עבור לתוכן

מחר מתגייס שיהיה בהצלחה

Featured Replies

פורסם

אני לא טוען שזה מעניין, אבל מבין האופציות שמופיעות אצלו ומבין מה שאני מכיר ומהנסיון שלי אני חושב שזה הכי עדיף.

תותחנים - כשלא נמצאים בקו חי"ר מדובר בעבודה שחורה וטחינה אינסופית על הכלים.

שריון - אין לי מושג, אבל הבנתי שהעבודה מאוד דומה לתותחנים ואף יותר קשה כי הצוותים מאוד קטנים 3/4 איש.

נ"מ - אין לי מושג מה הולך שם.

מודיעין שדה - ממה שקראתי לפחות זה נשמע הכי מעניין...

אבל אני אגיד לך כבר עכשיו, אני סימנתי מודיעין שדה כאופציה ראשונה ולקחו אותי בסוף לתותחנים... (מלכודת מנילה תותחנים/שריון/נ"מ)

כך שבסופו של דבר הסיכויים שלך להגיע למודיעין שדה/פלח"ץ הם שואפים ל-0.

עריכה: מה כ"כ טוב בתותחנים? בכל מקום יכול לקרות אירוע פח"עי, זה דיי נדיר אבל פעם אחת כשיצאתי לסיור באיזור (בית-לחם) נזרק לעברינו בקבוק תבערה, שבמזל ובאורח נס הוא פגע בעמוד ולא עף על אחד מאיתנו.

לפי מה שאני זוכר, בכלל לא היה קל לצאת משם. אנשים נלחמו בכל הכח בשביל לצאת, ורק בודדים הצליחו. חלקם יצאו מהפלוגה רק בסוף הטירונות/אימון מתקדם. (בעיות ת"ש/רפואיות וכד')...

לא יודע מה היה אצלך.. אבל אצלנו ירדו כמה וכמה אנשים לג'וב במהלך הטירונות, הרבה מMLRS עוברים לנוריות שזה סוג-של ג'וב, וכמובן שכל מי שאין לו כוח לעשות קווים מוזמן לבקש העברה למסייעת - ובד"כ יקבל אותה.

• תגובות 57
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעעע איזה באסה אם ידפקו אותי בתפקידים מסריחים כמו שהזכרתם.

לפני המילוי של המנילה אני אנסה ליצור קשר עם לשכת הגיוס ולדבר איתם על התפקידים, אם הם בכלל יתחשבו בי ...

פורסם

בואו ניישר פה כמה דברים.

אם קיבלת מנילה ל72 אתה יכול באמת ליפול למלכודת.

אם אתה לא רוצה קרבי, לך כבר עכשיו לרופאים, תנסה להוציא להם כמה שיותר בעיות רפואיות, שמיעה, עיניים, אסטמה, גב, רגליים, שברי מאמץ הכל הכל הכל.

מאבק נפשי לא יעזור לך בשלב הזה רק שתגיע לבקום וגם זה יקח לך מלא זמן.

כבר עכשיו תלך לרופאים שיבדקו אותך תמציא להם בעיות הכל. ה-כ-ל.

להיות נהג אל תבקש זה עוד הסמכה שיש להם עליך למילואים וזה סינג'ורים מהתחת אין לך מושג.

שיריון זה כמו תותחנים, יהיה לך טיפולים על הכלים, קווים כחולים וירוקים (כחול = כוננות טנקים, ירוק = חי"ר) פה ושם פחות או יותר אותו חרא, מידי פעם יהיה לך גם תרג"ד(תרגיל גדודי), אם תיהיה מפקד אז או טירונים\ותיקה או הדרכה.

יש מצב שאפילו תגיע להיות חובש קרבי, או אפילו מד"סניק.

אבל העיקר פה זה ברגע שעברת הסמכה של טירונות שיריון\תותחנים זה כבר לא כזה משנה מה תעשה ולאן תגיע.

מוד"ש, גם כן חרטה, שטח וכאלה אני לא יודע לגבי השירות בסדיר, אם הם עושים קווי חיר וכד'..

נ"מ, גם כן לא יודע הרבה לגביהם אבל זה על אותו עיקרון, יש לך סוללה = פלוגה, טירונות 03, עושים קצת קווי חיר זהו בערך זה מה שאני יודע עליהם.

מה שאתה צריך לזכור מכל זה הוא שהיחידות הקרביות לפרופיל 72 זה שהם יחידות קרביות עם הסמכת חי"ר בסיסית והסמכה מתקדמת על הכלים שלהם.

אם תגיע לתותחנים יש לך אפשרות להגיע ל"מורן" (תיהיה מוכן לזה כי יזיינו לך את השכל עם השטויות האלה) כמה שהם מנצחים כל מערכה של צה"ל בעזה ובלה בלה בלה, כמה שזה קרבי קיצר בולשיט.

אל תתקרב לזה וזהו.

MLRS, הוא גדוד קצת שונה משאר הגדודים של תותחנים כי הוא גדוד של רקטות, טכנולוגיה מתקדמת יותר ובלה בלה.

בתוך MLRS יש לך את נוריות, שזה בעצם מכ"ם, אבל הולכים להעיף אותם בקרוב כי נכנס מכ"ם חדש ("רז") שהוא שווה ערך בערך ל4 מכ"מי נוריות בנוריות יש לך 4 או 5 צוותים שמפוזרים בכל הארץ ועושים רוצטיה כל 4 חודש.

יש לך עוד שאלות לגבי תותחנים?

פורסם

בואו ניישר פה כמה דברים.

אם קיבלת מנילה ל72 אתה יכול באמת ליפול למלכודת.

אם אתה לא רוצה קרבי, לך כבר עכשיו לרופאים, תנסה להוציא להם כמה שיותר בעיות רפואיות, שמיעה, עיניים, אסטמה, גב, רגליים, שברי מאמץ הכל הכל הכל.

מאבק נפשי לא יעזור לך בשלב הזה רק שתגיע לבקום וגם זה יקח לך מלא זמן.

כבר עכשיו תלך לרופאים שיבדקו אותך תמציא להם בעיות הכל. ה-כ-ל.

מחזק, שאתה באזרחות אתה כמו מלך. הרבה יותר קל לתמרן ולהשיג את מה שאתה רוצה. כשאתה כבר חייל על מדים, יורקים לך בפרצוף.

פורסם

טוב נראה לי שאני באמת היחיד עם פרופיל 97 שלא רצו לקחת אותו לקרבי

פורסם

^^^

LOL

עוד "מלחמה על לוחמים" :facepalm:

פורסם

תודה על המידע וההצעות.

יש לי אסטמה, והם יודעים, אבל היא ברמה קלה. אולי אני אצליח "להחמיר" אותה...

פורסם
תודה רבה לך,אני מקווה שאני אתגייס עם חברה שרובם סבבה (לא ערסים)

צא מהסרט שלך חבר.. מה עדיף ? חנונים מלשינים ?

פורסם

לא זה ולא זה.

ולהגיד שאתה רוצה להתגייס עם חבר'ה טובים זה חרטה.

בצבא כולם סוסציומטים. מעטים מאוד האנשים שבאמת יעזרו לך קודם לפני שיעזרו לעצמם.

בצבא יש גם חנב"צים שמנסים להרשים את המפקד הצעיר שלהם.

לצערי נתקלתי באחד אפס כזה בקורס מפקדים שלי, מל"מניק מסכן.

לאן שלא תגיע יהיו כאלה ויהיו כאלה.

פורסם

יש מקרא לתשובות שלך ?

פורסם

חחחח

מצטער פשוט נכנסתי לקטע ולא שמתי לב..

חנצ"ב - חנון צהוב.

מל"מ - מתפקד\מתרגל לפני מפקד הכוונה לחבר'ה שעושים דברים רק בפני המפקדים שלהם שיחשבו שהם משהו..

פורסם

חחח אהבתי Bebush! xD

פורסם

תאמין לי אין כמו עארסים בצבא. זה הדבר שיחזיק אותך הכי הרבה בקרבי, לדעתי לפחות.

חנצ"ב - חנון צהוב.

אין ספק, האנשים האלה זה מכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים