עבור לתוכן

נינטנדו הכריזה על היורש של הנינטנדו DS

Featured Replies

פורסם
Nintendo has announced a new version of the DS console which will support 3D games. The 3DS will play games with 3D effects "without the need for any special glasses", according to the Japanese company. It will launch this fiscal year, meaning it could arrive any time between April 2010 and March 2011.

http://www.gamespot.com/news/6254031.html?tag=latestheadlines;title;1

אותי פחות מעניין האפשרות לצפות ב3D בלי משקפים מיוחדות אבל כן מעניין אותי יורש שכניראה יהיה חזק משמעותית מהDS הנוכחי

סך הכל לDS יצאו הרבה משחקים טובים ומאוד מעניין לראות את הדור הבא

פורסם

יש לי ציפיות כלכך גדולות מN מקווה שהם לא יאכזבו

פורסם
  • מחבר

לפי הבנתי בE3 הם יחשפו את המכשיר החדש וגם את זלדה החדש לWII

אחרי E3 מסריחות הגיע הזמן למשהו מענין

פורסם

אין לי שום ציפיות מנינטנדו אחרי שהם הפסיקו לעודד פיתוח משחקים ל-DS על כל גרסאותיו השונות והעדיפו להתמקד בהוצאת גרסת חומרה חדשה כל חצי שנה. ה-DS Lite שלי יצאה מהמגירה בערך 5 פעמים בחצי השנה האחרונה ובכל הפעמים זה היה על מנת לשחק במשחקים ישנים.

פורסם

מחזק את מאיר , ומצטער שקניתי את הDSI - ששיחקתי בו בדיוק פעמיים (אשתי אפילו כרגע משחקת ולא טרחה להחליף מהDSLITE לDSI).

מה שידבר אלי - אולי - יהיה חומרה חזקה ומשחקים רציניים.

מה שכן הייתי מעדיף זה טאץ' פון עם PSP חדש :) איזה PSP2PHONE :)

ליביו

פורסם
  • מחבר

אין לי שום ציפיות מנינטנדו אחרי שהם הפסיקו לעודד פיתוח משחקים ל-DS על כל גרסאותיו השונות והעדיפו להתמקד בהוצאת גרסת חומרה חדשה כל חצי שנה. ה-DS Lite שלי יצאה מהמגירה בערך 5 פעמים בחצי השנה האחרונה ובכל הפעמים זה היה על מנת לשחק במשחקים ישנים.

אתה צוחק נכון ?

הDS קיבל הרבה משחקים טובים וגם נינטנדו ממש לא מזמן הוציאו גם מאריו RPG חדש וגם זלדה חדש

ויש לך כמה משחקים חזקים בפיתוח כמו Golden Sun DS

ו

Dragon Quest IX

ו

Okamiden (המשך לאוקמי )

ועוד משחקים ואני מדבר רק על משחקים שתומכים בכל הגרסאות

זה שיש DSWARE ונינטנדו מנסה לפתח אותו זה כבר עניין אחר אבל לנינטנדו בניגוד לסוני לא היתה דרך פשוטה להכניס את זה לדגמי הDS הישנים כי פשוט אין להם חריץ לכרטיס זיכרון

חוץ מזה אני לא רואה את הDSI כדגם למשדרגים אלה יותר לקונים חדשים למרות שהרבה בכל זאת שדרגו

ואותו דבר אם הDSIXX -מישהו הכריח אותכם לשדרג לשחק משחקים כמו זלדה או מאריו RPG ? בטח שלא

בכל מקרה נחכה לעוד פרטים

פורסם

עוד משחק של זלדה? עוד משחק של מאריו? זה בדיוק הזלזול של נינטנדו בצרכנים שקנו את המוצרים שלה, לא רוצה עוד רימייקים או המשכים אלא משחקים חדשים ויצירתיים (כמו Scribblenauts). אם כבר לשווק המשכונים, הביאו נא את 3 המשחקים הנוספים בסדרה של פרופסור לייטון אל המערב.

הבעיה העיקרית מבחינתי היא שנינטנדו לא מעודדת פיתוח משחקים צד ג', נינטנדו מסרבת בתוקף לאפשר למפתחים קטנים לפתח עבור הקונסולות שלה ומערימה קשיים בלתי הגיונים. אחת התקריות המתוקשרות ביותר היה הסירוב לאשר הפצה ל-DS של Bob's Game, משחק שפותח ע"י אדם יחיד במשך יותר מ-3 שנים ובסופו של דבר קיבל בעיטה בתחת מנינטנדו ובתגובה אותו מפתח יצא לקמפיין שנאה כנגד נינטנדו. האם המפתחים ל-Iphone מקבלים בעיטה לתחת? ממש לא...

פורסם

לא מדובר בעדכון חומרה קליל נוסף ל-DS המזדקנת. מדובר בקונסולה ניידת חדשה לחלוטין עם מעבד גרפי של nvidia ועוד עשרות חידושים שיחשפו בתערוכת E3. הקונסולה תציע תמיכה מלאה במשחקים של DS/i. בתערוכת E3 נראה מה היא שווה.

ועם כל הכבוד המפתח של Bob's Game אידיוט גמור. באחריותו היה לבדוק ולתאם עם נינטנדו לפני שהחליט להשקיע שלוש שנים מחייו בפרוייקט. הוא האשם היחיד בפרשה.

פורסם
  • מחבר

עוד משחק של זלדה? עוד משחק של מאריו? זה בדיוק הזלזול של נינטנדו בצרכנים שקנו את המוצרים שלה, לא רוצה עוד רימייקים או המשכים אלא משחקים חדשים ויצירתיים (כמו Scribblenauts). אם כבר לשווק המשכונים, הביאו נא את 3 המשחקים הנוספים בסדרה של פרופסור לייטון אל המערב.

הבעיה העיקרית מבחינתי היא שנינטנדו לא מעודדת פיתוח משחקים צד ג', נינטנדו מסרבת בתוקף לאפשר למפתחים קטנים לפתח עבור הקונסולות שלה ומערימה קשיים בלתי הגיונים. אחת התקריות המתוקשרות ביותר היה הסירוב לאשר הפצה ל-DS של Bob's Game, משחק שפותח ע"י אדם יחיד במשך יותר מ-3 שנים ובסופו של דבר קיבל בעיטה בתחת מנינטנדו ובתגובה אותו מפתח יצא לקמפיין שנאה כנגד נינטנדו. האם המפתחים ל-Iphone מקבלים בעיטה לתחת? ממש לא...

אפל תומכת במפתחים קטנים ?

אתה צוחק נכון ?

לאפל יש זכות ווטו גמורה על האפליקציות שיגיעו לחנות שלה והמון אפליקציות לא אושרו וחלק מהאפליקציות הורדו אחרי כמה זמן בגלל שאפל לא רצתה אותם

קח לדוגמה את עניין האפליקציות אם בנות בביקיני שהורדו מהחנות

בעניין אותו בן אדם -נינטנדו כמו סוני וכמו MS וכמו בזמנו סגה עושות הסכמים אם חברות פיתוח ורק חברות מורשות מקבלות ערכות פיתוח

וזכויות ליצר משחקים

נינטנדו לא שונה בתחום הזה מחברות אחרות

ואם כל הכבוד לאותו בן אדם -יש פלטפורמות פתוחות כמו WIN \לינוקס \ועוד כמה מכשירים ומערכות הפעלה

הבן אדם הזה בחר לפתח לDS בלי לעשות הסכם אם נינטנדו ונדפק

אולי נינטנדו הייתה קשה איתו ולא רחמנית אבל בפועל כחברת ענק יש לה מדיניות מוכרת והמפתח היה צריך להבין את זה כמו מפתחים אחרים

אותו דבר היה יכול להיות באיפון או בקונסולות של סוני וMS

ונכון שיש המון משחקי זבל למרות ההסכמים -אבל פה במקום לקלל את נינטנדו הוא יכל לחפש חברת הפצה שעובדת אם נינטנדו ולנסות למכור לה את הזכויות במשחק -וככה להרוויח קצת ואם המשחק היה מספיק טוב ואטרקטיבי הוא היה מוצא חברת הפצה ומרוויח סכום נכבד

עוד משחק של זלדה? עוד משחק של מאריו? זה בדיוק הזלזול של נינטנדו בצרכנים שקנו את המוצרים שלה

זה לא זלזול בכלל זה משחקי הדגל שלהם והם גם מוצאים משחקים חדשים הבעיה שהרבה מהחדשים פונים לקהל אחר

חוץ מזה חברות צד שלישי אמורות לספק את רוב המשחקים לקונסולה ולא חברת צד ראשון

לא נינטנדו ולא אף חברה היום בשוק יכולות לעשות איזה 20 משחקים איכותים בשנה לפלטפורמה

נינטנדו מוציאה כמה בודדים לDS וכמה בודדים לWII כל שנה והיתר משחקים פחות איכותים

גם סוני וMS אותו הדבר העניין שב360\PS3 יש יותר תמיכה של חברות צד שלישי אז זה פחות מורגש

פורסם

פחות מורגש?

לסוני ומייקרוסופט יש המון משחקים מצויינים צד שלישי.

לנינטנדו יש בודדים בשנה.

זה הבדל תהומי.

לגבי מה שציינת לגבי אפל - זה הרבה יותר טוב מהמצב בנינטנדו.

לכל מפתחת יש בחירה מה יצא בפלטפורמה שלה - אבל כולן תומכות במפתחים קטנים טוב יותר כמו הלייב ארקייד , PSN והAPP STORE.

הDSIWARE והWIIWARE הם הכי נכות מבחינת הפלטפורמות לINDEPENDENT DEVELOPERS ורואים בהתאם.

ד"א - כדי לפתח למייקרוסופט כולה צריך להוריד SDK פשוט שנקרא XNA ומבוסס .net

כדי לפתח לאפל - צריך להוריד SDK פשוט שנקרא iphone SDK שמתממשק לXCODE החינמי

כדי לפתח לסוני לMINIS ולPSN צריך אכן קונסולת בדיקה וSDK - אבל זה הרבה פחות סיפור ממה שאתה חושב.

תברר מה המקביל של נינטנדו - אני מבטיח לך - הם הכי פחות חברותיים, אם אתה טוען אחרת - אתה קצת לא בעניינים או פשוט לא מכיר את התחום.

ליביו

פורסם
  • מחבר

אם זה היה פשוט כמו שאתה חושב אז למה סוני וMS מוכרות ערכות פיתוח ?

סוד אתה לא יכול להריץ משחקי 360\PS3 במחשב רגיל

ואתה חייב פשוט חייב לעשות איתם הסכמים לקבל ערכות פיתוח

לא שונה מנינטנדו בעניין הזה

בעניין שרותי ההורדות זה כבר עניין אחר לנינטנדו יש הגבלה של נפח איכסון בגלל שהפתרונות הסטנדרטים

בקונסולות שלה קטן

הWII מגיע רק אם 512 מגה והDSI רק אם 256 מגה ונינטנדו נותנת הכי פחות מקום למפתחות בגלל זה

2 הפלטפורמות אומנם תומכות בעד 32 גיגה של זיכרון אבל ה"גו הממוצע" לא קונה כרטיסי זיכרון לקונסולה

הדבר הזה מין הסתם יפתר לפחות חלקית בדור הבא שלהם ששטח האכסון יגדל

אבל תזכור שגם בLIVE ארקיד הייתה הגבלה חזקה -בהתחלה רק 256 מגה פשוט בגלל כרטיסי הזיכרון של הקור בזמנו

אם הזמן מיקרוסופט פשוט אמרה לעזאזל אם זה ופתחה פתח גדול יותר ובעלי הקור שרוצים את כל התוכן היו חיבים לקנות ארד דיסק

לסוני אף פעם לא הייתה את הבעיה הזאת הPS3 כי כולם הגיעו אם ארד דיסק של מינימום 20 גיגה

פורסם

דיברת על מפתחות קטנות.

תודה ד"א שאתה מסביר לי מה יכול לרוץ איפה, אבל כשאתה מפתח לXNA - תתפלא. אתה באמת לא חייב להגיב על כל דבר אם אין לך מושג.

לשתי החברות האלו יש מסלולים למפתחים עצמאיים והתייחסות שונה לכאלו- וזה שונה מנינטנדו.

אם אתה כ"כ סקרן - אתה יכול לכתוב ל3 החברות מייל שאתה מפתח עצמאי ומעוניין לפתח, או תחפש קצת ברשת - כי יש כמה מקומות שדיברו על זה.

לגבי הפלטפורמת הורדה וכל התירוצים מסביב , מה לעשות - נינטנדו היא היחידה שנתפסה עם ה"מכנסיים למטה" ועם מכשיר שלא עושה כמעט שום דבר טוב באונליין.

באמת שלמזלם יש להם את הVC שמהווה בקונסולה הזו 90% מהסיבה לקיום של האונליין.

ליביו

פורסם
  • מחבר

ליביו אתה משווה פה שוארמה לארוחת גורמה במסעדה יוקרתית מבחינת מחירי ההשקה של הקונסולות

נינטנדו יצא אם קונסולה לא מסובסדת ב250$

מיקרוסופט יצא אם קונסולה מאוד מסובסדת ב340$ לגרסה הזולה ביותר (קור+כרטיס זיכרון )

סוני יצא אם קונסולה ב500$ לגרסה הזולה ביותר

זה שהיום XBOX360 ארקיד כולל כרטיס זיכרון פנימי ונמכר באותו המחיר של הWII זה כבר ענין אחר

אבל חומרה מול חומרה הוא צריך לעלות הרבה יותר ונינטנדו לא רצתה לעשות מכשיר מסובסד בדור הזה והצליחה בגדול מבחינת מכירות

היא לא הצליחה מספיק מבחינת גימרים וחברות צד שלישי אבל איך שזה ניראה בדור הבא צד שלישי יהיו אפילו יותר מולטיפלטפורם מהיום

תראה לדוגמה את ההתאמות שעושים למנוע אנריל 3 שיוכל לעבוד באיפון

דור הבא אלה אם יהיו הפתעות גדולות כניראה ניראה יותר מולטיפלטפורם מהיום אם מנועים גרפים שמתואמים לזה

פורסם

מה הקשר של האוכל עכשיו?

אם הם היו רוצים - מחר היתה להם חווית אונליין וחנות ומפתחים עצמיים מקבילה, ללא קשר להפרשים בין החומרות והמחירים בהשקה לפני 3 ו4 שנים בהתאמה.

וזה שאפילו האייפון מקבל שוטרים צד שלישי יותר מהקונסולות של נינטנדו - זה לא שום דבר לטובת נינטנדו.

ליביו

פורסם

אני מסכים עם liviur. בחנות המקוונת יש מספר משחקים מעולים (ציינתי את שמם באחד הדיונים שפתחתי), אבל בגדול השירות אכזבה נוראית וחבל. עצוב שנינטנדו לא רואים את הפוטנציאל האדיר שיש ל-VC. אני עדיין מאד אוהב את ה-DSi ואני לא מצטער על התוספת הכספית בהשוואה ל-DSL, אבל המכשיר יכל להיות הרבה יותר טוב. אגב, גם אני כועס מאד על נינטנדו שהחליטו להוציא גרסה חדשה למכשיר כל חצי שנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים