עבור לתוכן

איפה כדאי ללמוד מדעי המחשב/הנדסת תוכנה?

Featured Replies

פורסם

אם כבר בנושא- מה דעתכם על הפתוחה ? (למדמ"ח)

אני שואל בתור חייל שזה או המכללה למינהל זה האופציות היחידות שלי ואני רוצה להתחיל כשזה יתאפשר לי(עוד כחצי שנה)

• תגובות 31
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יהיה טוב מאוד ..רק בחשבון שזה מינימום 5 שנים [במקרה הטוב ] ו 6 7 8 שנים לרוב הלומדים .

אני מדבר על מדמח ...תארים אחרים יכולים להיות קלים בהרבה

היתרון הוא שתוכל לעבוד תוך כדי התואר .

פורסם

יהיה טוב מאוד ..רק בחשבון שזה מינימום 5 שנים [במקרה הטוב ] ו 6 7 8 שנים לרוב הלומדים .

אני מדבר על מדמח ...תארים אחרים יכולים להיות קלים בהרבה

היתרון הוא שתוכל לעבוד תוך כדי התואר .

גם ככה ב-5 שנים הבאות אני בצבא :P

בגלל זה זה חשוב לי להתחיל עם זה מיד כשזה יתאפשר..

הרבה אצלנו עושים את זה ועד סוף השירות הם לקראת סוף התואר

פורסם

אוניברסיטת חיפה מציעה הרבה תוכניות לימוד, חלקן איכותיות מאוד (למשל, ככל הידוע לי, במשפטים התואר שלה נחשב מהיותר טובים), או ייחודיות מאוד (ארכיאולוגיה ימית למשל). מצד שני, בתחומים המדעיים (האוניברסיטה מציעה תארים בביולוגיה, מתמטיקה ומדעי המחשב) היא לא מתקרבת לטכניון, לעברית, לתא ולבן גוריון, אין מה לעשות (ואני לרגע לא אומר שהיא גרועה, היאפשוט פחות טובה).

אנ מסכים אתך: הטכניון, העברית ות"א בהחלט טובות מהותית (בן גוריון אולי לא), אבל ההבדל המשמעותי יהיה ניכר רק בתארים מתקדמים יותר המצריכים מחקר ברמה יותר גבוהה. בתואר ראשון אוניברסיטת חיפה מעניקה בסיס טוב בהחלט, ואני מכיר אף אנשים מאוד מוכשרים שעשו בה גם את התארים המתקדמים שלהם.

פורסם

לשניה לא אמרתי שאוניברסיטת חיפה היא מקום גרוע ללמוד בו, אבל התארים המדעיים שלהם פשוט פחות טובים ונחשבים מהותית מאשר 4 המובילות (העברית, טכניון, את"א ובן גוריון - שלפעמים יש בה הרבה זלזול, אבל היא אוניברסיטה טובה מאוד). ברור שהפערים גדולים הרבה יותר בתארים מתקדמים, אבל הם קיימים גם בתואר ראשון.

פורסם

איך בר אילן במתמטיקה/מדעי המחשב?

פורסם

עדיפה על מכללה.

פורסם

אני שוקל להתחיל ללמוד מתמטיקה(למדעי המחשב אני לא אצליח להתקבל) בשנה הקרובה בבר אילן(במקום מכינה שתעלה לי יותר מ-20,000 שקל +שיפור פסיכומטרי בשביל ללמוד באת"א) ולאחר התואר לראות לאן פניי מועדות(סך הכול תואר במתמטיקה מכסה חצי תואר במדעי המחשב).

מה אתם חושבים, כדאי לי? פשוט ראיתי שהסכם הנדרש הרבה יותר נמוך ומאפשר לי להתקבל(בתל אביב המצב דומה רק ששם אני לא אצליח להתקבל אפילו למתמטיקה) וזה נראה לי עדיף על מכינה וכל הבלאגן הכרוך(אי אפשר גם לעבוד תוך כדי מכינה).

אני יודע שיהיה לי קשה בהתחלה(גם כי זה תואר קשה וגם כי סיימתי תיכון לפני 7 שנים) אבל האפשרות להתחיל ללמוד בשנה הקרובה קורצת לי מאוד.

אני אוכל גם לעשות הכנות לקראת התואר כדי להוריד קצת את החלודה.

פורסם
  • מחבר

אז מה בסוף?

לא כדאי ללמוד במכללה בעתודה?

פורסם

למי שהזכיר אנשים שיצאו עם ניסיון צבאי, יש ביקוש גבוה לאנשים כאלה כי מצד אחד הם יודעים את העבודה ומצד שני אפשר לשלם להם פחות כי אין להם "תואר" (בכללי כל התואר הזה זה בולשיט אחד גדול לא משנה איפה עשית אותו, ב 99% מהמקרים יכולים למצוא מישהו בלי תואר שיודע הרבה יותר ויותר טוב).

בקשר למכללה, לך למכללה רק אם יגידו לך לא באוניברסיטה. המבחר במכללות מצומצם מאוד בהשוואה לאוניברסיטה ולכן תוכל ללמוד דברים מעניינים יותר.

פורסם

^בהחלט יכול להיות שמישהו שגמר צבא בתפקיד תכנותי כלשהו יידע לתכנת בהתחלה יותר טוב מבוגר מדעי המחשב, אבל עתודה איננה המקרה שכן אתה צובר נסיון בצבא כבר אחרי שיש לך תואר- יתרון משמעותי. בנוסף, הגיע הזמן שיבינו שתכנות תעבור להיות העבודה השחורה של העתיד, אבל המחשבה מאחוריה והמו"פ ייעשה ע"י אקדמאים (שיודעים טוב גם את מלאכת התכנות). מי שרוצה לעשות את העבודה השחורה (שכיום היא גם מכובדת ועם משכורת גבוהה), שיילמד את מלאכת התכנות בלבד או יילמד מדעי המחשב ברמה נמוכה. מי שרוצה להיות זה שמפתח את הטכנולוגיות החדשות, שישקיע בהשכלה טובה.

* רוב הדברים הנ"ל עדיין לא נכונים בשוק העבודה, אך בבחירת מקצוע לחיים הייתי חושב על העתיד הרחוק יותר.

פורסם

למי שהזכיר אנשים שיצאו עם ניסיון צבאי, יש ביקוש גבוה לאנשים כאלה כי מצד אחד הם יודעים את העבודה ומצד שני אפשר לשלם להם פחות כי אין להם "תואר" (בכללי כל התואר הזה זה בולשיט אחד גדול לא משנה איפה עשית אותו, ב 99% מהמקרים יכולים למצוא מישהו בלי תואר שיודע הרבה יותר ויותר טוב).

בקשר למכללה, לך למכללה רק אם יגידו לך לא באוניברסיטה. המבחר במכללות מצומצם מאוד בהשוואה לאוניברסיטה ולכן תוכל ללמוד דברים מעניינים יותר.

אני לא יכול להעיד על כל המקומות עבודה בארץ אבל אני כן יכול להעיד על משהו כמו 10-15 חברות שאני ומכריי עבדו בהם בשנים האחרונות - ואני לא מכיר מקרה אחד של משכורת גבוהה בגלל תואר. בהיי טק יש חוזים אישיים רק שני דברים משנים - כמה אתה עושה רושם טוב, וכמה אתה יודע להתמקח.

רק בעבודה 'ממשלתית', משרד הבטחון, דברים כאלה, יש מדרגות שכר קבועות שמושפעות מתארים - אבל לרוב גם עם תואר תקבל שם פחות מעבודה ממוצעת בשוק האזרחי...

פורסם

לי יצא ליראות מקומות עבודה שלא קשורים למדינה שכן עובדים בצורה הזו, עובד שאין לא תואר ידע יותר מכולם ובלעדיו אף אחד לא יעבוד ובכל זאת בסוף החודש הם יהנו משכר גבוה יותר.

פורסם

זאת משום שלאנשים עם התואר יש עמדת מיקוח טובה יותר, ובדר"כ למשרות הכי בכירות מגיעים רק אנשים עם תארים. (בחברות גדולות יותר)

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים