudios.net/ldcכשבסופו (בהתאם למה שענית) תקבל המלצה להפצות מתאימות.
פורסם 2010 באפריל 115 שנים הלקוח לא ציין באיזה לינוקס מדובר?ברוב במקרים מדובר ברדהאט, סוזה או דביאן. שאל את הלקוח שלך ולפי זה תחליט.
פורסם 2010 באפריל 215 שנים Ubuntu מגיעה עם KDE/XFCE/Gnome ולא רק Gnome.יש כמה ווראיציות להפצה.אובונטו (ubuntu) מגיעה (נארזת) כברירת מחדל רק עם גנום, זה שיש נגזרות כמו קובונטו, זובונטו וכד' זה כבר משהו אחר.ההתקנה (דיסק DVD) של אופן סוזה כוללת מספר סביבות עבודה (KDE, גנום).
פורסם 2010 באפריל 415 שנים קובונטו זה לא "משהו אחר" אלא בדיוק אובונטו עם שולחן עבודה KDE.נותן אפילו להתקין KDE מהמאגרים לאחר התקנת אובונטו.
פורסם 2010 באפריל 415 שנים מחבר קצת עדכונים, בדקתי בערך 5 גרסאות שונות במקביל על VM ואני מתחבר טוב יותר לקובונטו, אז מה שלא יהיה כנראה שזו המערכת בשבילי.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.