עבור לתוכן

התקנת linux שאלה

Featured Replies

פורסם

שלום , אני רוצה להתקין את backtrack 4 ונתקלתי בבעיה , כשאני רוצה להגדיר partition בברירת מחדל הוא בוחר את אחד הכוננים ומקצה חצי ממנו - 120 gb , מכיוון שאני לא רוצה להקצות כ"כ הרבה מקום , אני בוחר בהקצאה ידנית , אבל כל גודל שאני נותן לו הוא אומר size to small נתתי לו אפילו 100 gb והוא לא הסכים , יש הצעות ? זה משנה באיזה כונן נמצאת ההתקנה ?

תודה

פורסם

המקום של הכונן לא משנה. יתכן שהוא אומר שאין מקום ב SWAP ולא בכונן / של המערכת או ההיפך

אין סיבה שבעולם שתרצה להתקין את back track במחשב ולא מערכת לינוקס שמותאמת יותר להתקנה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה , אני צריך לינוקס בעיקר בשביל תיכנות ויש לי BT זמין אז ניסיתי להתקין , מה כ"כ רע ב BT ? בכל מקרה אם יש לך המלצות על גירסאות אחרות של לינוקס אני אשמח לשמוע.

ולעניינו , אני בוחר להתקין ב sda 5 ששם יש לי 120 gb פנויים, אני עושה edit partition ובוחר גודל מסוים - מה אני בוחר ב - use as - יש לי

ntfs , swap area , fat32 וכו'...

פורסם

אתה יכול לעשות תיכנות בכל מערכת לינוקס שהיא - כמו opensuse fedora arch debian והמון אחרים

מערכות לינוקס כמו אלה מותאמות להתקנה במחשב - יש להם מנהל התקנות שמאפשר להתקין תוכנות ולקבל עדכונים (תחשוב אל ארגז כלי עבודה - אתה בוחר את הארגז עצמו ואת הכלים שיש בו. אבל לא תיקח אותו לטיול). BT לא מותאם להתקנה קבועה אלא הוא כלי עבודה שבנוי להישאר 'כמו שהוא' (תחשוב אל לדרמן - הוא מגיע מהמפעל ואתה לא יכול לשנות אותו - אבל דוקא אותו אתה כן תיקח לטיול) ולכן מערכת ההתקנות / עדכונים שלו פחות מפותחת (אם היא בכלל קיימת)

מערכת לינוקס צריכה את הכוננים הבאים

כונן ראשי (mount "/") - הכונן שבו בתכלס המערכת מותקנת. יכול להיות ext2/3/4 xfs ואחרים. לדעתי הכי מומלץ ext3 או ext4. כונן 10 G יספיק בדרך כלל

כונן לתיקיות של המשתמשים (mount "/home") - כמו תיקיית documents and settings בוינדוס. אם אתה יוצר כונן כזה אז זה כמו שהתיקייה שלך נמצאת בכונן D במקום C. הכונן הזה לא חיוני. אם לא תעשה אותו התיקיות יהיו בכונן הראשי ביחד אם יתר המערכת. כן מומלץ לעשות כונן כזה ותחשוב בעצמך כמה גודל לתת לו

כונן ל swap (אין לו mount) - כמו שבוינדוס יש קובץ pagefile.sys לינוקס משתמש בכונן נפרד לקובץ הזה כדיי לא לתקוע את הכונן הראשי. חלק ממערכות הלינוקס יוכלו להסתדר בלי כונן כזה (במיוחד אם יש לך הרבה זיכרון) וחלק לא. לדעתי כן מומלץ לעשות כונן כזה. תן לו 1 וקצת G אם יש לך מספיק מקום פנוי

כשאתה יוצר כוננים ההתקנה יכולה לשאול אם לבנות filesystem בכונן הזה. המשמעות היא - לפרמט אותו. תעשה כן בכוננים שאתה יוצר ללינוקס ואל תעשה בכוננים של הוינדוס כדיי לא לפרמט אותם

פורסם
  • מחבר

תודה רבה , 1101... , (זה השם שלך בבינארית או משהו?) , התקנתי בסוף linux mint כאשר הקצתי ל / 20 gb ל home גם משהו כזה ול swap כ 8 ג'יגה , היה רשום שמומלץ כפול מהזיכרון הפיזי...) , כמו כן הקצתי גם ל \media אבל משום מה כאשר אני מנסה לגשת אני מקבל permmision denied יש לך רעיון למה?

פורסם

ההמלצה של swap בגודל של זיכרון כפול 2 היתה נכונה כשלמחשבים היה 128 - 256 MB זיכרון. ברוב המוחלט של המקרים יותר מ 1 GB בערך זה סתם מיותר (לא מזיק אבל בטח היית מעדיף לעשות משהוא יותר מועיל אם ה 8 GB האלה)

אתה לא אמור לתת כונן מיוחד ל media. זה סתם תיקיה שמופיעים בה כוננים קיימים אחרים כמו USB / הכוננים של WINDOWS וכדומה

אם יצרת כוננים מיותרים אתה יכול למחוק אותם ולהשתמש בשטח שלהם לדברים אחרים בלי להתקין מחדש את כל המערכת

בתור התחלה כדיי לסדר את הקטע של permission denied תעשה את השלבים האלה

תיכנס ל run command

אם יש לך KDE תכתוב kdesu kwrite

אם יש לך GNOME תכתוב gksu gedit

תפתח את הקובץ /etc/fstab

תמצא בו שורה של /media. היא מתחליה בערך כך /dev/xxx /media או uuid=xxxxxxxxxxxxxxxx /media

תוסיף # בהתחלה של השורה

אם אתה לא מוצא שורה כזאת אז אל תשנה כלום

שמור צא ותעשה ריסט למחשב

פורסם
  • מחבר

או קיי , אז איך אני מעיף את הכונן מדיה ותורם את ה 20 gb למטרות טובות יותר ?

פורסם

תיכנס לקונסול / טרמינל

תכתוב

sudo bash

fdisk -l

וכן את התוכן של הקובץ etc/fstab

כך נראה לייד איזה כונן נמצא ה media ולאיפה ניתן להוסיף את השטח שלו

ניתן גם לעשות ממנו כונן עצמאי כמו שאתה יכול לעשות בוינדוס D E וכו

פורסם
  • מחבר

או קיי , לפי fdisk הכונן מדיה הוא sda9 ונמצא לאחר home , אני יכול להחזיר את ה 20 gb לווינדוז , או שאני יכול לבצע מניפולציות רק על הספריות של הלינוקס?

פורסם

אם כוננים נמצאים אחד לייד השני אתה יכול לאחד אותם או להזיז את הגבולות אם תוכנה מתאימה

שים לב שהמספרים של הכוננים לא תמיד אומרים את המקום האמיתי שלהם. תבדוק את ה start / end מהרשימה של fdisk כדיי לראות מה באמת הולך שם (או תיכנס ל cfdisk וכדומה שיראו או זה בצורה יותר ויזואלית)

פורסם
  • מחבר

סבבה , איך אני מאחד 2 כוננים צמודים , בעזרת איזה תוכנה?

פורסם

משהוא כמו gparted / qtparted. אתה מפעיל אותם אם kdesu כ root אחריי שבדקת שהכוננים שאתה משנה לא בשימוש. כדיי לשנות גודל של כונן NTFS תצתרך ntfsresize מותקן (התוכנות האחרות אמורות להשתמש איתו אוטומטית)

מומלץ תמיד להעתיק את התוכן של הכוננים שאתה משנה את הגודל שלהם (יותר קריטי ב NTFS כי התמיכה שלו בלינוקס לא ממש יציבה)

יתכן שתרצה לגעת בכוננים של NTFS מ CD או USB של ניהול כוננים שאתה מכיר אותו טוב יותר ושאתה יודע שהוא יציב (ני לא שיניתי מעולם גודל של NTFS מתוך לינוקס או בכלל)

הכנות

תיכנס לקונסול כ root. תפתח קונסול / טרמינל ותכתוב בו su ואת הסיסמא של root

תכתוב mount

תזהה אם הכוננים שאתה רוצה מחוברים עכשו לתיקיה במערכת. תצתרך לנתק אותם לפניי שאתה נוגע בהם

אם זה התיקיה media תוכל לעשות

umount /media/*
umount /media
mount

תוודא שעכשו media אינו מחובר יותר

תערוך את הקובץ fstab (כתבתי בעמוד הקודם איך) ותוסיף # בשורה של media וכן שורות של דברים שנמצאים בתוך media (אוליי כוננים של וינדוס) - אם יש

אם זה התיקיה home תצתרך להעביר את ההגדרות משתמש שלך בהתאמה. בהנחה שהכונן של ה home עדיין כמעט ריק ויש מספיק מקום בכונן ה / תוכל להעביר זמנית את הכל ל /

תצא מהמערכת ותישאר במסך של ה log in

תקיש alt ctrl F4

תתחבר אם root

cp -pR /home /root/
umount /home
mount

תוודא שעכשו home אינו מחובר יותר

mv /root/home/* /home/

תקיש alt ctrl F5 או alt ctrl F7 כדיי לחזור למסך log in

תיכנס מחדש אם המשתמש

תערוך את הקובץ fstab (כתבתי בעמוד הקודם איך) ותוסיף # בשורה של home

ריסט למחשב

תריץ שוב mount כ root (בלי לשנות כלום) כדיי לוודא שהמחשב אכן עובד בצורה תקינה בלי כונן home ו media ולא שהמחשב עובד כי הכונן התחבר מחדש

עכשו שהכוננים שאתה רוצה לשנות אינם מופיעים ב mount כשאתה מריץ אותו כ root - אתה יכול לשנות את הגודל של הכוננים איך שבא לך

ניתן ומומלץ למחוק לגמרי את כונן ה home וליצור כונ מתאים מחדש (בכל מקרה העברנו לכונן ה / את כל מה שהיה בו)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים