עבור לתוכן

בדקו את עצמיכם: האם אתם גזענים?

Featured Replies

פורסם

אם כך,

לא ידעתי שסבסוד שכר הלימוד ללוחמים משוחררים זו גזענות. האם רפי אתה תומך בדעה הזאת?

אגב, ממתי "שוללי קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית" הם גזע?

• תגובות 57
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגבי גזענות בכללי אני מסכים שלכל אחד יש את הקטע שלו ואין מה להתכחש לזה.

לגבי ערבים בפרט, אני לא חושב שזה גזענות אלא יותר ניסיון רע עם הרבה אנשים בעלי מחנה משותף שבמקרה (או לא :o) היו ערבים.

ורפי, אף אחד לא קורא לגזענות ואתה מדבר בכלליות מטומטמת ולא לעניין הספציפי. אתה דיברת על רוסים לא יהודים (זכאי עליה, אבל לא יהודים) שגונבים (למרות שזה מעוגן בחוק והמדינה מעודדת אותם לעשות את זה) ובלה בלה בלה בעוד שהדיון הוא על ההגזמה של השמאל שצועק על כל דבר שבא לטובת המדינה אבל נגד הערבים (ואין מה לעשות, אם הערבים לא מכירים בזכות של המדינה שלך להתקיים ולא שמים זין עליה למרות שהם חיים בתוכה אז לפעמים יציעו חוקים כאלה) שזה גזעני בלי שום בסיס רק בשביל הפרובוקציות.

פורסם

העם הפלשתינאי הוא לא גזע.

שלטים בכביש צריכים להיות תעתיק עברי אחרת יווצר בלבול גדול.

הבעיה משורשת חזק גם בצד השני - כל אקט נגד מישהו שהוא במקרה יהודי, נחשב "גזענות". זה מצחיק אותי לראות שבצרפת למשל גזרו חצי שנת מאסר על יהודי שנגב רכב, ואז בחוץ עמדו סטודנטים יהודים בהפגנה עם שלטי "גזענות" נגד בית המשפט הצרפתי.

כאילו, אם יהודי גונב רכב - זה בסדר ואסור להעניש אותו. Get a life people!

פורסם

אני מסכים עם vic07 אבל בעצם כל דבר שהיהודים עושים זה גזעני.

אולי מלבד למות בפיגועים, למות בתאונות דרכים או למות באופן כללי. זה נחשב הומאני.

נכון. אני לא חושב שליהודים ישנה תרבות. הכוונה תרבות מוסיקאלית ותיאטראלית, כי זה היה דיי אסור הילכתית ונחשב בזבוז זמן לימוד תורה.

(אני חושב. תקנו אם אני טועה). אישית אני לא חושב שיש גם דבר כזה תרבות ישראלית, אלא אם הכוונה למוסיקה מזרחית.

שגם היא לא כל כך ישראלית אלא מזרחית.

טוב אולי פיוטי מזמורים וחזנות.

כל עולה הביא את תרבות הארץ ממנה הוא עלה.

אני לא רואה בכך שום פסול ולא רואה צורך למשל לאחד תרבויות לתרבות אחת.

הרשה לי לתקן אותך ידידי:

ממש לא...

קצת היסטוריה בנאדם, בלי שום קשר לדתי/חילוני.

בכל הקהילות היהודיות באירופה במאה השנים האחרונות שילבו לימוד תורה יחד עם תרבות (=מוזיקה, תיאטרון, עיתונות וכו').

ובכללי, לכולם:

לימוד תורה ביהדות הדתית זה לא הדבר היחיד, למרות שדבר זה תופס נתח גדול מאוד.

ולעניין...

אם כבר, כמו שראיתי בטוקבק באתר הכתבה, אפשר לקרוא לכנסת הנוכחית "הכנסת הלאומית ביותר" ולא "הגזענית ביותר". הכנסת הנוכחית עושה חיל בכל מה שקשור ללאומיות ולנאמנות אזרחיה.

פורסם

תודה. למדתי עוד משהו.

פורסם

מרכז מוסאוא לשוויון

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

מרכז "שוויון" לשוויון, פה כל הדיון הזה היה צריך להגמר...

זה ארגון פלסתינאי, לא אמור להיות פה שוויון בין ערבים ליהודים, מהסיבה הפשוטה שישראל הוכרזה בתור מדינה יהודית כערך ראשון. לא טוב להם יש אחלה חופים בעזה...

פורסם

אני מסכים עם עמדתו של VIC07תומך בהחלט

גם אני רוצה שיפסיקו לקראו לכל דבר "גזענו" כדי לפסול כל דרישה שהיא מהרוסים - למשל "לא תגנוב"

בארץ יש יותר מ 300,000 (!!!!) עולים שהם חסרי דת, אנשים שקיבלו מענקי עליה ברמאות, האם זה לא עם של גנבים?

לדעתי צריך לנקוט כנגדם צעדים!

מה אם רוצחי הילדים?

ואם במקרה אתה מתנגד לעמדת מפרסמי הדו''ח אני גם רוצה שתמצא לעצמך מקום אחר לחיות בו. ברית המוצצות , למשל

נ.ב אל תשכח לקחת איתך את הבוגד ליברמן ומפלגת המחמד של פוטין/מדבב/לוקשנקו שלו

מענק עלייה הזה שאתם ישראלים קטנים וקנאים אוהבים לפתוח עליו עיניים בסך הכל כמה אלפי שקלים שנותנים בפעימות במטרה לעזור להתחיל את החיים במדינה חדשה. לא מדובר בסכום עתק, לא מדובר במענק שמסדר אותך לכל החיים או נותן יתרון כלשהו על צברים. אף אחד לא לוקח את ה-6,000 שקלים האלה ואומר "דפקתי את מדינת היהודים! עכשיו אחזור לרוסיה ואחייה כמו צאר".

פורסם

הרשה לי לתקן אותך ידידי:

ממש לא...

קצת היסטוריה בנאדם, בלי שום קשר לדתי/חילוני.

בכל הקהילות היהודיות באירופה במאה השנים האחרונות שילבו לימוד תורה יחד עם תרבות (=מוזיקה, תיאטרון, עיתונות וכו').

ובכללי, לכולם:

לימוד תורה ביהדות הדתית זה לא הדבר היחיד, למרות שדבר זה תופס נתח גדול מאוד.

ולעניין...

אם כבר, כמו שראיתי בטוקבק באתר הכתבה, אפשר לקרוא לכנסת הנוכחית "הכנסת הלאומית ביותר" ולא "הגזענית ביותר". הכנסת הנוכחית עושה חיל בכל מה שקשור ללאומיות ולנאמנות אזרחיה.

מה שאתה אומר לא סוטר את העובדה שאין תרבות ישראלית ,אפילו מחזק אותה ,אתה נתתה דוגמא לתרבות האירופאית שבאה עם העליה מאירופה ,באותה מדינה אפשר לתת דוגמא על התרבות המזרחית שבאה עם העולים ממדינות ערב ,ובאותה מידה אפשר לתת לדוגמא את התרבות הרוסית (שלא שונה בהרבה מהתרבות האירופאית ) שבאה עם העולים מרוסיה .

בקיצור ,מדינת ישראל היא גרסה קטנה של מדינה של מהגרים ,אין צורך להתחיל לצאת בהצהרה ש"הרוסים עושים בוז על התרבות הישראלית" כי הם לא ,הם רק מוסיפים לה .

ואתה יודע מה ,גם אם היה אפשר לעשות בוז "לתרבות הישראלתי " זו זכותם לעשות זות ,בדיוק כמו שזו הזכות שלי ושלך (לדוגמא עם אתה עולה מאירופה או ארצות ערב או כל השאר ).

ורפי ,אתה לא צריך להגיד שזה נוגע לנו ועכשיו אנחנו קופצים ,כי זה לא ,אני בכלל לא עולה מרוסיה ,הקשר שלי לרוסיה הוא מיזערי (בסך הכל אני משהו כמו שמינית רוסי ,בכלל המשפחה שלי מגרמניה ) ,פשוט זה מגעיל אותי שאתה משווה מצב של אוכלוסיה שתורמת למדינה ופעליה בכל תחומיי חייה לאוכלוסיה בעייתית שלרוב לא מביא כל תועלת (בדרך כלל רק דברים רעים ) .

פורסם

לישראל יש תרבות אבל היא ממש לא תופסת. חנוך לוין, שלמה ארצי, וכו'... יש כאן אחלה תרבות, אבל היא לא תופסת אצל בני הנוער. אני לא מדבר על הזמרים המזרחיים שאני שונא לקרוא להם 'תרבות ישראלית'. אני מדבר על אומנים שהיו כאן מההתחלה ופיתחו סגנון אומנותי מיוחד במינו שלא תמצאו בארצות אחרות.

השאלה שאתם כנראה שואלים היא מדוע אין התרבות הישראלית תופסת.

פשוט כי ישראל, מאז הקמתה, היוותה כור היתוך חברתי. יש לנו הכל, מכל המינים, הסוגים, הגזעים, המוצאים ובדומה לארה''ב, נולדנו ממהגרים. אצלנו זה קצת שונה כי יש למהגרים זיקה דתית היסטורית לארץ (ולמהגרים של אמריקה לא היה דבר כזה), אבל מגוון האנשים העצום שתמצאו בכל עיר, לדוגמא חיפה, לא מאפשר התפתחות מהירה של תרבות האהודה על כולם.

פורסם

קודם כל מי שבנה את הארץ שאנחנו חיים בה היום היו אשכנזים ("חלוצים") והיו עוד קצת תימנים

ועם תשימו לב כל עדות המזרח והספרדים כנראה לא מוצא חן בעיניהם העיניין שזאת מדינה שנבנתה ע"י אשכנזים אז הם מנסים "להשתלט" עליה.

הם עושים את זה בזכות מה ש"ש" להם לתרום(שום דבר) מרבית האוכלוטסיה הענייה זה מזרחיים וספרדים אז הם אומרים לכולם הינה אשכנזים רעים וכל החיים שלהם מחפשים איך להוכיח שדופקים אותם כל הזמן.

לא כולם כאלה אבל הרוב כן שונאים את האשכנזים כי הם יותר מוצלחים ומצליחים כי הם לא משחקים בקקה ומחפשים כל הזמן דברים רעים.

כל האנשים שמצליחים לרוב עובדים קשה בשביל להגיע לאיפה שהם ולא מתייאשים ונותנים לכל דבר קטן שלא מסתדר או לא נוח להפריע להם וזה מה שעושה את האשכנזים הרבה יותר מוצלחים מה מזרחיים והספרדים.

אז במקום לקנא ולזיין תמח כל החיים אולי פשוט תקומו ותתחילו לעבוד ולא לחכות שיגישו לכם הכל על מגש של כסף.

אחרי שזה יקרה תראו שכן יכולה להתפתחי פה תרבות כי תיווצר הרמוניה בין העדות השונות ולא יהיה צורקך להרגיש מקופח וכן יהיה ניתן לשלב ולמזג בהצלחה תרבויות.

פורסם

שמן, מדורה, גם אני רוצה!

1. ישראל היא מדינת לאום, כשהלאום הוא "יהודי", איך שאתם לא רוצים להגדיר את זה, אני לא רואה שום דבר גזעני בכך, כל עוד אין הפליה מכוונת של מיעוטים.

(וה800 מליון שמוקצים לחיזוק יישובים ערביים זה צעד מבורך בעיניי, ואני מקווה שהמגמה תמשך).

2. הרוב המוחלט של תושבי הארץ הם מעורבים - כל הסיפור הזה של מזרחים נגד אשכנזים לא ממש רלוונטי לכלום.

כאנקדוטה - אשתי חצי תמניה חציה פרסיה והמשפחה שלה הכי אשכנזיה סטריאוטיפית בעולם (אבא מהנדס אלקטרוניקה ומנהל בחברת הייטק, אח שעושה תואר שני בהצטיינות במדמ"ח, אח נוסף שהשתחרר עכשיו מיחידה מובחרת, אמא עם תואר שני, וכך גם כל שאר המשפחה, משאר הצדדים).

גם אני מעורב, אבל יותר 3/4 אשכנזי. (גם הרזומה שלי בסדר, אבל זה לא הנושא כרגע).

בקיצור לא ברור לי איך הנושא הזה עדיין קיים, חוץ מכלי פוליטי למי שכלים פוליטיים כאלה משפיעים עליו.

3. רוסים זה יופי של דבר - עבדתי ולמדתי עם הרבה "רוסים" (מגרוזיה, אוקראינה, מוסקווה ועוד כמה מקומות), והם חברה מאוד מוצלחים. בלי "רוסיות" חצי מהחברים שלי לא היו נשואים עכשיו..

4. גם "ערבים" או מיעוטים אחרים יכולים להצליח, אם הם נוטלים חלק בעשייה הכללית ולא מתבכיינים על אפליה. המפקד שלי בצבא היה דרוזי, ואני מאוד מעריך אותו (והייתי חייל די גרוע), למדתי עם לא מעט ערבים שעשו חייל, וכו'.

בקצרה, המפתח להצלחת מיעוט בחברה הוא עשייה, לא תלונות על אפלייה.

5. קראתי את החוקים המוצעים, אף אחד מהם הוא לא גזעני. האלמנט היחיד שיכול להיות בעייתי הוא הצ'יפור של לוחמים, מה שחסום בפני חלק מהמיעוטים בארץ.

השוואת תנאים נכונה תהיה החלת "תנאי לוחם" לחלק ממתנדבי השירות הלאומי, למשל, מתנדבים בשירותי ההצלה והמשטרה, שמסכנים את חייהם, והרחבת השירות הלאומי לכלל האוכלוסיה.

נראה לי שיש כאן כוונה לגזור רווח פוליטי יותר מאשר ביקורת עניינית על גזענות, וניתן לעבור על סדר היום.

פורסם

בתור שמאלני מתון אני נגד גזענות בדיוק כמו שאני נגד קיצוניות. אני נגד חוק השבות ליהודים בלבד, אני בעד טרנספר של מתנחלים יהודים בלבד, אני נגד בנייה בירושלים על ידי יהודים, אני בעד אינתיפאדה וג'יהאד כדרך לגיטימית להתנגדות נגד הכיבוש הציוני. החוק הבינלאומי אומר בפירוש שהתנגדות תחת הכיבוש נחשבת לגיטימית. ובתור דמוקרט שוחר שלום המכבד את הסכמי אוסלו ואת החוק הבינלאומי, אני חייב שוב להדגיש את העובדה שבנייה יהודית בירושלים זו גזענות והפלייה נוראית שלא נראתה כמוה עוד מימי האפרטהייד בדרום אפריקה. ביום הזעם יצאתי למספר הפגנות השלום נגד הכיבוש, הסתובבתי עם שלטים נגד ציונות ברחובות העיר ובכיתי וצעקתי אללא וואקבר הכי חזק שרק יכולתי, כדי שכולם ישמעו את הזעקה שלי למען השלום. בואו רק נקווה שאובמה באמת מוסלמי אמיתי ושהוא יתרום לתהליך השלום לפחות כמו שג'ימי קרטר תרם בזמנו.

פורסם

בתור שמאלני מתון אני נגד גזענות בדיוק כמו שאני נגד קיצוניות. אני נגד חוק השבות ליהודים בלבד, אני בעד טרנספר של מתנחלים יהודים בלבד, אני נגד בנייה בירושלים על ידי יהודים, אני בעד אינתיפאדה וג'יהאד כדרך לגיטימית להתנגדות נגד הכיבוש הציוני. החוק הבינלאומי אומר בפירוש שהתנגדות תחת הכיבוש נחשבת לגיטימית. ובתור דמוקרט שוחר שלום המכבד את הסכמי אוסלו ואת החוק הבינלאומי, אני חייב שוב להדגיש את העובדה שבנייה יהודית בירושלים זו גזענות והפלייה נוראית שלא נראתה כמוה עוד מימי האפרטהייד בדרום אפריקה. ביום הזעם יצאתי למספר הפגנות השלום נגד הכיבוש, הסתובבתי עם שלטים נגד ציונות ברחובות העיר ובכיתי וצעקתי אללא וואקבר הכי חזק שרק יכולתי, כדי שכולם ישמעו את הזעקה שלי למען השלום. בואו רק נקווה שאובמה באמת מוסלמי אמיתי ושהוא יתרום לתהליך השלום לפחות כמו שג'ימי קרטר תרם בזמנו.

ואתה קורא לעצמך שמאלני "מתון"? :facepalm:

אני לא מגדיר את עצמי גזען ולא קיצוני.

אני מגדיר את עצמי יהודי ימני.

למה טרנספר של יהודים על אדמה ששייכת להם על פי חוק ועל פי היסטוריה (מאמין או לא מאמין) היא לגיטימית וטרנספר של ערבים שאין להם שום זכות לאדמה בהם הגרים וחיים היא "פקודה בלתי חוקית בעליל!"?

אם אתה רואה בבניה יהודית גזענות ואפליה שאין חמור לה, אז למה בנייה באום אל פאחם שמסתרעת על שטח עצום שטח לא חוקי היא לא גזענות ואפליה?

פורסם

ואתה קורא לעצמך שמאלני "מתון"? :facepalm:

אני לא מגדיר את עצמי גזען ולא קיצוני.

אני מגדיר את עצמי יהודי ימני.

למה טרנספר של יהודים על אדמה ששייכת להם על פי חוק ועל פי היסטוריה (מאמין או לא מאמין) היא לגיטימית וטרנספר של ערבים שאין להם שום זכות לאדמה בהם הגרים וחיים היא "פקודה בלתי חוקית בעליל!"?

אם אתה רואה בבניה יהודית גזענות ואפליה שאין חמור לה, אז למה בנייה באום אל פאחם שמסתרעת על שטח עצום שטח לא חוקי היא לא גזענות ואפליה?

אני לא רחוק מהעמדה שלך ,אבל אתה מודע לזה שב99% הוא אמר את זה בציניות.

פורסם

אני לא רחוק מהעמדה שלך ,אבל אתה מודע לזה שב99% הוא אמר את זה בציניות.

האמת שלא לא הייתי מודע, אם כך אז :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים