עבור לתוכן

קורס "נתיב"\"איתן" מישהו היה ?

Featured Replies

פורסם

כשתעבור גיבושים/ראיונות/מנילה אז תקבל צו גיוס בתאריך כלשהו, לאחר יומיים בערך אתה תקבל צו חדש עם תאריך קצת מוזר שיהיה בערך 3-4 חודשים לפני התאריך המקורי הקודם.

ז"א אתה מתגייס כמה חודשים לפני הגיוס הרגיל שלך, מסיים את הקורס ואז מתגייס מחדש לתפקיד המיועד שלך (גיבושים/ראיונות/מנילה) ומתלהב מול החברים החדשים שלך שיש לך פז"מ מטורף של 3-4 חודש ואתה כבר יודע איך קושרים נעליים בצורה נכונה ואיך משפצרים כומתה !!! :lol:

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שאני לומד יג ואני לא ממשיך לכיתה יד .

אני יודע שהגיוס צריך להיות בחודש מאי הקרוב (חיל החימוש ) .

אני כבר בן 18 וחצי ואני לא חושב שהם ידחו לי את הגיוס (מקווה שלא) .

בגלל זה אני שואל אם האנשים שאני יהיה איתם בטירונות אז אלה אותם האנשים שאני ישרת איתם .

כי אני לא רוצה ללכת לקורס ואז לבוא לבסיס ולהרגיש שם בודד .

מישהו פה עשה טירונות ושירת אם אותם האנשים שהיו איתו בטירונות ?

פורסם

הקטע הוא שאני לומד יג ואני לא ממשיך לכיתה יד .

אני יודע שהגיוס צריך להיות בחודש מאי הקרוב (חיל החימוש ) .

אני כבר בן 18 וחצי ואני לא חושב שהם ידחו לי את הגיוס (מקווה שלא) .

בגלל זה אני שואל אם האנשים שאני יהיה איתם בטירונות אז אלה אותם האנשים שאני ישרת איתם .

כי אני לא רוצה ללכת לקורס ואז לבוא לבסיס ולהרגיש שם בודד .

מישהו פה עשה טירונות ושירת אם אותם האנשים שהיו איתו בטירונות ?

בנאדם תנסה לקרוא (ולהשתמש בהגיון מידי פעם)

כשתעבור גיבושים/ראיונות/מנילה אז תקבל צו גיוס בתאריך כלשהו, לאחר יומיים בערך אתה תקבל צו חדש עם תאריך קצת מוזר שיהיה בערך 3-4 חודשים לפני התאריך המקורי הקודם.

ז"א אתה מתגייס כמה חודשים לפני הגיוס הרגיל שלך, מסיים את הקורס ואז מתגייס מחדש לתפקיד המיועד שלך (גיבושים/ראיונות/מנילה) ומתלהב מול החברים החדשים שלך שיש לך פז"מ מטורף של 3-4 חודש ואתה כבר יודע איך קושרים נעליים בצורה נכונה ואיך משפצרים כומתה !!! :lol:

אני לא יודע איך הגעת לתפקיד שאתה מיועד אליו, אבל אלא אם כן יש עוד מישהו בצירוף מקרים שגם עבר בדיוק אותו תהליך כמוך יגיע להיות איתך באותו חיל ועוד יותר נדיר באותו צוות - אין שום סיבה בעולם שתשרתו ביחד.

לאנשים בקורס עצמו אין מכנה משותף חוץ מזה שהם לא יהודים/נולדו בחו"ל ככה שאין שום סיבה הגיונית למה הם ישרתו איתך. זה בדיוק כמו שתלך ללשכת גיוס בצו ראשון ותשאל אם כולם שם ישרתו איתך ביחד.

ורוב הסיכויים שכן ידחו לך את הגיוס לאוגוסט כנראה.

פורסם
  • מחבר

בגלל הלימודים שלי אני יודע שאני עומד להתגייס לחיל החימוש(חתמתי כבר) .

וגם אני יודע שהגיוס במאי (עוד חודשיים בערך) .

וסלחיה אם אני נשמע מפגר , אני פשוט לא מבין כלום לגבי הצבא .

פשוט אמרו לי שבמאי מתגייסים אלו שלמדו\סיימו ללמוד הנדסאים\טכנאים .

ואני יודע שצריכים לעשות את הטירונות ביחד , אז חשבתי שגם אחרי הטירונות אני ישרת אם אותם האנשים .

וקראתי את כל התגובה שלך ובגלל זה רשמתי שאני לא בטוח שידחו לי את הגיוס בגלל שאני גם ככה בן 18 וחצי .

תודה על העזרה .

ביום ראשון אינ מקווה שאני ידע כבר יותר על הקורס הזה .

פורסם

בגלל הלימודים שלי אני יודע שאני עומד להתגייס לחיל החימוש(חתמתי כבר) .

וגם אני יודע שהגיוס במאי (עוד חודשיים בערך) .

אני נשמע מפגר , אני פשוט לא מבין כלום לגבי הצבא .

אחרי המשפט הראשון כל מה שאמרת ברור מאילו...

8)

פורסם
  • מחבר

אז היום הייתי בכנס הזה .

לפי מה שהם אמרו זה לא קד"צ .

וה3 חודשים של הקורס הזה יורדים מהזמן של השירות של הצבאי .

אני חושב ללכת לזה אבל הבעיה היא שזה רק בחודש יולי (עוד 4 חודשים) .

קראתי קצת באינטרנט ואנשים אמרו רק דברים טובים על הקורס (כולל פה) .

בהתחלה הייתי בטוח שאני לא הולך כי חשבתי שזה קד"צ .

אוקיי חברים תודה על העזרה .

ד"א יש פה עוד מישהו שהולך לזה ?

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה שאני מקפיץ, אבל אני מוצא את זה מעניין מכמה סיבות.

אני כרגע מתמיין לטייס ועושה את הגיבוש באפריל הזה, ועכשיו קיבלתי את הזימון לקורס הזה, הבעיה היא (או לא בעיה תלוי איך רואים את זה) שאני יהודי לפי ההלכה ועליתי ארצה בכיתה א' אז אני לא ממש נחשב עולה חדש.

אז השאלה שלי היא למה קיבלתי את הקורס הזה, הייתי רוצה ללכת לזה ממה שאני שומע מכם, אבל הבעיה היא שאני מפחד שהסביבה שלי תחשוב שאני לא יהודי (כן כן זה נשמע פתטי אבל אני גר באזור ש99.9 אחוז מהתושבים יהודים, לכן לצאת לקורס שכזה יעלה כמה סמני שאלה אצל הסובבים אותי).

בנוסף לכך אני רוצה לדעת איך זה משתלב עם הגיוס לקורס הטייס? למרות שרשום בדף שזה לא משפיע על השיבוצים, קשה לי להאמין שהם יצליחו להכניס שלושה חודשים של הקורס הזה לפני הגיוס לטיס.

פורסם

יש הרבה מאוד רוסים (לאו דווקא רוסים, הכוונה לכל מי שוא לא 'צבר' ב100%) יהודים שיוצאים לקורס נתיב פשוט כי הם רוצים (כמו שאמרו, זה קורס 'כיף') בתואנה שהם רוצים ללמוד יותר על הדת ולהכיר את המנהגים (ויש גם כאלה שזו באמת הסיבה שלהם... או גם הסיבה). בכל מקרה להרבה מאוד מאשרים. אין סיבה שיטילו ספק ביהדות שלך אם תצא לקורס.

פורסם

אוקי תודה רבה, עכשיו השאלה היא איך זה מסתדר לי עם שאר השירות? מה אני נחשב כאשר אני מתגייס לשם? ומה קורה אם אני בכלל ממוין למקום אחר (קורס טייס).

כמו שכבר שאלתי, אני לא יודע איך הם יכולים לתקוע את הקורס הזה, כאילו מה, אני אתגייס לפניי ויעשה אותו, או שמא אני אתגייס לטייס (בהנחה ואני מתגייס לקורס טייס) אבל במהלך תחילת קורס הטייס אני אהיה בקורס נתיב\איתן.

פורסם

תתקשר ללשכת הגיוס ותשאל.

פורסם

תאמין לי לו זה היה כל כך קל והם היו עונים תשובות כל כך טובות, לא הייתי אפילו שואל פה.

אז אם משהו יכול לתת לי מענה על השאלה הקודמת שלי...

פורסם

נסה לדבר עם מוקד הפניות בנושא צוות אוויר 03-7377754, 03-7373986

או שתשאל בפורומים אחרים שמתמקדים בצה"ל כמו אתר יחידה ופורום מתגייסים בתפוז, אולי מישהו ידע לענות לך.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים