עבור לתוכן

בעיה ברשת ביתית ואקסטרימר

Featured Replies

פורסם

היי לכולם .

שאלה למבינים . ברשותי סטרימר מסוג אקסטרימר שמחובר ברשת למחשב דרך נתב ROTAL RTA1025 . האקסטרימר מחובר לנתב בכתובת 10.0.0.2 ( מוגדר באופן סטטי ) כשהמחשב מוגדר כ 10.0.0.1. יש שני מכשירים נוספים שתופסים את הכתובות עם הסיומות 3 ו4 . כולם מחברים לראוטר ברשת קווית ובכבלים מוצלבים .

אני משתמש במערכת הפעלה WINXP עם SP3 ועם חומת האש של NOD בגרסה 4.2 ששודרגה לפני כמה ימים . כמו כן לא מזמן שידרגתי את האקסטרימר לגרסה 2.3.1 החדשה ביותר . עד לפני כמה ימים ראיתי את הדיסקים שמחוברים למחשב ברשת ( כולם הוגדרו כSHARED ) דרך האקסטרימר ללא בעיה . היום גיליתי במקרה שהאקסטרימר פשוט לא מזהה אותם יותר . המחשב אגב מזהה את האקסטרימר בלי בעיה ( אומנם התקשורת איטית אבל יש זיהוי ) .

מה שאני כן רואה שכשהאקסטרימר לא מחובר לרשת המודם-ראוטר עובד בלי בעיה והנורות LAN3,LAN4 מהבהבות לסירוגין , כKUמר יש תקשורת עם הנקודות . ברגע שאני מחבר לקו את הכבל של האקסטרימר , הנתב משתגע וכל הנורות למעט LAN2 שכבויה מהבהבות בטירוף ( LAN1 LAN3 LAN4 WLAN) . באקסטרימר האור של כבל הרשת בקצה מהבהב כל הזמן , מה שלא קורה בחיבור לשאר מהכשירים .

הבעיה היא שאני פשוט לא רואה מהאקסטרימר את הרשת ויש לי הרגשה שמשהו מפריע

לתקשורת . החיבור לאינטרנט אגב עובד מהסטרימר והסטרימר מראה שהוא מחובר לרשת ויש לו IP כמו שהוגדר . יש בעיה של איטיות מסויימת כשאני מקרין למשל סרטונים מה UTUBE באקסטרימר ואני לא יודע אם זה חלק מהבעיה אבל יש חיבור לאינטרנט .

מישהו יכול לתת עצה , מה יכולה להיות הבעיה ולמה הנורות מהבהבות בטירוף ברגע שאני מחבר את האקסטרימר ??

פורסם

יכולות ליהיות כל מיני סיבות להבהוב.. DHCP, או כל ברודקאסט אחר שהוא שולח כשאתה מחבר אותו.. הכל עובר אוטומטית לכל הרשת.

בכל מקרה, זה כנראה בעיה תוכנתית, ניסית לבטל את הFW?

יש פינגים מהמחשבים לסטרימר?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההתיחסות . יש פינגיםמהמחשב לסטרימר וכמו שאמרתי מהמחשב רואים את הזטרימר ברשת . ההפך לא עובד . מה שמוזר הוא שכל הנורות מהבהבות רציני למעט ה LAN2 שכבויה . ברגע שאני מנתק את הסטרימר , הרשת נרגעת .

ניסיתי להחליף כבל רשת , לא עזר . חיברתי את הסטרימר ישירות למחשב - לא עזר , שינמכתי את גרסת התוכנה חזרה ל 2.2 , גם לא עזר . החזרתי ל 2.3.1 .

אני חושב שאולי זו בעיה עם חומת האש ששל NOD ששידרגתי מגרסה 4 ל 4.2 . ננסה לבדוק גם את הכיוון הזה .

פורסם

אם יש פינג אז אין בעיה של כבלים, וגם מצב הנורות לא ממש רלוונטי.

תוודא הגדרות השיתוף בווינדוס/FW של הווינדוס או חיצוני... דברים כאלה.

הקישוריות תקינה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא בחומת האש. ברגע שביטלתי את החומה הכל עובד מצויין . בכלל יש תופעה מוזרה שלפעמים כשאני מצליח לתת הרשאה מסויימת רואים את הספריה מהסטרימר אבל אחרי שאני מאתחל את הסטירמר ההרשאה נעלמת כלא היתה .

מישוה יודע מה צריך לבדוק ב NOD , גרסה 4.2 כדי לשחרר את החסימה הזאת .

מהמחשב רואים את הסטרימר בלי בעיה , הבעיה בכיוון ההפוך .

פורסם

זה NOD או Smart Security? מסומן לו allow sharing?

פורסם
  • מחבר

זה Smart Security וכן ה SHARING מסומן. מה שונה בין גרסה 4 ל 4.2 שעושה את הכאב ראש הזה ??. ב 4 לא היו שום בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים