עבור לתוכן

מבקש הסבר על תהליך ה-boot ותוכנות boot manager

Featured Replies

פורסם

המטרה שלי בסופו של דבר היא להתקין לינוקס במקביל לחלונות, כך שאוכל במידת הצורך למחוק/להתקין מחדש את הלינוקס מבלי להתקע עם שאריות אלו ואחרות.

1. כאשר בביוס מוגדר HD מסוים בתור ההתקן הראשון ממנו יעשה BOOT - לאיזו מחיצה ולאילו קבצים מתבצעת גישה ראשונית?

2. במידה ואני מתקין את הלינוקס על HD נפרד מזה שה-WIN מותקן עליו, תוכנת ה-boot manager תותקן על אותו HD? אם אבחק בביוס את ה-HD עם חלונות בתור התקן ראשון, לא תהיה שום אינטרקציה עם הלינוקס וה-boot manager שהותקן?

תודה.

פורסם

האמת שזה דיי פשוט וסתם סיבכת את כל הסיפור.

למשל בהתקנה של הפצה שמשתמשת ב GRUB ה bootloader מכניס את הBCD או הNT bootloader לתפריט ולוקח שליטה כוללת.

עם התקנה של Ubuntu זה נהיה כבר ממש zero configuration.

הדיון מועבר לפורום המתאים (לא הבנתי איך הנושא מתקשר לתוכנה בכלל?).

פורסם
  • מחבר

לינוקס הוא דוגמא ספציפית. באותה מידה הדבר רלוונטי ל-2 מערכות של חלונות המותקנות במקביל (למרות שאין שום סיבה בעולם לעשות זאת), או להתקנה ידנית של boot manager כלשהו.

אני מודע לכך שאם אתקין לינוקס מהפצה פופולרית כלשהי הכל יהיה אוטומטי. עיקר השאלה הוא מה יקרה אם אני ארצה להפתר ממנו.

אשמח בכל זאת לתשובה ל-2 השאלות ששאלתי.

תודה.

פורסם

אתה מוחק את מערכת ההפעלה ואת ה bootloader שלה ואז עושה התקנת תיקון של חלונות כדי להגדיר את הbootloader שלה מחדש (עניין של דקות ספורות).

פורסם
  • מחבר

bootloader מותקן על HD ספציפי אני מניח? במידה וכן, אם אתקין את הלינוקס על HD נפרד, אוכל לחזור לחלונות ללא התקנת התיקון אלא רק ע"י בחירת הקשיח הרלוונטי בביוס כהתקן הראשון?

פורסם

אם בביוס מוגדר boot device priority מדיסק קשיח נפרד אז כן.

פורסם

בכונן יש תוכנת boot loader שנמצאת ב MBR. במחשב windows היא NTLDR שמגיעה אם windows. במחשב לינוקס היא תהיה בדרך כלל grub שמגיעה אם לינוקס

תוכנת ה boot loader חייבת להיות ב MBR של ה HD שמוגדר בביוס. לאחר שהביוס מפעיל את ה boot loader הוא כבר יכול להפעיל מערכות הפעלה שיש באותו כונן או בכוננים אחרים (אם הוא תומך בזה) או להפעיל boot loader נוסף שנמצא במקום אחר ולתת לו להמשיך את העבודה של הפעלת המחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים