עבור לתוכן

מחפש איך "להכריח" את המסך לשנות לקצב רענון שלא קיים בו.

Featured Replies

פורסם

אהלן

ברשותי מחשב נייד lenovo 3000 c200, כרטיס מסך 945GM של INTEL מובנה בלוח אם.

הבעיה היא שהקצב רענון של המסך עומד רק על 60HERTZ וזה לא בריא לעיניים ולראש ובזמן האחרון התחילו לי כאבי ראש בעקבות שימוש ממושך במחשב.

מה שאני מחפש זה איך אפשר לא דרך התפריטים הרגילים(כי דרך שם אין אפשרות), אלא דרך דוס או תוכנה אחרת שפשוט תכריח את המחשב לעבוד בקצב רענון יותר גבוה (השאיפה בין 85-100HERTZ), ולא אכפת לי אם זה לא הכי בריא לחיי המסך וכדומה....

בתודה מראש לעוזרים. (אם יהיו כאלה)

פורסם

יש תוכנה http://www.pagehosting.co.uk/rf/download.html

לא יודע אם היא תעבוד... חוץ מזה אין למסך LCD "קצב ריענון" כמו שהיה במסכי CRT למשל. אז לא יודע אם זה יעזור לך בכלל.

כאבי ראש יכולים להיות מסיבות אחרות חוץ מהמסך. אולי יש לך בעיה בעיניים ואתה צריך משקפיים? אולי אתה לא שותה מספיק?

יש הרבה סיבות לכאבי ראש חוץ מהמסך. אני לא רופה, אבל תשקול עוד אופציות יותר הגיוניות.

פורסם

כפי שנאמר, המסך שלך יכול לעבוד רק על 60HZ. גם אם תכריח אותו לעבוד בקצב אחר, הוא עדיין יעבוד ב60 ויזרוק פריימים. שום דבר לא תרוויח מזה.

מסכי LCD לא מרצדים, לכן כאבי הראש שלך לא נובעים מקצב רענון.

פורסם
  • מחבר

רק שאני ייסגר סופית, מסכי LCD לא מרצדים וכל הניידים מגיעים עם LCD?? אין מצב שזה סוג אחר של מסך?

פורסם

איזה דוס?

כמו שכתבו כל מסכי TFT עובדים בצורה שונה מאוד ממסכי CRT וכמובן שכל המחשבים הניידים מהחמש עשרה השנים האחרוניות (פחות או יותר) מגיעים עם מסך TFT.

אני מציע לך לבדוק את עצמך עם רופא. הרבה פעמים הסימפטומים האלו בכלל קשורים ללחץ בעבודה וחוסר תזונה מאשר איכות תצוגה של מסך מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים