עבור לתוכן

מרגישים טוב אחרי שתרמתם כסף לנזקקים?

Featured Replies

פורסם

היום יצאתי מהסופר, אדם חרש ניגש אלי וביקש תרומה.

שלפתי את הארנק ותרמתי. (ממש לא עקרוני כמה).

ואז ידידה שאלה אותי "מרגיש יותר טוב עם עצמך עכשיו?"

התשובה שלי מיד הייתה לא.

אני לא מרגיש טוב יותר או כאילו עזרתי (ולו במעט) לאדם אחר.

מה איתכם?

סתם מעניין אותי.

לילה טוב.

פורסם

לתרום כסף לא נותן את ההרגשה המדוברת שלאחר עזרה לזולת.

אם היית עוזר בדרך שאתה יותר שותף לה ויותר פעיל בה, היית מרגיש טוב יותר.

לתרום כסף זה נחמד והכל אבל ההרגשה לא משתווה, אם בכלל, לכשאתה עוזר לאנשים [בכל דרך שתרצה] אחרים בצורה הרבה יותר פעילה.

פורסם
  • מחבר

לתרום כסף לא נותן את ההרגשה המדוברת שלאחר עזרה לזולת.

אם היית עוזר בדרך שאתה יותר שותף לה ויותר פעיל בה, היית מרגיש טוב יותר.

לתרום כסף זה נחמד והכל אבל ההרגשה לא משתווה, אם בכלל, לכשאתה עוזר לאנשים [בכל דרך שתרצה] אחרים בצורה הרבה יותר פעילה.

כמובן.

יצא לי כמה פעמים לעזור לזולת \ לתרום מזמני.

ברור שאז ממש הרגשתי טוב עם עצמי (כי באמת ראיתי את התרומה שלי).

סתם תהיתי אם זה "טבעי" לא להרגיש כלום אחרי תרומה של כסף.

פורסם

כמובן.

יצא לי כמה פעמים לעזור לזולת \ לתרום מזמני.

ברור שאז ממש הרגשתי טוב עם עצמי (כי באמת ראיתי את התרומה שלי).

סתם תהיתי אם זה "טבעי" לא להרגיש כלום אחרי תרומה של כסף.

לא, אתה פגום ואתה חייב דחוף פסיכולוג

פורסם

פסיכולוג לא יעזור, ישר לשחיטה.

פורסם

לא הרגשת טוב כי לא עשית שום דבר טוב, סתם בזבזת כסף בגלל לחץ חברתי כזה או אחר,

מקסימום הרגעת לו את הקריז לעוד כמה שעות + מימנת לו עוד חפירה לבור שהוא נמצא בו.

אני לא חושב שיש אפילו 10 אחוז "מתרימים" שבאמת עושים עם הכסף משהו חיובי.

בקשר לחרדים זה כבר כל אחד באמונתו, אני אישית לא חושב שזה טוב לשום צד להוציא עוד כסף מכיס אזרחי ולהכניס לכיס שלהם, גם ככה עושים את זה כל חודש בכפיה.

פורסם

אני חייב לשאול אם הידידה הזאת שלך שאלה את זה בציניות\זלזול או שבאמת היא רצתה לשמוע.

כי אם זה היה כמו שאני חושב שזה היה, היא חתיכת ילדה מגעילה ומדוכדכת שפשוט כדאי להתרחק ממנה.

פורסם

SMS עם המילה "לתת" למספר 8855, תרומה בסך 10 שקלים למזון למשפחות נזקקות (הארגון הזה ותיק ומכובד) ולא לעוד נרקומן,

ותרגיש טוב יותר.

http://www.latet.org.il/

פורסם

מתוך ה-10 שקלים הללו, בערך 30 עד 40 אחוז הולכים לחברה הסלולרית שלך ולספק התוכן שמספק את השירות. אני מעדיף לתרום ישירות ולא להיעזר במתווכים שגובים עמלה ניכרת עבור התיווך שלהם.

פורסם

על הכיף-כיפאק.

בוא נשחק את משחק "יצאת צדיק - the next generation"

:xyxthumbs:

פורסם

היום יצאתי מהסופר, אדם חרש ניגש אלי וביקש תרומה.

שלפתי את הארנק ותרמתי. (ממש לא עקרוני כמה).

ואז ידידה שאלה אותי "מרגיש יותר טוב עם עצמך עכשיו?"

התשובה שלי מיד הייתה לא.

אני לא מרגיש טוב יותר או כאילו עזרתי (ולו במעט) לאדם אחר.

מה איתכם?

סתם מעניין אותי.

לילה טוב.

אני חושב שלמשל אתה תרגיש יותר טוב אם תבחר מרצונך לתת כסף לאדם נזקק, מבלי שהוא יבקש. אני מניח שאם תדע בוודאות ומעל לכל ספק שאם נתת לאדם 20 שקל הוא קנה עם זה כיכר לחם, חמאה וקצת ירקות לו לאשתו ולשני הילדים שלו - תרגיש עוד יותר טוב. לתת כסף לחירש, מבלי שאתה יודע אם או עד כמה הוא צריך את זה, מבלי שאתה יודע מה הוא יקנה עם זה, ומבלי שהשקעת מאמץ או מבלי שעשית את זה מתוך כוונה מלאה (אולי עשית את זה באמת מלחץ חברתי, כי חברה שלך הייתה לידך? או שאתם נתקפת ברוח נדיבות זמנית, שחלפה אחרי כמה דקות?) - לא נותן סיפוק רב. אני בחיים לא אתן שקל להומלס שאני רואה אותו מעשן סיגריה. כי בנאדם כזה או שהוא אידיוט, או שהוא מכור ברמת קשות - ואז הוא אידיוט, או שהוא ציני ומשנורר כסף מאנשים במקום לחפש בזמן הזה עבודה נורמלית - ואז הוא עצלן ומי שתורם לו הוא אידיוט.

פורסם

אני אישית מעדיף לקנות אוכל לנזקק, ככה אתה יודע שהתרומה הגיעה למקום הנכון. אם הוא רוצה את הכסף במזומן אני אומר לו שלום ולהתראות.

פורסם

בראש השנה יצאתי עם חברים לחלק חבילות מזון לנזקקים, ואני חייב לציין שזה רק גרם לי להרגיש יותר מחורבן.

לדעת שיש אנשים שחיים בכאלה מקומות, ובכאלה תנאים, ואין כמעט כלום שאני יכול לעשות בקשר לזה.

במקום שזה יגרום לי להמשיך לעשות את זה, זה גרם את התוצאה ההפוכה.

פורסם

אז כדאי תתחיל לחשוב בהגיון ולהתחשב במקום להתחשב רק בעצמך-

כן, זה בכלל לא נעים לראות אנשים נזקקים בזמן שאתה יכול לממן לעצמך מחשב ב 10000 שקל ועדיין לחיות לא רע.. הם צריכים את העזרה הזאת, אתה יכול לבוא, לראות, להגיד "וואלה לא מתאים לי המצב רוח הזה, אני מעדיף להסתגר בחדר עם שניצל מאמא עוף" לתרום 10 שקל ולעוף משם, או פשוט לעשות מה שאתה יכול כדי לעזור, כדי להוציא אותם מאותו המצב שלא נעים לך לראות אותם בו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים