עבור לתוכן

מחירים של סוגי רשתות ומהירותם

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לעשות רשת בבית אבל אני צריך להחליט באיזה תשתית להשתמש. אתם יכולים לומר לי איזה תשתיות יש ומה המחיר הממוצע שלהם

ואת המהירות שלהם?

תודה מראש לכל העונים!!

פורסם

מה התקציב , כמה מחשבים, ומה אתה מתכוון לעשות באינטרנט שיצדיק חיבור פס זה או אחר.

פורסם

רק שנייה, אתה מדבר על תשתית לרשת ביתית בין כמה מחשבים, או תשתית לחיבור אינטרנט וכל העסק?

פורסם
  • מחבר

תשתית לרשת ביתית וכמה מחשבים אני עדיין לא יודע

פורסם

רשת על בסיס חשמל. טיפה יקר ואפשר להתחבר רק כשאתה על אותה פאזה, אבל עובד מצויין ולא מושפע ע"י ההפרעות שונות כמו wireless

פורסם

רשת על בסיס חשמל, זאת ממש האופצייה האחרונה לחשוב עליה.

אם המחשבים נמצאים אחד ליד השני, למה לסבך את העניינים?

לפותח הת'רד: זה נורא תלוי בצרכים שלך. אנחנו לא יכולים לדעת על מה להמליץ כי אנחנו לא יודעים מה בדיוק אתה צריך.

אם יש לך שני מחשבים בלבד אחד ליד השני, מספיק כרטיס רשת על כל מחשב וכבל רשת ביניהם.

אם יש יותר, אפשר לחבר את כולם לרכזת.

אם יש מרחק כלשהו בין המחשבים, אתה צריך לבדוק מה המרחק ואם יש חוצצים כמו קירות באמצע, ולפי זה להחליט אם אתה הולך על העברת כבל רשת בין המחשבים (אפילו אם הוא יהיה קצת ארוך) או אולי עדיפה תהייה רשת אלחוטית.

אם אלו מחשבים בקומות שונות או במרחק ממש רציני, רק אז אפשר כבר לחשוב על רשת מבוססת תשתית קיימת בקירות, כמו רשת על קווי טלפון, או רשת על חשמל. אבל קח בחשבון שזה יותר יקר מכל השאר.

שורה תחתונה: אנחנו לא קוראי מחשבות ולא יכולים לעשות לך את השיקולים. קודם כל צריך שיהיו לך צרכים ספציפיים. אח"כ אפשר להתחיל להתלבט.

פורסם
  • מחבר

המצב שיש היום הוא ששני המחשבים אחד ליד השני אבל אנחנו עוברים בית, והמחשבים לא יהיו אחד ליד השני יותר, ואמא שלי אמרה

שהיא לא ממש רוצה להעביר חוטים דרך הקירות. אז אני אמור למצוא מחירים ממוצעים של תשתיות שונות אז אם אתם יכולים לעזור לי זה יהיה נהדר ;D

פורסם

דרך אגב, ישנה עוד אפשרות שלא הזכרתי.

כידוע, רשת חוטית ע"י כבל רשת היא הזולה ביותר והאפקטיבית ביותר. רשת אלחוטית היא יקרה יותר, וכך גם רשת מבוססת תשתית טלפון או חשמל. אני לא יודע את המחירים המדוייקים.

אז אם אתם לא רוצים לקדוח בקירות או לכסות את כולם עם חוטים, עוד אפשרות שתהייה אסטתית, יעילה וזולה היא להשחיל את כבל הרשת בתעלות הקיימות בתוך הקירות.

ודרך אגב, אם זה בית חדש, בד"כ כבר מכינים כבל רשת בתוך התעלות האלה, ואפילו שמים שקעים של חיבור רשת על הקירות. ואם לא, אפשר אולי לבקש מהקבלן לעשות את זה.

פורסם

אם יש לי איי די אס אל ואני רוצה לחבר עוד מחשב בבית עם כבל מוצלב , זה אומר שאני צריך לקנות כרטיס רשת נוסף , נכון?

כי הרי הכרטיס רשת שלי [השרת] יהיה תפוס עם המודם, נכון?

פורסם

נכון.

פורסם
  • מחבר

אם אני מעביר את החוטי רשת באותם תעלות של קווי הטלפון האם יכולות להיווצר הפרעות?

ואיזה חוט אני צריך לרשת של 100Mb/s?

פורסם

אם אתם בונים בית חדש, אתה יכול לבקש שיעשו לך תעלות לחוטי רשת.. שמעתי על המון אנשים שעשו את זה.

פורסם

איזה כרטיס רשת צריך בשביל לחבר שני מחשבים עם ADSL?האם 10/100 LAN CARD (שעולה איזה 50 שקל) יספיק לי?

ועוד שאלה: אם אורך הכבל יהיה קצת ארוך (בין 15-22 מטר) עלולים להיות שיבושים ברשת?

נ.ב: אני לא צריך יותר ממודם אחד של ADSL (שיש לי על המחשב הראשי) נכון?

תודה :) וסליחה על כמות השאלות הענקית הזאת :-\

פורסם

א. אכן כרטיסי רשת פשוטים שעולים 50-70 ש"ח יספיקו לך.

ב. אם אני לא טועה הבעיות בקבל מתחילות מ100 מטר ומעלה, ככה שלך אין בעיה.

ג. בטח שאתה לא צריך יותר ממודם אחד

פורסם

בעצם, אם נעשה רשת ביתית ע"י כבלי רשת ומחברי נקבה (ה"שקע") אז זה יראה כך (הכוונה בעצם לשימוש גם בתעלות, למרות שלא רואים את זה בשרטוט וזה לא חובה טכנית, אבל מיותר להשתמש במחברי נקבה אם לא משתמשים בתעלות):

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים