עבור לתוכן

הגבלת ביצועים pcie x16 VS pcie 2.0 באחוזים בכרטיסים השונים.יש טבלה או משהו דומה?

Featured Replies

פורסם

מה קורה אנשים? עד כמה שהייתי מעודכן בנושא, בתקופה ש 4870 ו 260GTX שלטו בשוק, ההגבלה של pcie x16 הייתה לא משמעותי וכמעט אפסית אם אני לא טועה. עם כניסת הכרטיסים החדשים לשוק, אני מתעניין לדעת אם יש חידושים בעניין והאם זה כבר נעשה יותר משמעותי. יש אולי איזושהי טבלה שמסכמת הפרשי ביצועים של כל כרטיס כשמלבישים אותו על pcie x16 או על pcie 2.0 ?

תודה, המשך יום נעים.

פורסם

ראיתי לא מזמן סקירה (אני לא זוכר איפה) של ההגבלה לפי ערוצים בחריץ PCE2.0 כשהוא בX16, ב8 ב4 וב1, כשהHD5970 פעל בX8 (התעבורה אותה מקבלים בPCIE1.1) הוא עדיין קיבל את מלוא המהירות, בזמנו כשהיה לי GTX285 ניסיתי אותו גם בערוציםן שונים, שום הבדל לא היה בין X8 לX16, ב4X כן נצפה שינוי של ביצועים (בכרטיס מקבילי של ATI גם בX4 הוא קיבל כמעת את מלוא הביצועים ולכן ניתן להסיק שכרטיסים אלו עושים שימוש יעיל יותר ברוחב הפס שניתן להם).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, האם יש כרטיסים שידוע שבם צפויים לתת ביצועים פחות טובים על pcie x16 מאשר על pcie 2.0?

פורסם

בגדול לא צריך להיות בעיה עם שום כרטיס...

יש לך כרטיס ספציפי שאתה חושב לכיוונו ?

פורסם
  • מחבר

האמת היא שכן, אני מברר אופצייה של מפרט לגיימינג בתקציב מאוד נמוך יחסית (סובב 2000 ש"ח). הכרטיס מסך אמור להיות 4770 או משהו דומה ואני שואל את עצמי אם כדאי להתעקש על לוח בעל חריץ pcie 2.0, או להסתפק בG31 או משהו דומה ל AMD...

פורסם

כבר אמרו פה שגם עם 5870 לא יהיה הבדל (אגב, גם לי יצא לקרוא א הכתבה ההיא... לי דווקא זכור שהיה הבדל מזערי כלשהו, משהו כמו 2%, עדיין זניח לחלוטין), אז אתה דואג לגבי 4770?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים