עבור לתוכן

זקוק להמלצה על ראוטר/כרטיס רשת אלחוטי עקב בעיות קליטה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עברנו דירה לאחרונה (מדירה בבניין לבית פרטי בן 2 קומות), ונראה שהראוטר ששימש אותנו עד עכשיו לא עושה את העבודה.

הראוטר הוא של אדימקס, BR-6204WG שהוא דגם ישן אבל טוב ועבד לי מעולה כמה שנים טובות.

כרטיס הרשת האלחוטי הוא גם של אדימקס, ולא הצלחתי למצוא את הדגם המדויק שלו אבל זה מה שאייבורי נותנים כברירת מחדל (ולכן יש להניח שהוא הכי פשוט שיש).

הבעיה היא שהמחשב שיש לי בעיות קליטה איתו נמצא קומה מתחת לראוטר, ובתוך הממ"ד. לכן אני מקבל בסביבות 30% קליטה.

וכעת לשאלה - יש למישהו רעיון איך אני משפר את הקליטה בהתחשב בנתונים שהבאתי?

האם אני צריך להחליף ראוטר (ואם כן - לאיזה, האם יש משמעות לראוטרים האלו עם 3 האנטנות או שזה סתם בשביל היופי? האם זה חשוב אם התקן הוא G או N?)

האם כדאי לי בכלל להחליף את כרטיס הרשת האלחוטי? זה יעזור אם האנטנה בכל מקרה נשארת אותה אנטנה?

תודה רבה מראש.

ליאור

פורסם

סתם להחליף ראוטר ו/או כרטיס רשת לא יעזור לך, אתה צריך לשדרג אותם או להוסיף AP איפשהו בטווח ביניהם.

ההבדל בין נתב תקן G לבין נתב תקן N עם 3 אנטנות הוא משמעותי ביותר, הן בטווח והן במהירות.

30% קליטה בתוך ממ"ד זה מכובד מאד, יש סיבה שאתה זקוק ליותר מזה? אם כן והראוטר ממש נמצא מעל הממ"ד אז תנסה פשוט להניח את שתי האנטנות הן של הראוטר והן של המחשב בצורה אופקית ("שוכבות"), במידה וזה לא עוזר אז כנראה שתצטרך להוציא מהכיס כסף.

אם יש ביניהם מרחק (בקו אווירי) אז אפשר לנסות AP זול ב150 ש"ח, אבל אם אין כ"כ הרבה מרחק אז תצטרך לשדרג לפחות אחד מהם ואולי את שניהם.

עלות ראוטר תקן N עם 3 אנטנות היא 250-320 ש"ח, כרטיס רשת תקן N עם 3 אנטנות יעלה סכום נוסף של 120-200 ש"ח.

לדעתי? אם אתה אומר שהראוטר הנוכחי הוא בן כמה שנים אז סביר שהוא יתפגר בקרוב וממילא תצטרך להחליף אותו, לכן לדעתי כדאי לך מראש לוותר על אופצית הAP ופשוט לשדרג את הציוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים