עבור לתוכן

ירידת ביצועים מאז התקנת ה250GTS, ייתכן שזו בעיית ספק?

Featured Replies

פורסם

אהלן אהלן,

לפני משהו כמו חודש נשרף לי כרטיס המסך הקודם שלי, Club 3D Geforce 9800GTX

מתוקף האחריות, החליפה חנות המחשבים שלי את כרטיס המסך בכרטיס מסך חלש ממנו, HD 5670.

אחרי מריבה קצרה עם החנות, הם הסכימו להחליף לי את כרטיס המסך בכרטיס מסך שווה ערך בביצועיו, והתקינו לי Geforce 250GTS.

הבעיה היא, שמהרגע שהכרטיס הותקן, התחלתי להרגיש ירידות ביצועים מוזרות שהלכו והחריפו עם הזמן.

התופעה המוזרה ביותר היא "ירידות FPS" בזמן שימוש בווינדוס. למשל אפקט הגלילה בתלת מימד ממש מקרטע לפתע וכן אפילו מזעור ופתיחה של חלונות חדשים מקרטע לחלוטין. גם תוכנות כמו PHOTOSHOP CS4, שמסתמכות על המעבד הגראפי, לפתע מקרטעות, וגלילה ע"ג תמונה בתוכנה יהיה מקרטע. [יש לי ווינדוס 7, למקרה ותהיתם]

במשחקים המצב יותר טוב, הכרטיס התמודד בהתחלה ממש טוב [אפילו יותר מהקודם], אולם עם הזמן אני מרגיש התדרדרות בביצועי הכרטיס בזמן המשחקים וירידות FPS חזקות פה ושם.

רצוי לציין שלאחר התקנת הכרטיס ומחיקת הדרייברים של ATI, ביצעתי ניקיון מלא של שאריות הדרייבר באמצעות DRIVER SWEEPER.

בכל אופן, אחרי זמן מה שאני רק חש בירידה הולכת ומתמדת, התחלתי לתהות מה יכול להיות מקור הבעיה.

אופציה אחת שמדובר במחשב שזקוק לפרמוט [אע"פ שפירמטתי אותו לפני כמה חודשים סה"כ...]

אופציה שניה, והמדאיגה יותר, היא שהספק שלי אינו מספיק לכרטיס המסך.

את הספק שיש ברשותי אתם יכולים לראות בחתימה.

כשבדקתי מה הצריכה של הכרטיס, ראיתי שהוא דורש ספק של מינימום 500W.

האם ייתכן כי הבעיה נובעת בשל ספק חלש מדרישות הכרטיס? [הנחתי הראשונית הייתה שמכיוון ומדובר בספק איכותי, הוא יתמודד עם ה"בעיה"]

אודה לכל העוזרים לנסות ולאבחן את מקור הבעיה.

פורסם

GTS250 צורך פחות מ9800GTX, אין שום סיבה שיהיו לספק הזה בעיות.

אתה אומר שאתה חש בירידה הדרגתית של ביצועים, תעלה לכאן תוצאות 3DMARK 06 ו\או VANTAGE בקשה במצב דיפולט, זה כבר ייתן לנו אינדיקציה אם רמת הביצועים בסדר גמור, כמו כן תנטר את טמפרטורות הכרטיס במאמץ, תוכנה כמו UNIGINE HEAVAN החינמית היא אחלה תוכנה לתת מאמץ בריא על כרטיס המסך, השתמש בEVGA PRESICION על מנת לנטר, עם התמונות שתעלה לפה, יעזור אם תדחוף גם סקריןשוט של GPU-Z בלשונית הראשית.

יאללה, בוא נפתור את התקלה הזאת.

פורסם
  • מחבר

בכיף. צריך להוריד VANTAGE קודם כל.

אגב, מצב דיפולט, מהו?

יש איזה רזולוציה דרושה לבדיקה?

פורסם

כל מה שאתה צריך לעשות זה ללחוץ RUN TEST, אל תתעסק בכלום.

פורסם

התופעה המוזרה ביותר היא "ירידות FPS" בזמן שימוש בווינדוס. למשל אפקט הגלילה בתלת מימד ממש מקרטע לפתע וכן אפילו מזעור ופתיחה של חלונות חדשים מקרטע לחלוטין. גם תוכנות כמו PHOTOSHOP CS4, שמסתמכות על המעבד הגראפי, לפתע מקרטעות, וגלילה ע"ג תמונה בתוכנה יהיה מקרטע. [יש לי ווינדוס 7, למקרה ותהיתם].

מותקנים אצלך הדרייברים האחרונים והנכונים? כי זה נשמע כמו בעיית דרייברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים