עבור לתוכן

שידרוג P4 478 כדאי ?

Featured Replies

פורסם

עד לפני חודש הלך למחשב שלי הלוח אם ECS 478 VIA והצלחתי למצוא במחיר קצת יקר לוח אם משומש אחר ב 100 שקל MSI 478 VIA PT800 העניין שיש שם מעבד ישן 2660/533/512KB וחשבתי לשדרג לפרסקוט 3000/800/1024KB השאלה אם אני ארגיש הבדל בביצועים ? או שכדאי לוותר על זה ? אני עובד עם הרבה דפדפנים ברקע , אימיול וכו' יש לי אפשרות לקנות ממעבדה ב 60 - 100 שקל כולל מאוורר .

פורסם

משפט חכם שאמרו לי פעם "כשאין לך כסף הכל משתלם".

הכוונה אם אין לך כסף למחשב חדש אז ברור שאם תצליח לגרום לשלך לפעול ב- 150-200 שקל יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

יש לי מחשב חדש C2D אבל אני רוצה שגם המערכת הישנה P4 478 תעבוד השאלה אם יש הבדל משמעותי בין P4 3,800 ל P4 2.66,533 ?

פורסם

אני משתמש בכמה מחשבי P4 ו C4 אם לינוקס (יתכן שבמערכות הפעלה אחרות ההשפעה של חומרה אל ביצועים תהיה שונה)

יהיה הבדל משמעותי בין מעבד HT ומעבד לא HT. יתר ההבדלים לא יהיו כאלה חדים. תוודא שהלוח אכן תומך במהירות מעבד ו FSB כאלה ומספיק חזק לתת את החשמל שהמעבד לוקח (פרסקוט לוקח המוןןן)

נקודה נוספת - פרסקוט חייב קירור חזק יותר שעושה יותר רעש

זיכרון - הבדל ענקי. רצוי שתשים 1 G בכל מקרה

כרטיס מסך - יש הבדל מורגש בין via / sis (איטיים יחסית) ו intel / nvidia / ati (מהירים) וזה מורגש מאוד גם בדסקטופ. הסיבה היא שלינוקס עושה אל הכרטיס מסך גם את הגרפיקה הרגילה של חלונות וכדומה. אם XP עושה את זה ב CPU לא יהיה הבדל בין כרטיסי המסך

פורסם

1. ככלל לא הייתי מוציא שקל על מחשב מבוסס 478 וזה מהסיבה שמדובר במערכות בנות 6 ומעלה שהולכות ומתפרקות, והביצועים שלהם בכל מקרה לא טובים.

2. מה שכן אני מחזק את אמירתו של 11010010110 שההבדל הגדול הוא התמיכה בHT.

הפעלתי 2 מערכות וניסיתי עליהן WIN7.

על P4 2.8GHZ תומך HT זה רץ בסדר.

על P4 2.4GHZ לא תומך HT הקירטועים הגיעו הרבה יותר מוקדם.

פורסם

לא הייתי אומר ש P4 / C4 הוא מחשב הולך ומתפרק. הוא אחלה מחשב לגלישה באינטרנט וגם ליותר מזה

פורסם

באינטרנט שהיה פעם אולי, היום אתר כמו youtube עם כל הפלאש ושאר הדברים הפך להיות כבד מאד.

לא הייתי ממליץ לך להשקיע במחשב הזה, אבל סכום כמו 100 שקל בשביל שהמחשב יעבוד זה סך הכל משתלם.

יותר מזה כבר כדאי לשקול להשבית אותו.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת שהמעבד שלי תומך ב HT ? האמת ששמתי עליו IE8 ואת המסנגר החדש והבלוג היה פתוח במקביל המחשב זז לאט וה HDD עשה רעש כאילו אין משאבים למרות שיש לי 1GB - 512X2 , עכשיו הוא עם IE6 והוא עובד יחסית סבבה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים