עבור לתוכן

האם זה רק אני ,או שהפמיניסטיות מתחזקת בצורה "מסוכנת" ?

Featured Replies

פורסם

כן ,אני תומך בשוויון זכויות והזדמנויות ,ואני מסכים שבזמנו ,מעמד האישה היה לא הוגן , אבל אני רואה שלאט לאט ,אבל בטוח הפמניזפ מיתחזק ,ואני למדבר על אלו שמנסות להשוות את המעמד (אגב ,לדעתי מלבד הצבא ,נשים מקבלות הזדמנויות וזכיות שוות יותר ברו בתחומים ) ,אני מדבר על אותן נשים שרוצות כוח מוחלט רק לאישה .

אני מרגיש את זה כל פעם ,על כל מיקרה הטרדה מינית למשל מתחילה מנגינה שלמה של נשים שאומרות שצריך להגביר את הענישה ,בזמן שהן רצות כמו חיות אלימות לקנות בגדים בh&m בשביל להיראות כמו שרמוטות ליד איזה ערס שהן אוהבות .

אני אומר לכם ,אני בתור ילד ,בסך הכל ילד ,כבר לא רואה את עצמי מעסיק אישה בעתיד (עם ויהיה לי עסק או משהו כזה ) ,כי אני מפחד מתלונת כזב .

בכלל ,נשים בוכות כמה שהמעמד שלהן גרועה וכמה שהן חלשות ,הן רוצות זכיות ,אבל ממש לא חובות .

אפילו בעיניין של התוחלת חיים ,הן שורדות יותר (כן אני יודע שזה הבדל פיזיולוגי ,אבל אם המצב שלהן היה כל כך גרוע הן היו חייות חצי מהגיל שהן עכשיו מגיעות אילו ) .

ועוד משהו קטן ,התאבדויות :גברים בעשור הנוכחי מתאבדים יותר ויותר ,בעוד שהמספר אצל נשים רק בירידה .

בקיצור שפכתי את כל מה שראיתי במעט השנים שלי ,ואני מרגיש שבעצם אנחנו (הגברים) המין החלש ,ולא הנשים .

זהו תגידו מה שתגידו ,עם לא יהיה שוויון חובות ,אנחנו הגברים לא ניהיה באותו מעמד .

פורסם

וואו איזה פוסט דבילי ברמות.

יש פה כ"כ הרבה טעויות שנראה לי מיותר לציין "אותן".

פורסם
  • מחבר

אם אתה מדבר על שגיאות כתיב (כמו שאפשר להבין מהכתוביות מתחת לשם שלך ,give me a brake ) ,עם אתה מדבר על נתונים ,אחד ,זו רק ההרגשה שלי ,לכן אין צורך להוכיך אם היא נכונה או לא ,שתיים ,תקן אותי במשהו אחד פה ! תן נתון שסוטר אותי .

פורסם

בהרבה מקצועות אשה מרוויחה פחות מגבר באותו תפקיד, למשל. בנוסף, שכר ממוצע של מקצועות שנחשבים נשיים יותר נמוך ממקצועות שנחשבים גבריים (כולל עבודות כמו הוראה שעברו תהליך ממקצועות גבריים לנשיים והשכר ירד בהתאם).

פורסם
  • מחבר

בהרבה מקצועות אשה מרוויחה פחות מגבר באותו תפקיד, למשל. בנוסף, שכר ממוצע של מקצועות שנחשבים נשיים יותר נמוך ממקצועות שנחשבים גבריים (כולל עבודות כמו הוראה שעברו תהליך ממקצועות גבריים לנשיים והשכר ירד בהתאם).

זה נכון לגביי עובדי מדינה ,אך כלל לא נכון למגזר הפרטי ,ונשים רבות בוחרות לעבוד בתור עובדות מדינה בגלל התנאים הנוחים בהרבה (נתתה את הדוגמא של המורות ,אחד המקצועות בעלי הכי הרבה חופש ) .

פורסם

אממ.. לא.

נשים מרוויחות בממוצע פחות מגברים, נקודה. במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי.

פורסם
  • מחבר

http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?EntryId=1624443

בקבוצת גיל שמעניינת אותנו הכי הרבה ,והקבוצה שבה נשים הכי פעילות בה (גיל 25-34 ) נשים בעלות רווח גבוה ב0.7 אחוז ,וזה לפניי חישובים של מס הכנסה ועוד מיליון ואחד גורמים .

וגם אם לסיכום (כאילו בסוף החיים) נשים מרוויחות מעט פחות ,עדיין גברים משלמים 2 שליש ממס הכנסה ,ועדיין הם לא מקבלים את ההקלות של האמהות .

בנוסף לכך ,המון נשים הולכות לעבוד מבחירה במישרות בעלות רווח נמוך יחסית אבל זמן חופשי גבוה (בדרך כלל נשים נשואות ) ,בניגוד לגברים שלרוב הם המפרנסים של המישפחה והם לא יכולים להרשות לעצמם את הפריבילגיה הזו.

פורסם

אם נתעלם משגיאות הכתיב של פותח הדיון, הרי שהוא צודק ברוב דבריו.

בכל מה שקשור לשכר, משום מה לא שמעתי על מקרה שבו גבר ואישה עובדים באותו המקום, באותו התפקיד, עם אותו הוותק ובאותו "נפח עבודה" (שעות עבודה + זמינות מעבר לשעות העבודה הנומינליות), והגבר מקבל יותר. אם אישה מקבלת פחות, זה בד"כ אומר שהיא משקיעה פחות בעבודה - בד"כ מסיבה מוצדקת כגון ילדים, אבל זה לא מעניינו של המעסיק. אין טעם לדון בנתונים כמו שכר ממוצע שלא לוקחים בחשבון את הפרטים האלה.

ובכל מקרה, גם אם נאמר שקיימת אפלייה מסויימת בתחום התעסוקה לרעת הנשים, הרי שהיא מתגמדת לעומת האפלייה שקיימת בחוקים שונים ובתחומים אחרים לטובתן. הנה רשימה חלקית:

- מזונות

- חלוקת רכוש בעית גירושין (למשל, לאחרונה היה פסק דין שחייב גבר לחלוק עם גרושתו את פיצויי הפיטורין שלו למרות שפוטר אחרי שהתגרשו)

- משמורת על ילדים והסדרי ביקור

- שירות צבאי (מצד אחד יש תפקידים שהן לא מורשות לעשות וזו אפלייה נגדן, אבל מצד שני הן עושות שנתיים... ותוסיפו לזה את האפליה בשכר)

- גיל הפרישה (וזאת למרות שנשים חיות יותר בממוצע)

- הבדלים במה שהחוק מחשיב להטרדה מינית

- העדפת גרסתה של האישה במקרה של תקיפה מינית לכאורה, מתוך הנחה ש"אין לה סיבה לשקר"

- קיום יחסי מין עם "קטינים" (אני לא מדבר על ילדים, אני מדבר על בני\בנות 17-16. האם מורה ששוכבת עם תלמיד תתויג כעבריינית מין?)

- עבירות אלימות בתוך המשפחה (כנגד הבעל... שמעתם על אישה שנעצרה על תקיפת בעלה? לא נפוץ אבל קיים...)

- כל תחום שבו קיימת "העדפה מתקנת" המעוגנת בחוק

בשורה התחתונה, אני לחלוטין בעד שוויון. אני חושב שכל אדם צריך להשפט לפי מעשיו ויכולתיו, לא לפי מינו. יחד עם זאת, ארגוני הנשים למיניהם לא דורשים "שוויון" - הם דורשים "שוויון זכויות". יחי ההבדל הקטן. יותר מזה, אם הם היו קוראים לדברים בשמם זה היה "שוויון זכויות היכן שהיתה עדיפות לדברים אבל שימור המצב הקיים היכן שהיתה עדיפות לנשים".

פורסם

אם נתעלם משגיאות הכתיב של פותח הדיון, הרי שהוא צודק ברוב דבריו.

בכל מה שקשור לשכר, משום מה לא שמעתי על מקרה שבו גבר ואישה עובדים באותו המקום, באותו התפקיד, עם אותו הוותק ובאותו "נפח עבודה" (שעות עבודה + זמינות מעבר לשעות העבודה הנומינליות), והגבר מקבל יותר. אם אישה מקבלת פחות, זה בד"כ אומר שהיא משקיעה פחות בעבודה - בד"כ מסיבה מוצדקת כגון ילדים, אבל זה לא מעניינו של המעסיק. אין טעם לדון בנתונים כמו שכר ממוצע שלא לוקחים בחשבון את הפרטים האלה.

ובכל מקרה, גם אם נאמר שקיימת אפלייה מסויימת בתחום התעסוקה לרעת הנשים, הרי שהיא מתגמדת לעומת האפלייה שקיימת בחוקים שונים ובתחומים אחרים לטובתן. הנה רשימה חלקית:

- מזונות אני די בטוח שגם גבר יכול לבקש מזונות במידה ועד הגירושים האישה היתה המפרנסת בבית, זה שהוא שוביניסט שלא מסוגל לעשות את זה זו בעיה שלו

- חלוקת רכוש בעית גירושין (למשל, לאחרונה היה פסק דין שחייב גבר לחלוק עם גרושתו את פיצויי הפיטורין שלו למרות שפוטר אחרי שהתגרשו) הגיוני, פיצויי הפיטורים נצברו בזמן שהם היו נשואים ולכן מגיע לה חצי מהחלק שניתן בגין הזמן שבו הם היו נשואים

- משמורת על ילדים והסדרי ביקור צודק אבל בשנים האחרונות בתי משפט נוטים הרבה פחות לפסוק אוטומטית לטובת האם

- שירות צבאי (מצד אחד יש תפקידים שהן לא מורשות לעשות וזו אפלייה נגדן, אבל מצד שני הן עושות שנתיים... ותוסיפו לזה את האפליה בשכר)

- גיל הפרישה (וזאת למרות שנשים חיות יותר בממוצע)

- הבדלים במה שהחוק מחשיב להטרדה מינית הבדלים בין מה למה?

- העדפת גרסתה של האישה במקרה של תקיפה מינית לכאורה, מתוך הנחה ש"אין לה סיבה לשקר" לא נכון, משתנה עם הזמן

- קיום יחסי מין עם "קטינים" (אני לא מדבר על ילדים, אני מדבר על בני\בנות 17-16. האם מורה ששוכבת עם תלמיד תתויג כעבריינית מין?) אתה לא רואה חדשות?

- עבירות אלימות בתוך המשפחה (כנגד הבעל... שמעתם על אישה שנעצרה על תקיפת בעלה? לא נפוץ אבל קיים...) בשביל שמישהי תעצר הבעל קודם צריך להגיש תלונה

- כל תחום שבו קיימת "העדפה מתקנת" המעוגנת בחוק חבל על הזמן שלקח לך לרשום את שאר הסעיפים, היית יכול לרשום את הסעיף הזה וזהו

בשורה התחתונה, אני לחלוטין בעד שוויון. אני חושב שכל אדם צריך להשפט לפי מעשיו ויכולתיו, לא לפי מינו. יחד עם זאת, ארגוני הנשים למיניהם לא דורשים "שוויון" - הם דורשים "שוויון זכויות". יחי ההבדל הקטן. יותר מזה, אם הם היו קוראים לדברים בשמם זה היה "שוויון זכויות היכן שהיתה עדיפות לדברים אבל שימור המצב הקיים היכן שהיתה עדיפות לנשים".

פורסם

- מזונות אני די בטוח שגם גבר יכול לבקש מזונות במידה ועד הגירושים האישה היתה המפרנסת בבית, זה שהוא שוביניסט שלא מסוגל לעשות את זה זו בעיה שלו

לבקש אפשר, השאלה היא אם הוא גם יקבל.

- פיצויי הפיטורים נצברו בזמן שהם היו נשואים ולכן מגיע לה חצי מהחלק שניתן בגין הזמן שבו הם היו נשואים

ואם הוא היה בעל עסק מצליח בתקופת הנישואין שפרנס את שני בני הזוג, ואחרי הגירושין העסק קרס והפך לחובות, האם גם הם יהיו משותפים?

- צודק אבל בשנים האחרונות בתי משפט נוטים הרבה פחות לפסוק אוטומטית לטובת האם

אולי לא "אוטומאטית", אבל עדיין לא שמעתי על מקרה שבו נפסק לטובת האב (אלא אם האם בכלל לא רצתה).

- הבדלים בין מה למה?

הבדלים בין הדברים שגבר צריך להגיד\לעשות לאישה כדי שתהיה לה עילה להגיש תלונה על הטרדה מינית, לעומת המקרה ההפוך. גם אם החוק שוויוני, המצב בפועל הוא לא.

- לא נכון, משתנה עם הזמן

משתנה לאן בדיוק? סתם לצעוק "לא נכון" גם אני יודע... בבקשה תסביר את עצמך.

- אתה לא רואה חדשות?

אני לא אומר שלא יקרה לה כלום. אני אומר שבעוד שמורה גבר שישכב (בהסכמה) עם תלמידה בת 15 כנראה יכנס לכלא בעוד שמורה (אישה) שתשכב עם תלמיד בן 15 מקסימום תפוטר.

פורסם
  • מחבר

+1 על vic07 .

הבעיה שלי זה שנשים רוצות שוויון זכויות אבל לא שוויון חובות ,וזה בעיה ,ופה מדובר רק על הזרם הרגיל של הנשים ,המיינסטרים .

בעוד שהפמיניסטיות רוצות שליטה מוחלטת (אני מדבר על היותר קיצוניות ,אבל לרוב נשים שמגדירות את עצמן פמיניסטיות ,הן קיצוניות ).

פורסם

אי אפשר שיהיה שוויון מוחלט, שני המינים שונים פיזיולוגית ופסיכולוגית.

פורסם

שימשיכו לרצות, אתם יודעים טוב מאוד מה הן יקבלו

פורסם
  • מחבר

אתה מבין שזה לא ככה ,ואתה מבין שבסוף הן יקבלו מה שהן רוצות ,ולמה ? כי חלק מהמין שלנו עוזר להן ותומך בהן (אני לא מדבר על תמיכה רגילה אלה אני מדבר על תמיכה בקיצוניות ).

פורסם

איך המשפט אומר, "נשים רוצות שני דברים, זין וכסף. זין? הן יקבלו. כסף? זין הן יקבלו..."

מה שכן, שוויון הזדמנויות הן צריכות לקבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים