עבור לתוכן

N64 האם המכשיר תקול?

Featured Replies

פורסם

כחלק ממסע נוסטלגי לרחבי היסטורית הקונסולות שהחלטתי להתחיל. רכשתי אתמול מכשיר N64 יד שניה. המכשיר הגיע עם זוג שלטים ו7 משחקים. מאחר והמוכר עצמו לא היה בבית ואספתי את המכשיר מאשתו, לא התעקשתי לבדוק את המכשיר במקום (בחיבור לטלויזיה) מעבר לחיבור לחשמל לבדוק שהוא בכלל מקבל מתח (תוצאת הבדיקה הייתה חיובית). שמח הגעתי לביתי, וחיברתי את המכשיר. העברתי את הבורר (מחוברות קונסולות נוספות) לכניסה המתאימה, והטלויזיה לא קיבלה כל אות. ניסיתי להחליף משחק, להפעיל ללא משחק ולשווא, אין אות. חיברתי את המכשיר ישירות לטלויזיה בלי הבורר, וללא הועיל, אין תמונה. החלטתי לשנות מיקום ולבדוק אם ישתנה גם המזל. חיברתי את המכשיר לטלויזית הCRT של אחיותי, גם הפעם מספר נסיונות ומספר הדלקות לא הניבו כל תמונה (או צליל),מאחר ומדובר בקונסולה ללא חלקים נעים, אין אפילו צליל מהמכשיר עצמו כמו בPS1 לדוגמא. כשכבר עמדתי לוותר, הדלקתי שוב, עם MARIO 64 בקונסולה, ולהפתעתי היא ביצעה איתחול מוצלח וניתן היה לשחק. ברגע שהחלפתי משחק כמובן, שוב אותו סיפור. ניסיתי להבין את הדפוס להשגת איתחולים מוצלחים, אך ללא הואיל. לאחר מכן הצלחתי להפעיל עוד את MORTAL COMABAT 4 מספר פעמים, את DONKEY KONG את MARIO שוב ואת TUROK. כאשר הצלחת האיתחול עדיין נראית ראנדומלית לחלוטין. בשלב מסוים, שמתי לב שאת TUROK הוא כמעט ולא נכשל לאתחל, שוב, לא בכל נסיון. לעומת זאת בשאר המשחקים הוא כמעט ואף פעם לא מצליח להפעיל.

כאשר האיתחול נכשל, הטלויזיה פשוט לא מקבלת אות כלל. לא נראה שיש קשר כלשהו להתחממות מאחר ואת TUROK לדוגמא המכשיר הצליח להריץ גם אחרי הרבה מאד איתחולים כושלים של משחקים אחרים.

מספר הערות:

1. המכשיר נקי לחלוטין מאבק, וכך גם הקלטות, לכן אין חשש שמדובר בבעיה מסוג זה.

2. מדובר במכשיר PAL שלמיטב הבנתי הגיע ארצה מצרפת. שנת הייצור היא 1995 אם אני לא טועה.

3. על מנת לשלול שלא הכנסתי את הקלטות עד הסוף, ניסיתי להכניס אותם בכל אופן אפשרי, חזק (אך בעדינות), חלש וכד'... מכל מקום, וידאתי שהן יושבות כראוי, מה גם שגם מבלי להזיז קלטת במילימטר לפעמים לאחר כך וכך נסיונות כושלים המכשיר כן איתחל בהצלחה.

4. עשיתי הרבה נסיונות, אני לא מדבר על שניים שלושה עשרה אלא על כ4 שעות של נסיונות וכמה עשרות נסיונות עם כל משחק.

5. בין אם האתחול מוצלח או לא נורת הPOWER נדלקת.

6. לשם הבהרה, כשאני אומר אתחול אני מתכוון לCOLD BOOT.

7. לצערי, אין לי גם אף אחד לנסות את הקלטות שלי אצלו או לנסות קלטות שלו אצלי.

סיכום לגבי משחקים:

1. MARIO 64 - הצלחת איתחול רנדומית לחלוטין, אם כי פה ושם יש הצלחות.

2. MARIO KART - כישלון איתחול של 100%.

3. ZELDA (לא זוכר איזה מהם) - כישלון איתחול 100%.

4. DONKEY KONG - הצלחת איתחול רנדומית אם כן הצלחתי לשחק מספר פעמים.

5. MISSION IMPOSSIBLE - כישלון איתחול של 100%.

6. MORTAL COMBAT 4 - הצלחת איתחול רנדומית אם כי פה ושם יש הצלחות.

7. TUROK - בדרך כלל כן מצליח לאתחל את המשחק, אמנם לא ב100 אחוז מהפעמים, אבל באחוז גבוה למדי, נכשל רק מספר פעמים.

עלתה לי סברה מסויימת, ואני לא יודע כמה היא הגיונית אפילו. אני יודע שעל מנת לשמור במשחקים מסויימים בN64 יש צורך בכרטיס זיכרון, במשחקים אחרים לעומת זאת, ישנו זיכרון מובנה שלמיטב הבנתי עובד גם על סוללה פנימית, האם ייתכן והסוללות הנ"ל חלשות ולכן הוא אינו מצליח לאתחל חלק מהמשחקים בכלל וחלק בתדירות גבוהה? לTUROK לדוגמא, אין זיכרון מובנה לשמירה, והמכשיר מציין זאת מיד עם הפעלתו, שבלי כרטיס זיכרון לא ניתן יהיה לשמור את ההתקדמות. הסברה נבעה מן הנתון שזהו המשחק היחידי שמאתחל בדרך כלל בהצלחה. האם החלפה של סוללה במשחקים שלא מוכנים לאתחל יכולה לעזור? אם כן, מישהו יודע איפה עושים כזה דבר?

אז כמו שזה נראה האופציות הן כנראה:

1. קלטות משחק דפוקות / נגמרה להן הבטריה הפנימית / היא חלשה.

2. המכשיר נמצא בסוף חייו וכדאי לי למהר ולהחזירו למוכר.

3. אני איכשהו מחמיץ משהו מהותי והבעיה פתירה (פרץ של אופטימיות נאיבית).

* שאלה נוספת לידע כללי: האם כאשר מפעילים את המכשיר ללא משחק (כלומר ללא קלטת בחריץ) הוא אמור להראות איזשהו תפריט או שאז הוא בכל מקרה לא נותן אות?

אם למישהו יש N64 ויכול לנסות ולעזור / לתת חוו"ד אני אשמח. תודה לעוזרים.

פורסם

תנסה לנקות את הקלטות עם אלכוהול.

קח קיסם אוזניים, טבול אותו באלכוהול לניקוי (95%)

ותנקה איתו את המגעים שבתחתית הקלטת.

תעבור על המגעים שוב עם הצד היבש ותבדוק אם זה עזר.

פורסם

yz101 לי יש N64 ואני יסביר לך כמה דברים אליו אבל בכללי על כמה קונסולות קולל נידות ישנות

(לא כולם אבל חלק מהם )

1-בחלק מהקונסולות הישנות אין בכלל מערכת הפעלה פנימית

למעשה המשחקים עצמם הם גם מערכת ההפעלה

הN64 היה כזה ועוד כמה קונסולות ישנות

2-אחת הבעיות אם קלטות של קונסולות ישנות זה שחיקה ולכלוך של מגעים

בהרבה מהם אפשר לפתור זמנית את הבעיה אם מכסים בבד ועושים פו (רוח אם הפה ) לכיוונם

(בלי הבד יכנס רוק למגעים )

שהשחיקה חזקה מידי יש תיקונים לזה אבל זה מצריך ידע טכני מסוים ויש לזה מדריכים בגוגל

בכל מקרה הקונסולות הישנות עצמם בדרך כלל מאוד עמידות והבעיה בדרך כלל במשחקים עצמם -מה שלא עוזר כל כך כי מערכת ההפעלה במשחק אז קשה למצוא את הבעיה לפעמים

בעניין הבטריה בקלטות

חלק מהמשחקים משתמשים בבטריה פנימית לשמירות וחלקשומרים על כרטיס זיכרון של הקונסולה -(זה היה לפני עידן הכרטיסי זיכרון של היום שלא מחיבים חשמל לשמור )

אין לזה אבל קשר לבוט עצמו של הקונסולה

זה פשוט לא יתן לשמור אחרי הבוט אבל המשחק שהוא מערכת ההפעלה יעלה בלי שום קשר אם הוא והקונסולה עצמם תקינים

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות, אני אנסה את רעיון החיטוי באלכוהול.

לגבי מערכת ההפעלה בקונסולה, חבר שיש לו N64 כבר הסביר לי שאין קלטת אין כלום. הגיוני למדי במיוחד במערכת שאין לה כונן CD או DVD או אפשרות כלשהי אחרת להשתמש בה מלבד משחק כשחושבים על זה.

אין לי כרטיס זיכרון, אבל שמתי לב לדוגמא כשמריו כן מחליט לעשות טובה ולעבוד יש שם באמת שמירות.

מה דעתכם, האם שווה לקפוץ לחנות מחשבים (יש קרוב לבית) ולנקות את המגעים עם קומפרסור (גם קלטות גם מכשיר)?

פורסם

לפני זה תקרא מדריכים ביוטיוב

לכל קבוצת קלטות יש את השיטות שלהם כי יש הבדלים במארז של הקלטות ובמגעים

אבל תנסה את שיטת הפו לפני ליראות אם המצב סביר בכלל

פורסם

אפשר באמת לעבור על המכשיר עם קומפרסור

אבל לגבי הקלטות עדיף אלכוהול כי הוא יכול להוריד לכלוך יותר רציני מאבק

פורסם

tgenמנסיון שלי בדרך כלל הבעיה בקלטות ולא בחריץ של הקונסולה עצמה

לN64 אפילו היה חתיחת פלסטיק שמגינה מפני לכלוך שאין קלטת בפנים

ובכלל מדובר על מכשיר בלי אף מנוע ובלי צורך באוורור מיוחד ככה שבדרך כלל הם שומרים על עצמם שנים על שנים

זה לא המכשירים מבוססי CD שהיה להם שחיקה יחסית מהירה

פורסם

:xyxthumbs: צודק, יש לי אחד כזה ומבדיקה שנעשה לפני איזה חודשיים הוא עדיין עובד פיקס.

הדבר היחיד ששחוק בו מוות זה הג'ויסטיק האנלוגי. אבל עדיין שחיק.

שחקתי בו איזה חצי שעה ב GOLDENEYE 007 כדי להתרפק על קצת נוסטלגיה ומיד חזרתי למציאות עם KILLZONE 2 :pissed:

פותח דיון יקר,

אם במקרה אתה גר באזור קריות-חיפה אתה מוזמן לבוא לבדוק כאן את הקלטות שלך ואת המכשיר שלך.

אם מעניין אותך, צור קשר בפרטי.

פורסם

התכוונתי בעיקר לניקוי הקלטות אבל אין שום דבר רע בלעבור על המכשיר עם לחץ אויר.

רוב הסיכויים שייצא קצת אבק, במיוחד אם המכשיר ישן - והוא ישן!

פורסם

בנוגע לקלטות, טריק קטן שעובד מעולה עם RAM של מחשב או כל דבר בעל מגעים דומים- מחק.

תשפשף את המגעים עם מחק משרדי רגיל (לבן, לא הכחולים/אדומים למיניהם שבד"כ מוצאים בקלמרים של ילדים בבי"ס...)

יבריק לך את המגעים יופי, כל הפרעה שמקורה משם תיעלם.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את ההצעה של *Scorn* שהגעתי אליה למעשה דרך סרטונים בYOUTUBE בעקבות המלצתו של קרירין.

זה בהחלט משפר, בMARIO CART לדוגמא שסרב קודם בתוקף לעבוד עכשיו ניתן לשחק.

אני אנסה גם רעיון האלכוהול, ובכלל על עוד משחקים ונקוה לטוב.

תודה לכולם.

פורסם

היה צפוי שזה יעבוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים