עבור לתוכן

מקרה נוסף של תפירת תיק באדיבות משטרת ישראל

Featured Replies

• תגובות 31
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה סתם מקצין, זאת ממש לא נראית כמו תפירת תיק.

עם כל הכבוד תסתכל על העובדות:

- הגיעו לחשוד מסויים שהתאים לתיאור מבחינת הלבוש והרכב.

- הקורבן היה דיי בטוח שזה הוא במסדר זיהוי (ולא קריטי שהוא אמר "80-90% שזה הוא.." והשוטר עודד אותו להיות בטוח בזיהוי)

- החשוד נמצא דובר שקר בבדיקת פוליגרף!!!

לגיטימי לחלוטין שהמשטרה תתייחס אליו כחשוד "חשוד", כל העובדות הצביעו עליו בשלב זה.

ברור שזו עדיין לא הוכחה, אבל לשלב החקירות זה מספיק. המעצר שלו והארכות המעצר בשלב החקירה - לגיטימיות לחלוטין.

השדרוג למעצר בית עד תום ההליכים, אחלה. (מעניין איך היית מגיב אם בשלב זה הוא היה בורח והיה מתברר שהוא באמת המחבל)

העובדה שבסופו של דבר מצאו את המחבל האמיתי וביטלו את כל החשדות נגדו - סוף טוב.

העובדה שהוא סבל בדרך - באסה. אבל מה אפשר לעשות? חוסר מזל שלו... לא נעשה פה שום דבר בזדון/מרוע לב/שחיתות/כל דבר לא מקובל אחר בסגנון.

פורסם
  • מחבר

והעובדה שבני משפחתו העידו שהוא ישן במיטתו?

החולצה הצהובה הייתה תלויה על חבל כביסה, אם נחפש אצלך בארון - גם נמצא חולצה צהובה. כמו כן, לא נמצאו שום ראיות פורנזיות על שלל הבגדים שהוחרמו.

אני בטוח שהיו גם עדויות על מכונית אדומה ולבנה ש"נמלטו" מהמקום.

פוליגרף לא קביל במשפט פלילי - והנה לך ההוכחה מדוע. כמו כן החשוד הוא זה שלחץ לקיום הבדיקה.

עקב העובדה שלא מדובר בסופו של דבר בחוטף הנשק, יש לי ספק לגבי קיום כל הכללים הנדרשים במסדר הזיהוי, דבר שהביא להצבעה על אדם שלא ביצע את העבירה.

עם הראיות הנסיבתיות בקושי שהיו למשטרה, לפרקליטות (ששותפה לתפירת התיק מבחינתי) לא היה כל בסיס להגשת כתב אישום.

פורסם
  • מחבר

^ אם למשטרה היה חשד שהם משקרים, הם היו צריכים להיעצר על חשד לסיוע בביצוע פשע.

כמובן שרשמתי עוד דברים העומדים בנוסף לטיעון הנ"ל, אך משום מה בחרת להתעלם מהם.

נ.ב

אין לי מושג עם הדבר נעשה מזדון/רוע לב/שחיתות/שכל רפה, אך היות ולא מדובר בפעם הראשונה בה קורים מקרים דוגמת אלו (המקרה הבולט והמוכח האחרון שזכור לי הוא פרשת רצח שייחט בו ה"רוצחים" הודו, שחזרו וידעו פרטים מוכמנים, עד שבמקרה נתפסו הרוצחים האמיתיים), הגיע הזמן שיתחילו להעיף את השוטרים האחראים מהמשטרה, כשבחלק מהמקרים הם אף צריכים להכנס לכלא (מקרה שייחט).

פורסם

אני האחרון שיתמוך בשוטרים טיפשים, אתה מוזמן לחפש פה תגובות שלי בדיונים על הניסיון שלהם לתפור תיק לרוסי האומלל ההוא שניסו להאשים אותו ברצח של הילדה ההיא מקצרין. (אגב, מה נסגר עם זה בסוף?)

אבל פה יש מספיק ראיות סבירות בשביל להכניס את החשוד למעצר, לדעתי.

נכון, בסוף התגלה שהוא לא אשם. נו מה לעשות.. shit happens.

אתה מעדיף שהיד על המעצר תהיה קשה יותר, ופושעים עם חשדות סבירות יסתובבו חופשי ויברחו/יפשעו שוב בזמן הזה?

פורסם

אני האחרון שיתמוך בשוטרים טיפשים, אתה מוזמן לחפש פה תגובות שלי בדיונים על הניסיון שלהם לתפור תיק לרוסי האומלל ההוא שניסו להאשים אותו ברצח של הילדה ההיא מקצרין. (אגב, מה נסגר עם זה בסוף?)

המשפט נמשך מעל שלוש שנים בלי התקדמות.

פורסם
  • מחבר

לרוסי האומלל קוראים רומן זדורוב.

שלב ההגנה הסתיים בדצמבר 2009. על התביעה נדרש להגיש סיכומים עד סוף פברואר (לא יודע אם עשו זאת או שהייתה דחייה), ועל ההגנה להשיב עד סוף אפריל.

אתה מעדיף שהיד על המעצר תהיה קשה יותר, ופושעים עם חשדות סבירות יסתובבו חופשי ויברחו/יפשעו שוב בזמן הזה?

לא אמשיך להתווכח על עצם המעצר. אך האם לדעתך עם ראיות של בעלות על חולצה צהובה ומכונית ירוקה, וזיהוי של 80% במסדר זיהוי מפוקפק (או אפילו לא מפוקפק) מבחור שקיבל מכות בראש במהלך האירוע, יכולים להביא להרשעה במשפט פלילי?

פורסם

קודם כל תפירת תיק זה בטח לא.. אף אחד לא ידע שהוא לא אשם והפיל עליו את האשמה בכוונה.

נכון, זה מאוד מפחיד ומלחיץ שדבר כזה קורה, ובהחלט מפחיד לחשוב כמה אנשים יושבים בכלא על לא עוול בכפם.

אבל האמת שבמצב הזה זה באמת היה נראה כאילו הוא לפחות חשוד לגיטימי... חוסר מזל מאוד רציני של הבחור :P

בקשר להאשמה במשפט פלילי... מול שופט הוא שוחרר למעצר בית.. ככה שאי אפשר לדעת מה היה קורה במשפט פלילי.

שופטים מסתכלים שונה על המקרים משוטרים, והם מחוייבים לחוק ולספק יותר מאשר שוטר שצריך לסגור תיק.

אבל שוב, בהחלט לא נעים לשמוע על סיפור כזה, בוודאי כשזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו...

פורסם

אני מקווה שהוא לא עומד לשתוק ויתבע את המדינה על איזה מליון או 2 בגלל האשמת שווא, מאסר שווא, פגיעה בשם הטוב, עוגמת נפש, וכל סעיף אחר שרק יכול להיות קשור.

המשטרה יותר מדי trigger happy במקרים כאלו ויורים האשמות גם אם אין בסיס מוצק ממש.

אני לא יכול לקרוא למקרה הזה "תפירת תיק" כי היה פה צירוף מקרים אומלל של דברים שכביכול קושרים אותו לפשע, אבל עדיין, לא היה מזיק לבדוק קצת יותר לעומק לפני שזורקים מישהו לכלא.

פורסם

אך האם לדעתך עם ראיות של בעלות על חולצה צהובה ומכונית ירוקה, וזיהוי של 80% במסדר זיהוי מפוקפק (או אפילו לא מפוקפק) מבחור שקיבל מכות בראש במהלך האירוע, יכולים להביא להרשעה במשפט פלילי?

הרשעה במשפט? בוודאי שלא.

תחילת חקירה? בוודאי.

פורסם

לא הייתי אומר בוודאי שלא בכזאת וודאות. היו דברים מעולם.

פורסם

כל סטודנט מתחיל בלימודי משפטים (ואפילו פחות מכך) יודע שמדובר בראיות נסיבתיות בלבד ושכל עו"ד מתחיל מיד פוסל אותן ככאלה, מה שמוציא את הנאשם זכאי לפחות מחמת הספק.

פורסם
  • מחבר

הרשעה במשפט? בוודאי שלא.

תחילת חקירה? בוודאי.

שים לב שהוגש כתב אישום נגדו - כלומר מישהו בפרקליטות סבר שיש מספיק ראיות להרשעה, וכך גם המשטרה שהמליצה להגיש כתב אישום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים