עבור לתוכן

למה דברים "מלאים" יותר יקרים (חיטה,אורז...)

Featured Replies

פורסם

כותרת.

כאילו לפי הגיון דברים מעובדים צריכים לעלות יותר . אז מה הקטע כאן?

או שעסקים גדולים מצאו פטנט, דברים זולים למכור ביוקר?

פורסם

פשוט מאוד - קח משהו שאתה קורא לו "מלא" - תערבב אותו עם כל מיני זבל, ואתה יכול למכור הרבה יותר יחידות מאותו מוצר.

פורסם

וגם חלק מהמוצרים הלא מלאים נחשבים ל 'מוצרי יסוד' שממומנים על ידי המדינה והמוצרים ה 'מלאים' נחשבים למותרות

כך למשל יוצא שחלב פרה הרבה יותר זול מחלב סויה למרות שברור שעלות היצור של חלב פרה הרבה יותר גבוהה

פורסם

כי הם ממותגים כמוצרי בריאות-יוקרה ולכן היצרנים יכולים להרשות לעצמם לדרוש עליהם יותר.

זה כמו ההבדל בין חולצה מH&M לחולצה ממותג יוקרה.

שניהם מיוצרים בסין, בשניהם תהליך העיצוב והייצור זהה.

המחיר לעומת זאת - שונה בתכלית. וזאת רק "כי אפשר"

ולא, אני לא חסיד של חנויות שבדיות, זוהי רק דוגמה.

פורסם

עניין של ביקוש ומיתוג. הביקוש יותר נמוך אז יש פחות תחרות והמיתוג של המוצר הוא כפרימיום.

כי הם ממותגים כמוצרי בריאות-יוקרה ולכן היצרנים יכולים להרשות לעצמם לדרוש עליהם יותר.

זה כמו ההבדל בין חולצה מH&M לחולצה ממותג יוקרה.

שניהם מיוצרים בסין, בשניהם תהליך העיצוב והייצור זהה.

המחיר לעומת זאת - שונה בתכלית. וזאת רק "כי אפשר"

צודק, בH&M הרבה יותר יקר.

פורסם

בדיוק. פחות ביקוש. אם יש יותר ביקוש לקמח לבן מאשר קמח מלא וכמות מוגבלת של חיטה החברה תקצה את רוב החיטה לקמח הלבן. כדי שעדיין יהיה משתלם לייצר קמח מלא לוקחים יותר כסף למרות שמדובר בתהליך יותר זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים