עבור לתוכן

תכירו את הנינטנדו 64

Featured Replies

פורסם

סירטון -

החלטתי לעשות כתבה שכוללת ווידיאו על הנינטנדו 64

Nintendo_64.jpg

התמונות לקוחות מ"גוגל תמונות" אבל את סירטון הווידיאו אני צילמתי

אני עדין צריך לנקות את המכשיר שלי בגלל האבק שהוא צבר אבל קצת היסטורה

חברת נינטנדו הייתה בהתחלה חברת ליצור קלפים

אם הזמן היא התרחבה לעוד תחומים ושהתחילו משחקי הווידיאו להיות נפוצים היא נכנסה לתחום בהתחלה כמפתחת משחקים ויותר מאוחר גם כיצרנית קונסולות

ושהגיע המשבר הגדול בתחום הקונסולות נינטנדו הוציאו את "הנינטנדו אנטרטימנט סיסטם " NES ובארצות הברית שיווקו אותו כצעצוע וזכו להצלחה ענקית

הם בהתחלה רצו לתת לאטרי לשווק את המכשיר באמריקה אבל אטרי רצתה לעשות קונסולות משלה

play-nes-games-computer-800X800.jpg

בכל מקרה אחרי הNES והגימבוי והיורש של הNES ה"סופר NES" שזכו להצלחה גדולה

ואחרי הכישלון של הווירטואל בוי שהיה כישלון צורם נינטנדו הוציאו את הנינטנדו 64

באותה תקופה היו בשוק כבר הPS1 והסגה סטורן שהיו מבוססי CD והציגו תמיכה מסוימת במשחקי תלת מימד

נינטנדו במקום ללכת בדרך הCD של המתחרות בחרה לישאר בקלטות

user_17_sega_saturn_2s1.jpg

YVAtPPou9d62eqM.jpg

לקלטות היה יתרון של זמני טעינה מאוד קצרים ויותר אמינות אבל חיסרון אחד גדול וזה כסף יחסית לשטח אכסון

ובגלל זה הרבה משחקים לא הגיעו לנינטנדו 64 והרבה חברות צד שלישי נטשו אותה באותה תקופה

7884_N64Ren.jpg

בכל מקרה הנינטנדו 64 הכילה חומרה משמעותית יותר חזקה מהPS1 וסאטורן

בנוסך הגימפאד שלה הכיל ידית אנלוגית וכפתור טריגר וככה היה יותר קל לשלוט במשחקי תלת מימד

אומנם היו חסרונות לגימפאד אבל גם יתרונות

בנוסף לזה הגימפאד הכיל חריץ שדרכו היה אפשר להוסיף לו דברים

במקרה של הנינטנדו 64 זה היה בעיקר לכרטיס זיכרון לשמירות למשחקים בלי שמירה בקלטת המשחק

וגם רמבל פאק (רטט)

יותר מאוחר היו חברות ששילבו כרטיס זיכרון ורטט ביחד

רטט -

n64_rumble_bak_en.jpg

וזיכרון לשמירות -

1845920026_e95dcc5ba6.jpg

מתחת למכשיר היה אפשרות לחבר חומרה משדרגת -בסופו של דבר יצא ביפן הDD64 אבל רק בכמות מצומצמת ורק ביפן

n64dd.jpg

ליד חריץ הקלטות היה פתח לשדרג את הזיכרון של המכשיר ויצא תוסף זיכרון שזכה לתפוצה גדולה

היו גם משחקים שחיבו את התוסף הזה כמו זלדה MM ודונקי קונג 64 לדוגמה

וחלק פשוט שדרגו את הגרפיקה כמו טורוק 2 לדוגמה

תוספת זיכרון -

n64-a_expansion_ram_1.jpg

בכל מקרה אני את שלי קניתי בזמנו לפני הצבא

קניתי אם מאריו 64 ועלה לי 2500 שקל -ויצא לי להוציא אליו הרבה כסף בתקופת הצבא ואחרי זה נטשתי אותו

טוב חלקית כי בחלק מהמשחקים שיחקתי באמולטור

בכל מקרה במבט לאחור הרבה זוכרים את הנינטנדו 64 כמכשיר טוב ומזלזלים בWII

אבל בפועל לנינטנדו 64 אומנם היו כמה משחקים מאוד גדולים אבל לא הרבה כאלו

חוץ מנינטנדו וראר התמיכה צד שלישית הייתה גרועה יותר מהתמיכה בWII והגימקיוב

ונינטנדו וראר לא יכלו לבד ליצר מספיק משחקים טובים

בכל מקרה אני יזכור את המכשיר כאחד שדחף את השוק קדימה אם האנלוגית ורטט ושימוש טוב בגרפיקת תלת מימד

וגם האפשרות לעד 4 שחקנים בלי תוספות

בכל מקרה אני מקווה שנהנתם מהכתבה והסירטון

פורסם

הנינטנדו 64 היה חזק מאוד , אבל בגלל כל הקטע בין נינטנדו לסוני - יצא בלי CD (גרם בעקיפין ליצירת הPS3) , ובסופו של יום - נחשב כישלון.

הוא אכן חידש כמה דברים משמעותיים מאוד , שאת כולם שאר החברות לקחו ושיפרו בהרבה (רטט, זיכרון).

לגבי ה64DD- זה תוסף שמוסיף עוד מעבד 32 ביט ועוד כונן מגנטי (סטייל ZIP DRIVE) עם קריאה וכתיבה שעליו היה יותר נפח למשחקים.

לגבי הזלדה - אתה טועה - למרות שהוא תוכנן אליו (גם אוקרינה ד"א) הם יצאו על קלטות, רשימת המשחקים שכן יצאה כללה רק 9 משחקים:

http://en.wikipedia.org/wiki/64dd#Games

פורסם
  • מחבר

ליביו דיברתי על התוסף זיכרון שאמרתי זלדה MM ולא על הDD64

זלדה MM חיבה את ה4 מגה תוספת זיכרון

נכון שבהתחלה חשבו להוציא את משחקי הזלדה על הDD64 אבל ירדו מזה שהבינו עוד לפני ההשקה שלו שהוא הולך להיות תוסף מאוד זניח

לא יודע למה הוציאו אותו בכלל בסוף אולי רצו לבדוק את הZIP DRIVE כאופציה לקונסולה עתידית כמו שסגה עשתה בסגה CD

פורסם

קרירין, עם כל הכבוד, את מי אמור לעניין מכשיר שיצא לפני יותר מ-10 שנים?

מה אתה מתכנן לכתבה הבאה שלך?

"תכירו את המגאסון"? או אולי "תכירו את האטארי"?

היה נחמד יותר לפרט על חומרת מכשירי הדור העדכני וכל החידושים שעומדים לצאת להם...

נ.ב.

- לא הבנתי מה הקשר של התמונה עם הכבלים...

- ראיתי שלא ממש הפנמת את הטיפ הלשוני שנתתי לך... (טוב, לפחות ניסיתי...)

פורסם
  • מחבר

tgen יש אנשים שאוהבים את ההסטוריה של המשחקים ויוטיוב מוצף בדברים כאלו

אני אומנם רחוק באיכות מהאנשים היותר פופולרים שעושים את הסרטונים האלו אבל אני לומד מנסיון

לא מעניין אותך אז אל תצפה

זה יותר נועד לאוהבי ההסטוריה של הקונסולות ולנוסטלגיה

גם AVGN בדרך כלל מראה סרטים ומשחקים ישנים ופה ושם קונסולות ישנות ואני לא שומע תלונות אליו

בעניין העברית אומנם אני צריך להשתפר אבל זה לא יקרה ביום אחד

פורסם

קודם כל, לא דיברתי על האיכות של הביקורת שלך שהיא בסדר גמור ומאוד מושקעת.

מה שכן, אולי באמת אני לא חובב של חומרה ישנה למרות שמשחקים ישנים יצא לי לשחק הרבה...

אחרי ששיחקתי במטרואיד פריים 3, לדוגמא, חזרתי ושיחקתי בכל הסדרה כולל אלה שיצאו ל-NES ול-SNES

וגם הם היו מצויינים! מומלץ!

פורסם
  • מחבר

אני אוהב גם חומרה ישנה ובגלל זה אני עושה ביקורות וסקירות גם על דברים כאלו

פורסם

מאוד נהנתי לקרוא את זה ...

תודה קרירין .. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אין בעד מה

פורסם

אחלה מכשיר.

יש לי עדיין שניים כאלו שעובדים במגירה.. חחח

זה היה החלום שלי כשהייתי ילד.

לא אשכח בחיים את הלילות בחופש הגדול שהייתי שורף עם GOLDENEYE 007 עם עוד 3 חברים בספליט-סקרין (כולם נגד כולם).

זה היה חסר תקדים פשוט. ב PLAYSTATION לא יכלו אפילו לחלום על זה.

היו למכשיר הזה עשרות משחקים מעולים שהעבירו לי את הזמן בחיוך שאי אפשר היה למחוק.

רק עכשיו אני קולט שהבנג'ו קזואי נראה כמשחק שפשוט הלבישו על המנוע של מריו-64 , אפילו לא טרחו לשנות את הקול שהוא עושה בקפיצה.

בכל מקרה, מה קשור התמונה של הכבלים בפוסט הראשי ? לא הבנתי..

פורסם
  • מחבר

זה מהאתרים המעצבנים האלו שמשנים את התמונה שאתה "משאיל מהם "

אני יתקן יותר מאוחר

פורסם
  • מחבר

טוב אני מחדש את הדיון לדבר על כמה דברים שלא דיברתי אלהם בהתחלה וניזכרתי בהם לא מזמן

חלק ממכם אולי זוכרים שבמשחקי 3D ישנים כמו טומב רידר 1 לדוגמה שמתקרבים צמוד לקיר או משהו היו רואים מרובעים מכוערים

תראו לדוגמה את הקיר מימין -

6108-tombraider1jpg.jpeg

באותה התקופה זה היה בעיה גם של מחשבים וגם של קונסולות

עכשיו בחומרה של הN64 היה דבר שפשוט מבטל את זה ומראה תמונה יותר חלקה בלי המרובעים המגעילים

באופן כללי היה אפשר לעשות את זה גם בלי החומרה הזאת בעזרת תוכנה אבל אז זה היה לוקח הרבה משבים

בכל מקרה שהN64 יצא הכרטיסים הגרפים למחשב עדין היו בהתפתחות ולא היו סטנדרט

ולקח זמן עד שהתחילו לצאת כרטיסים כמו וודו 3 שהזניקו את התחום קדימה ומעבר למה שהN64 יכל לעשות

בכל מקרה היום עדין מדברים לפעמים על AA ועל תאורה דינמית שבפועל היה את זה בN64

רק כמובן באופן הרבה יותר מוגבל מהיום

בכל אופן בחיפוש ברשת מצאתי את זה -

RCP (Reality Co-Processor) is one of two main chips for the Nintendo 64 (the other being the NEC VR4300). It was developed by Silicon Graphics for Nintendo, and little is known about it or the way it works.

The RCP features a vector processor. It handles the audio and video of the Nintendo 64 and can perform very well in operations such as: real-time edge anti-aliasing, high frame-rate on complex images, automatic load-management, advanced texture mapping, real-time depth buffering, etc.

During the development of Goldeneye 007, a weapon (RCP-90) was included as an in-joke amongst the developers.

לא מצאתי את כל המפרט של הציפ הזה

אבל הN64 דחף את התעשיה לעבור לכרטיסים גרפים מתקדמים (באותה תקופה זה היה מתקדם ) במקום לתת למעבד הראשי לעשות את כל העבודה

ומאז כל קונסולה ניחת מינסטרים קיבלה כרטיס גרפי והיום כל המחשבים וקונסולות ניחות משתמשות בכרטיס גרפי וחוץ מהDS

(לפי הבנתי משתמש במעבד אם יכולות גרפיות ) לכל הנידות מינסטרים וסלולרים חכמים יש כרטיס גרפי

עכשיו כבר חושבים לעשות מעבד ראשי שכולל בתוכו ליבה לגרפיקה ופיזיקה אבל זה כבר סיפור אחר

פורסם

אי אפשר לדבר על N64 ולא להזכיר את אחד ממשחקי ה FPS הגדולים בכל הזמנים שהשפיע יותר מכולם על הזאנר הזה

בזמנו היה לשכן שלי את המכשיר והיינו חורשים על המשחק הזה וסיימנו אותו כמה פעמים, נדהמנו כל פעם מחדש.

היום המשחק ייראה לחלק גדול מה"גיימרים" כמשהו מוזר אבל זה המשחק שעיצב את הזאנר יותר מכל משחק אחר

ויש לו כסא כבוד בהיכל התהילה של משחקי יריות מגוף ראשון:

GoldenEye 007

פורסם

ואיך אפשר לדבר על GOLDEN EYE בלי להזכיר את המצב 4 שחקנים המטורף שלו?

היינו מבזבזים המון זמן עם 4 שלטים מחוברים ומסך מפוצל.

ליביו

פורסם
  • מחבר
בל זה המשחק שעיצב את הזאנר יותר מכל משחק אחר

אל תגזים זה לא "הטירה הנאצית 3D " ולא דום 1 או קוויק

אבל נכון שהוא תרם הרבה למשחקי הFPS והכניס אסטרטגיה קלילה ושימוש באביזרים לתחום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים