עבור לתוכן

חווית השירות שלי מחנות מחשבים (Pandas), ועוד בנוש&#1

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

לאחר החוויה שעברתי עם פנדה מחשבים ותקשורת / Pandas, חשתי צורך לכתוב לכם על כך, כך שכל אחד שיקרא זאת, יסיק את מסקנותיו.

התאפקתי וחיכיתי עד שהסיפור נגמר לפני שכתבתי עליו, כך שאדע כמה שיותר מידע ולא ארשום השערות.

אני גם כתבתי פה ושם על דברים נוספים הקשורים לנושא השירות, ולא רק על חווית השירות מול אותה חנות.

אשמח אם תגיבו בנושא זה ותרשמו על חוויות דומות או טובות יותר שלכם , על מימוש אחריות מהחנות בה קניתם מוצר שנפגם. או על כל דבר שקשור לנושא בכללי.

ארשום מראש שהחנות ממוקמת בקיסריה, ושאני ומשפחתי גרים די רחוק משם. אבי עובד בסביבת קיסריה בימי שלישי וזהו היום היחידי בו הוא יכול לבקר בחנות.

אז כך, לפני קצת יותר מחודש ימים רכשתי אצל חנות Pandas עכבר מדגם DeathAdder.

כעבור שימוש של ימים ספורים, חשתי שיש בו בעיה משום שמדי פעם בעת שימוש בגלגלת (ולפעמים סתם כך), הרגשתי מן רטט בכף היד, כאילו משהו זז בתוך העכבר שגורם לזה, בכל מספר דקות. התחושה היתה רטט ממש באמצע כף היד שלי שמונחת על העכבר. מיד הבנתי שמשהו לא תקין בעכבר מה גם שזה מאוד הפריע לי כך שלא היה ניתן להשתמש בעכבר.

שלחתי מייל לחנות וכתבתי שיש בעיה בעכבר שרכשתי מהם, ושאלתי אותם מראש אם אין בעיה להביא להם את העכבר בשביל שיחליפו לי. הגיבו לי במהרה וכתבו שאצטרך להשאיר את המוצר אצלם, והוא יעבור בדיקה במעבדה שלהם ושיימצא פגום ישלח ליבואן.

הגיע יום שלישי 23.02, ארזתי את העכבר בחזרה באריזתו יחד עם כל החוברות וכל מה שהגיע באריזה עם העכבר, ואבי הגיע לסניף הראשי בקיסריה בשביל להשאיר שם את המוצר למימוש אחריות.

אבי הגיע לשם והעובד סירב לקבל את המוצר ואמר לאבי שעליו לדבר ישירות מול היבואן.

למחרת שלחתי מייל לפנדה שם כתבתי בפירוט על החוויה הלא נעימה ועל הסירוב לקבלת המוצר דבר שלא מתקבל על הדעת. כמה שעות לאחר שלא קיבלתי תגובה כתבתי שוב מייל לפנדה אבל לכתובת שונה והשארתי את מספר הטלפון שלי. מאוחר באותו יום קיבלתי צלצול מבחור בשם סמי שאמר לי שקרא את המיילים, שהיתה אי הבנה, ואבי הגיע ב"יום לא טוב" משום שהמנהל ועוד מישהו לא היו בחנות באותו זמן/יום, והיה רק עובד.

אישרתי איתו שוב בטלפון, כפי שאישרתי במייל הראשון, שאבי יגיע אל החנות וישאיר את המוצר שם בשביל שיטפלו בי, ולאחר מכן הוא אמר מצטער על מה שקרה ולהתראות.

נשמע לי מוזר שבחור שעובד בחנות, חושב שאין לה שום אחריות על מוצר שנקנה שם, ועליו לשלוח את הלקוח אל מול היבואן במקרה כזה, או שצריכים להיות שם אנשים נוספים בשביל השארת מוצר פגום בחנות לשם מימוש אחריות.

חלף שבוע וביום שלישי 02.03 (2 למרץ) אבי שוב הגיע אל הסניף הראשי של פנדה בקיסריה והפעם המוצר התקבל, אך לא החליפו אותו במקום. אני מניח שמאותו יום הם אמורים לבדוק אותו במעבדה שלהם לאישור פגם, ואז לשלוח אל היבואן לתיקון או החלפה.

היה נחמד אם בחנות היו פשוט מוודאים פגם ומחליפים לי את המוצר בחדש באותו יום שהגענו לשם, ומשאירים לעצמם את המוצר החלופי שהיו בסופו של דבר מקבלים מהיבואן. כן, גם במקרה והיו מקבלים תיקון, (בניגוד למוצר חדש ארוז) ובמקרה כזה היו סופגים את הסכום של העכבר, אבל מרוויחים לקוח מרוצה שהיה חוזר לשם.

הערה: אשמח לשמוע מכם על שירות יותר טוב שקיבלתם מחנויות אחרות, של החלפת מוצר במקום לאחר אישור פגם מצד החנות, אם דבר כזה קיים? אני מדבר על ציוד היקפי למחשב, ולא על מוצר כמו לוח אם או ספק כח- דבר שלוקח יותר זמן לבדוק.

או אפילו על חוויות שלכם מחנויות בקשר לכל חלק מחשב- כמה זמן לקח עד שהחנות מצאה לכם פתרון, והאם היא יצרה איתכם קשר על עדכונים במצב?

אנא אל תהססו להגיב פה או בהודעה פרטית כי אשמח לדעת איפה מקבלים שירות.

ביום שני ה 15 למרץ (13 יום לאחר שהשארנו את המוצר בחנות) התקשרתי ושאלתי אותם מה קורה עם העכבר שלי, והם ענו שהמוצר נשלח אל היבואן, ועדיין מחכים שיישלח אליהם חזרה (מה שאומר לי שהמוצר נבדק במעבדה של החנות ונמצא פגום- אחרת לא היה נשלח ליבואן). קיבלתי את הרושם שהם שלחו את המוצר במהרה אל היבואן.

שבוע לאחר מכן, ביום שני ה 22 למרץ (20 יום לאחר שהשארנו את המוצר אצל פנדה) התקשרתי שוב ושאלתי אותם מה עם העכבר? הם ענו שיבדקו ויחזרו אלי תכף. לא חזרו. למחרת זה קרה שוב.

אמנם באותה הזדמנות שאלתי אותם לשם היבואן של העכבר בשביל שאוכל לשאול גם אותו מה קורה. כך שאני יודע מול איזה יבואן פנדה עובדים;

ויש לי כמה שאלות- פנדה נותנים שנה אחריות על עכבר DeathAdder, אך ראיתי כמה חנויות שמציעות שנתיים אחריות, מה שנראה יותר סביר כיוון שבאתר היצרן מצוין שנתיים אחריות. מדוע פנדה וחנויות אחרות מציעות שנה אחריות, וחנויות שונות מציעות שנתיים אחריות, על אותו עכבר? האם קיים יותר מיבואן אחד? במקרה שכן, האם מותר ליבואן מסוים להציע שנת אחריות למרות שהיצרן מציין שנתיים אחריות?

אך אם קיים יבואן אחד, איך אפשר לדעת אם הוא מציע שנתיים או שנה אחריות על העכבר? (חנויות שונות, זמני אחריות שונים). והאם מותר לחנות להציע רק שנת אחריות, בהנחה שהיבואן ממנו היא קונה את המוצר, מציע שנתיים? כל זה מעניין וחשוב, יש לכם מושג?

ביום רביעי ה 24 למרץ, יותר משלוש שבועות מאז המוצר הושאר אצלם בחנות, שוב מצאתי את עצמי יוצר איתם קשר. ענתה מי שעונה שם לטלפונים ועדיין לא היה חדש. רק אחרי ששאלתי מדוע, הסבירה ואמרה שהמוצר נשלח מזמן אל היבואן ושמחכים לתשובה. רק אז הבנתי מה קורה עם המוצר. לפני ששאלתי לא אמרו לי שום דבר על מצב המוצר.

מאוחר יותר באותו היום יצר איתנו קשר היבואן (אנחנו יצרנו איתו קשר יומיים קודם לכן בכדי אולי להבין ממנו מה פשר העיכוב) והסביר שהיתה בעיה לאתר את החבילה (יבואן טוען דבר אחד והחנות טוענת דבר אחר), ושהמוצר יבדק.

כמה ימים מאוחר יותר נשלח אלינו עכבר חדש. חבל שזה קרה אחרי חודש ימים.

מה אני חושב על המצב?

-אני מאוכזב מחוסר השירות; קודם כל על אותו יום בו העובד בחנות אמר לאבי לדבר מול היבואן... המוצר נקנה מכם, מוצר חדש, לא לוקחים אחריות? או שהעובד לא יודע מה עושים במצב כזה?...

-אני לא מבין מדוע פנדה לא מספקים ללקוח, עדכונים בנוגע למוצר פגום שהושאר אצלם לטיפול. אין לכם נוהל מסודר? כל כך קשה להרים טלפון בשביל להגיד שהמוצר נמצא פגום ונשלח, או כל עדכון שקשור? במיוחד כאשר אין חדש אחרי כל כך הרבה זמן. הייתי מעריך אם היו מתקשרים ומתנצלים על משך הזמן שלוקח, או לפחות מדווחים על עדכון במצב. אני לא יכול לדעת מה קורה עם המוצר אלא אם אתם תודיעו לי! עקב חוסר ההתייחסות אלי כלקוח, דבר כזה אומר לי להתרחק מאותה חנות בעתיד.

-בסופו של דבר מה שקיבלתי הוא טיפול מאוד איטי, ולא מעניין אותי אם זו אשמת החנות, או היבואן שהתעצל, או כל דבר אחר. אני קניתי מוצר פגום מהחנות והם לא סיפקו לי פתרון או הסבר המון זמן. בסופו של דבר כעבור חודש ימים קיבלתי מוצר חדש. אני בכל מקרה לא אחזור לקנות שם, טוב שלא הוצאתי שם הרבה כסף בשביל להגיע אל המסקנה הזו. הפסדתם לקוח.

מצחיק שבינתיים אני מחכה כמעט חודש לפתרון מצד החנות לתיקון העכבר, ומנגד, יבואן לוג'יטק הציע לי פתרון מידי והחליף לי את העכבר הישן שלי בין השנתיים, שהתחיל להיות בעייתי (זאת הסיבה שרכשתי עכבר חדש ומעודכן יותר), לאחר 30 דקות, והחליפו בחדש במקום. לפחות היה לי עכבר טוב להשתמש בו עד שקיבלתי החלפה לעכבר החדש שקניתי. הסתכלו בפסקה הבאה לעוד מידע לגבי זה.

ארשום הערה, רכשתי את אותו עכבר מפנדה משום שהעכבר הקודם שלי עשה בעיות, הפסיק ללחוץ או לעבוד ולפעמים הסמן קפץ ממקום למקום, ונדרש חיבור מחדש של הכבל או הפעלה מחדש של מערכת ההפעלה, בשביל שהבעיה תיפתר זמנית. העכבר הקודם היה של חברת לוג'יטק, והגענו ישירות מול היבואן, כיוון ששם רכשנו אותו, הם קיבלו את העכבר, וכעבור 30 דקות (כנראה שהם בדקו אותו), קיבלנו עכבר חדש באריזה, ואפילו גרסה מעודכנת יותר.

עכשיו זה היא מול היבואן ואי אפשר להשוות את אותו שירות איכותי ומהיר אל מול חנות, כיוון שאני מניח שכל חנות לא תחליף מוצר במקום, אלא תשלח אל היבואן (למרות שמדובר בעכבר ולקוחות אחרים ללא עכבר חלופי אולי יצטרכו לקנות עכבר אחר עד שיטפלו להם בעכבר הפגום), אבל אפשר להשוות את השירות אל מול היבואן, שבמקרה שלי, נראה כי העכבר ישב אצלם ימים רבים עד שעשו משהו. כמובן יכול להיות שזה היה מקרה יחיד ואני לא רוצה להפנות אצבע מאשימה, במיוחד כאשר אף אחד לא סיפק לי הסבר ברור מדוע כל התהליך לקח כל כך הרבה זמן.

והנה כמה רעיונות:

-מאגר בו קיימת רשימה של יבואנים ישראלים של חברות מחו"ל, מופרדות לקטגוריות כמו ציוד היקפי, לוחות אם, ספקי כל וכו'. דבר כזה יכול רק להועיל.

-דיון המוקדש ל: אם מישהו יודע מנסיונם, על יבואנים בישראל שלא ממהרים לטפל בתקלות, למה לא לרשום על זה?

במקרה כזה, איכות השירות של היבואן יכול להיות עוד גורם בהחלטה של צרכן לפני קנית מוצר כלשהו מחברה מסוימת; אמנם הדבר יכול להסתבך אם קיימים שני יבואנים לחברה מסוימת (?), כך יהיה קשה לדעת מיהו היבואן איתם עובדת חנות מסוימת.

-דוגמא נוספת- יש הרבה כרטיסי מסך מדגמים זהים ועם קירורים זהים, אך מחברות שונות. לכל חברה יש יבואן שונה בארץ. אני מניח שלאנשים היו בעיות עם כרטיסי מסך והם פנו לחנות למימוש אחריות, ןהחנות פנצה ליבואן. משך הזמן עד שנמצא לכם פתרון יכול להעיד על איכות השירות מצד היבואן; האם לקח שבוע, או חודש?

הגיבו

פורסם

רק רציתי להגיד שאני נמצא בבעייה דומה,

רמקולים שנקנו בפנדה ולאחר כשלושה חודשי שימוש נתגלתה בהם בעייה, הרמקולים נלקחו בחזרה לפנדה בשביל טיפול.

כרגע המצב הוא כזה הרמקולים נמצאים אצל פנדה כבר חודש ו19 יום!! ואין לי מושג מה בדיוק הולך איתם.

פשוט יש להם שירות מזעזע לא מספיק הם לא זזים אז גם הם שיקרו לי שהמוצר נשלח ליבואן כאשר בפועל הם לא נשלחו לשום מקום (כך התברר לי מאוחר יותר).

רק אחרי שהתעצבנתי והרמתי טיפה את הקול הם הואילו בטובם להעביר אותי ל"סמי" מנהל השירות לקוחות שכרגע הוא אחראי לטיפול בבעייה, והבטיח לי שהבעייה תסודר בהקדם האפשרי, כן אחרי שהרמקולים נמצאים אצלם כבר יותר מחודש וחצי.

כרגע אני עדיין מחכה לתשובה ולרמקולים.

בקיצור לכל מי שרוצה לחסוך לעצמו עוגמת נפש אני מציע לכם להתרחק מהחנות הזאתי.

פורסם

נראה לי שאפשר להקים כאן מועדון נפגעי פנדה...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453437.0

(תקציר: "מוצר באחריות התקלקל, בינתיים היבואן שלו פשט רגל? בעייה שלך, לא שלנו. להתראות!")

פורסם
  • מחבר

חשוב להזכיר את העובדות, וכל מקרה לגופו, אבל התנהלות גרועה שחוזרת על עצמה מחנות מסוימת אומרת משהו.

פורסם

רק שתכיר.

תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) סעיף 9

- http://www.moit.gov.il/NR/rdonlyres/7C9F7B6F-F7E8-4E18-B57F-57008F625AF3/0/tak6468.pdf,

מחייבות את העסק לתקן את המוצר בתוך שבועיים מיום שנמסר בבית העסק. אם אין באפשרות העסק לתקן את המוצר, עליו להחזיר לך את מלוא הסכום ששילמת, בכסף ולא בזיכוי. בנוסף, חוק הגנת הצרכן סעיף 31א

-http://www.moit.gov.il/NR/exeres/0A39578F-DAEB-4357-8565-157CA6B84C4F.htm,

מאפשר לך לתבוע מהעסק פיצויים לדוגמא בסך של עד 10,000 ש"ח אם לא עמדו בתנאי האחריות האלו.

אני מציע שתכתוב להם פקס המסביר מה אומר החוק. תבהיר להם שאם לא יחזירו לך את המכשיר מתוקן או יספקו לך מכשיר חדש או יחזירו את כספך, תוך נגיד 3 ימים, תפסיק להתנהל מולם ותגיש נגדם תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות על שוויו של המכשיר בתוספת 10,000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

כפי שרשמתי, בסופו של דבר קיבלתי מוצר חדש. אך זה קרה מעט אחרי שלוש שבועות מהיום בו השארתי את המוצר אצל החנות.

הענין נפתר אז אין צורך לתבוע. אני פשוט לא אתקרב לאותה חנות שוב. בכל מקרה אצטרך לקרוא בעיון את הנוסחים בקישורים בכדי להבין בדיוק את משמעותם בכדי לדעת לעתיד את זכויותי.

פורסם

תקשיבו אני יגיד לכם תכלס, אני לא מבין איך אנשים פה ממשיכים לקנות פה אחרי כל כך הרבה חוות דעת שליליות עליהם כאילו מה? אתם מזוכיסטים?

בשביל זה בידיוק אנשים פה פותחים שרשורים על החוויות השליליות שלהם בלא משנה איפה! אז תקראו ותפנימו נו באמת.

אם אחרי כל כך הרבה הודעות ושרשורים שהוקדשו להם פה עדיין החלטת לקנות אצלהם בעיה שלך אל תלך לבכות על זה אח"כ

ובכל מיקרה אני שמח שנפתרה לך הבעיה וקיבלת שירות והכל חזר לתקנו אבל בקשר לאנשים שעדיין לא קיבלו את המוצרים שלהם חזרה באמת שהייתי שוקל תביעה. כמה אפשר לסבול?

פורסם

אני בכל מקרה לא אחזור לקנות שם, טוב שלא הוצאתי שם הרבה כסף בשביל להגיע אל המסקנה הזו. הפסדתם לקוח.

אני בטוח שמנכ"ל החברה יבכה כל הלילה עד שירדם. מחר כל הרשת קורסת. בתקופה שעבדתי ברשת מסויימת כל פעם שלקוח אמר את זה צחקנו עליו חצי שעה מאחורי הגב ובסוף החודש שברנו שיא מכירות. פילוסופיה שלי אומרת צריך לתת שירות איכותי ומקצועי. תמיד יש אירועים שלא נמצאים בשליטת החנות. אם הלקוח לא מוכן לקבל את זה וחושב שחנות צריכה לספוג הפסדים, לעבור על כל נוהל אפשרי, לכופף את תנאי האחריות ומה לא שילך ולא יקנה כאן יותר. העולם לא יחרב. השמש לא זורחת מהתחת שלו כמו שכל ישראלי חושב.

בשורה התחתונה קיבלת עכבר חדש בפרק זמן סביר. שלושה שבועות זה ממש לא הרבה זמן. חוץ מזה לפי אורך המגילה שרשמת יש לך הרבה מאד זמן פנוי. אתה לא בדיוק תלוי בעכבר לפרנסתך.

פורסם
  • מחבר

האמת שהתפכחתי אחרי מעשה. בחרתי חנות לקנות ממנה די מהר כי חשבתי שלא תהיה בעיה עם עכבר איכותי חדש. רק מאוחר יותר שמתי לב לחוות דעת שלילית עליהם פה (אמנם אחת ולא יותר). עכשיו אני יודע שעדיף לקנות מחנויות מומלצות, בעיקר מבחינת השירות לאחר קניה, אפילו בשביל מוצר בודד ולא מאד יקר.

אז הנה עוד שרשור בנושא, שאני מקווה שיעזור לאחרים להחליט.

מקווה שישפרו את השירות שלהם בעקבות מה שיהיה.

ולתגובה שלך lev, רוב התשובות לדברים שהזכרת, כבר מוזכרים בדיון. ואני לא כל כך מסכים עם הגישה שלך.

פורסם

בתקופה שעבדתי ברשת מסויימת כל פעם שלקוח אמר את זה צחקנו עליו חצי שעה מאחורי הגב ובסוף החודש שברנו שיא מכירות.

ואני תוהה מה תגיד אם אי פעם תחזור לעבוד בעבודה מהסוג הזה, ואחד מאותם לקוחות שבאמת נדפקו ע"י התנהלותה של אותה חברה ושלך באופן אישי, ושאליהם אתה מתייחס בזלזול התהומי הנובע מהודעותיך (לא רק בדיון הזה אלא בכלל, כל פעם שהנושא עולה), יחליט שבאמת אין טעם להלחם בדרכים משפטיות בשביל מוצר של כמה מאות שקלים, ושהוא יקבל הרבה יותר סיפוק מלשבור לך את הפנים עם לום.

פורסם

האמת שהתפכחתי אחרי מעשה. בחרתי חנות לקנות ממנה די מהר כי חשבתי שלא תהיה בעיה עם עכבר איכותי חדש. רק מאוחר יותר שמתי לב לחוות דעת שלילית עליהם פה (אמנם אחת ולא יותר). עכשיו אני יודע שעדיף לקנות מחנויות מומלצות, בעיקר מבחינת השירות לאחר קניה, אפילו בשביל מוצר בודד ולא מאד יקר.

עדיף שתקנה מחנויות שקל לך להגיע אליהם, השירות של כולם די דומה אבל יתכן שתצטרך לחזור אליהם מספר פעמים.

פורסם

ואני תוהה מה תגיד אם אי פעם תחזור לעבוד בעבודה מהסוג הזה, ואחד מאותם לקוחות שבאמת נדפקו ע"י התנהלותה של אותה חברה ושלך באופן אישי, ושאליהם אתה מתייחס בזלזול התהומי הנובע מהודעותיך (לא רק בדיון הזה אלא בכלל, כל פעם שהנושא עולה), יחליט שבאמת אין טעם להלחם בדרכים משפטיות בשביל מוצר של כמה מאות שקלים, ושהוא יקבל הרבה יותר סיפוק מלשבור לך את הפנים עם לום.

אם אתה מעודד אלימות כלפי אדם שפעל על פי החוק והנהלים של הרשת רק בגלל שלא קיבלת משהו שאתה בכלל לא אמור לקבל אתה סמרטוט קטן ומטונף שצריך לשבת בכלוב עד סוף ימי חייו העלובים. אם לקוח היה מנסה להרים עלי יד הייתי לוקח את הכיסא מברזל שאני יושב עליו (ליתר דיוק ישבתי) ודופק אותו בראש הריק שלו בכל הכוח. אני מאחל לך מכל הלב שפנדה יתבעו לך את הצורה על הוצאת דיבה (זה מה שעשית. השמצת רשת על אירוע זניח בלי לבדוק בכלל אם התשובה שקיבלת הייתה חוקית) ותצטרך להשכיר את הישבן שלך בצומת בעשר השנים בלי הקרובות כדי לשלם את החוב.

אגב, אתה לא בדיוק מלחיץ מישהו. כל נותן שירות מכיר את הסוג שלך מר' ישראל ישראלי עם פה גדול שרק יודע לצעוק ולאיים. אמרתי לך אם אתה צודק לך תתבע את פנדה. תביעה בבית משפט לתביעות קטנות זה תהליך קל ומהיר. אם אתה לא רוצה להתעסק במשפט סתום את הפה שלך. גבר מאחורי המקלדת. אתה לא רוצה להתעסק משפטית בגלל מוצר ב-300 שקל, אבל לא הפריע לך לפתוח דיון בן עשרים עמודים בו אתה מחריב מוניטין ועסק שנבנה במשך שנים בגלל שלא קיבלת משהו שאתה בכלל לא אמור לקבל. עלק לשבור את הפנים עם לום. קדימה, לך לפנדה ותרים שם יד על מישהו. אפס. בחצי שנייה אתה חוטף מארז Antec מפלדה בפרצוף ומברג בפתח האחורי.

לסיום תקבל ממני איחול אחרון שיום אחד תהיה עצמאי, תבנה עסק במשך שנים עם כל הקשיים בארץ, תבסס אותו ויום בהיר אחד איזה אפס יחריב את המוניטין שלך בגלל מוצר ב-200 שקל.

פורסם

דבר ראשון, מקריאת הת'רדים של VIC והת'רד הזה, ניסיון אישי שלי עם פנדה וניסיון של אנשים נוספים,

הם הפסידו טיפה יותר מלקוח אחד.

דבר שני, כנראה שיש לך דבר או שניים ללמוד על יחסי אנוש, שירותיות וטוב לב.

התמונה הגדולה אולי נראית לך תקינה, מסירת עכבר לתיקון וקבלת עכבר מתוקן בתוך שלושה שבועות.

אבל השירות שהוא קיבל במהלך התקופה הזו והלחץ שנאלץ להפעיל הוא מזוויע(לפחות ממה שנכתב כאן)

ולכן אין פלא שהוא מרגיש כאילו דפקו אותו עם מברג בפתח האחורי ממילא.

פורסם

לב27, אני חלילה לא מעודד אלימות במקרה הזה. עובדה שבינתיים בחרתי להאבק בפנדה בדרכים לגיטימיות בלבד (ללא תוצאה בינתיים - "אמון הציבור" שלחו להם מייל אחרי שפניתי אליהם... עברו שבועיים, ונראה שפנדה החליטו שלא להתייחס למייל הזה), למרות מה שאני מרגיש כלפי אנשים מסויימים שם. כל שאמרתי הוא, שיש בארץ לא מעט אנשים שיבחרו לתבוע את עלבונם בדרך זו, ואני לא בהכרח מדבר על ערסים אפילו. אני נגד להתנפל על מוכר\נותן שירות שרימה\עשק\טרטר\דפק אותך פשוט כי זה לא יקדם את ענייני בשום אופן, אבל ממש לא בגלל שזה בהכרח נראה לי פסול מוסרית. אם מישהו היה בוחר להתנפל עליך, לא הייתי מסכים עם דרך הפעולה שלו אבל גם לא הייתי מאשים אותו בכלום. כשבנאדם משקיע ממיטב כספו בחנות אותה חשב לאמינה ואז מקבל יחס כמו שלך באופן שיטתי ורואה שהשקעתו ירדה לטמיון, זה יספיק כדי להקפיץ את הפיוזים גם לאמא תרזה.

בקשר לתקווה שלך שפנדה יתבעו אותי על הוצאת דיבה - אני מקווה מאוד שזה מה שהם יעשו. אחרי שהם האשימו אותי בשקרים בלי לטרוח לענות לשאלתי כששאלתי היכן שיקרתי, לא טרחו להגיב כאן ולהציג את גרסתם למרות שהיתה להם היכולת ואף לא מצאו לנכון לבקש או לדרוש ממני להסיר את הודעותי כאן בפורום הנוגעות לעניין שלי איתם או להתנצל על דבר מה ממה שאמרתי (וכל זאת לאור העובדה שלא שיקרתי באף מילה כאן בפורום, אלא הבעתי את דעתי עליהם על בסיס סיפור אישי אמיתי) - תביעת הוצאת דיבה תהווה עילה בשבילי לתבוע אותם בחזרה על הרבה מעבר לשווי אותו לוח אם מסכן, ואני בטוש שמבחינת חברי הפורום שיקראו את הדיון זו כבר בהחלט תהיה סיבה מספקת להתרחק מפנדה לנצח.

בקיצור, משום מה אני לא מודאג מהרעיון הזה כמו שאולי היית מקווה.

בשורה התחתונה, נראה שאתה סותר את עצמך. מצד אחד

אני בטוח שמנכ"ל החברה יבכה כל הלילה עד שירדם. מחר כל הרשת קורסת. בתקופה שעבדתי ברשת מסויימת כל פעם שלקוח אמר את זה צחקנו עליו חצי שעה מאחורי הגב ובסוף החודש שברנו שיא מכירות.

ומצד שני

לסיום תקבל ממני איחול אחרון שיום אחד תהיה עצמאי, תבנה עסק במשך שנים עם כל הקשיים בארץ, תבסס אותו ויום בהיר אחד איזה אפס יחריב את המוניטין שלך בגלל מוצר ב-200 שקל.

תחליט בבקשה.

פורסם

לב27, אני חלילה לא מעודד אלימות במקרה הזה. עובדה שבינתיים בחרתי להאבק בפנדה בדרכים לגיטימיות בלבד (ללא תוצאה בינתיים - "אמון הציבור" שלחו להם מייל אחרי שפניתי אליהם... עברו שבועיים, ונראה שפנדה החליטו שלא להתייחס למייל הזה), למרות מה שאני מרגיש כלפי אנשים מסויימים שם. כל שאמרתי הוא, שיש בארץ לא מעט אנשים שיבחרו לתבוע את עלבונם בדרך זו, ואני לא בהכרח מדבר על ערסים אפילו. אני נגד להתנפל על מוכר\נותן שירות שרימה\עשק\טרטר\דפק אותך פשוט כי זה לא יקדם את ענייני בשום אופן, אבל ממש לא בגלל שזה בהכרח נראה לי פסול מוסרית. אם מישהו היה בוחר להתנפל עליך, לא הייתי מסכים עם דרך הפעולה שלו אבל גם לא הייתי מאשים אותו בכלום. כשבנאדם משקיע ממיטב כספו בחנות אותה חשב לאמינה ואז מקבל יחס כמו שלך באופן שיטתי ורואה שהשקעתו ירדה לטמיון, זה יספיק כדי להקפיץ את הפיוזים גם לאמא תרזה.

יש הבדל עצום בין רמאות מכוונת ע"י עסק ובין לא לקבל שירות כלשהו מסיבה זו או אחרת. פנדה לא רימו אותך. נפלת בין הכיסאות מבחינה חוקית. בדיוק בשביל זה קיימת מערכת משפט. תגיש תביעה ותן לשופט לשבור את הראש מי צודק. אתה לא הלקוח הראשון שצועק ומאיים. היו לי עשרות כאלה ואף מהם לא עשה דבר חוץ מצעקות ואיומי סרק. מקסימום שברו את המוצר שכבר שילמו עליו.

לא עבדת דקה בחנות מחשבים באיזה זכות אתה פותח את הפה? היה לי לקוח שהגיע וטען "קניתי כונן קשיח חיצוני לא עובד". בדקתי את הכונן עובד מצויין. "לא אבל יש פעמים שלא עובד!" אצלי עובד מצויין. "אני רוצה חדש!" אני לא יכול להחליף בלי אישור. "תקבל אישור!" בשביל אישור צריך מעבדה. "אבל קניתי אתמול!" זה לא משנה. דיברתי עם שירות לקוחות הם רוצים לראות את המוצר במעבדה. "@#$@!$!@!!$%$%$#@#@$%&*)*$@" "אני דורש להחזיר". אתה לא יכול לפי מדיניות החזרת מוצרים של הרשת. "#$#%@#@$%"

לדעתי התנהלות תקינה לחלוטין. על סמך מה אני אמור לספוג 500 שקלים הפסד? כי הוא אומר שהמוצר לא תקין? שיגיד. אני יכול להגיד שעשיתי אורגיה עם כוכבות פורנו. זה לא אומר שזה אמת. הוא טוען שיש תקלה אין בעיה נשלח לבדיקה במעבדה. אז מה שקנה אתמול. באותו פרק זמן הוא יכל להשתמש בכונן קשיח כפטיש להכנת שניצלים. אתה לא חי בארץ דובוני אכפת לי. הכל במדינה הזאת עובדת בשיטת מצליח, צעקות ואיומים. באותה מידה אני יכול להגיד שהוא מחפש תירוץ להחזיר את המוצר רק כי מצא את אותו כונן קשיח ב-50 שקל יותר זול אצל המתחרים. אם החנות תקבל כל מוצר בחזרה באמונה מלאה ועיוורת בלקוח היא מהר מאד תמצא את עצמה עם הר של מוצרים שאף ספק לא מוכן לקבל בחזרה ואף לקוח לא מוכן לקנות.

אני גולש בפורום הזה שנים עד היום ראיתי אולי שלוש תלונות באמת מוצדקות על חנויות. רוב המוחלט של התלונות היו בסגנון פותח הדיון. "שלחתי עכבר לתיקון, לא היו נחמדים, לקח שלוש שבועות עד שקיבלתי חדש". אז? קיבלת מוצר תקין - כן. קיבלת אחריות - כן. קיבלת שירות - כן. לא קיבלת את השירות שאתה חושב שאתה אומר לקבל זה כבר סיפור אחר. אבל מה יש דברים שלא תלויים בחנות. פנדה אשמה שחבילה הלכה לאיבוד? לא. פנדה אשמה שהחוזה מול הספק דורש בדיקה של המוצר במעבדת הספק? לא. על מה אתם מגיעים בתלונות? על כך שהם עבדו על פי הנהלים? אם על זה אתם פוסלים חנות שיהיה לכם לבריאות. אבל באותה מידה אתם צריכים לפסול כל חנות בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים