עבור לתוכן

קורס "נתיב"\"איתן" מישהו היה ?

Featured Replies

פורסם

שלחו לי היום מכתב מהצבא שאני צריך להגיע ביום ראשון הקרוב לאיזה כנס שקשור לקורס הזה .

לפי מה שהבנתי זה רק לעולים חדשים או משהו (למרות שמגיל שנתיים אני בארץ) .

מישהו היה בקורס הזה ויכול לספר מה היה שם ?

רשום שם שזה טירונות 3 שבועות + קורס 10 שבועות .

מה זאת אומרת ? אני יעשה פעמיים טירונות?

רשום שלא חייב ללכת לזה .

אם אני לא ילך (רוב הסיכויים) זה יפגע לי בשירות ? לדוגמא אני ירצה משהו אז יכולים להגיד לי "אתה לא עשית קורס זה בלאט לך מפה "

אני צריך להגיע לבית החייל בחיפה . איפה זה ? זה אותו מקום שעשיתי בו צו ראשון ?

תודה

פורסם
  • מחבר

את זה לבד מצאתי .

השאלה אם מישהו היה שם ?

פורסם

זה קורס גיור בשורה התחתונה, אם אתה לא רוצה או לא צריך אין לך מה לחפש שם.

פורסם
  • מחבר

הם רושמים שזה לא חובה .

אבל אני רוצה להיות בטוח שלא יעשו לי בעיות אם אני לא ילך .

כי אני רוצה איכשהו להשלים בגרות בצבא (נשארו לי רק כמה יחידות)

ואני לא רוצה ללכת לקורס בגלל שאני לא חושב שאני מפגר יותר מאלה שנולדו פה בכול הנושא של ארך ישראל .

כי גם אני למדתי בבית ספר ובחצי שנה האחרונה אני למדתי בבית ספר דתי (למרות שזה הייתה כיתה יג ) .

פורסם

אתה לא חייב ללכת ולא יעשו בעיות, זה קורס "בונוס" אפשר להגיד.

לא מעניין אותך כל הקטע אל תלך וזהו

פורסם

אני לא הייתי בקורס נתיב ..

אבל מאנשים שהיו לא שמעתי מילה רעה אחת

זה קורס כיפי "בית זונות" מה שנקרא

עם בנות ..

והרבה ממש מנסים לעשות את הכל בשביל לצאת לקורס הזה

פורסם

אני גם קיבלתי את המכתב אבל אני ממשיך יג יד בפרויקט שחק של חיל האוויר .. עד כמה רלוונטי הקורס הזה בשבילי ? היתי רוצה להתגייר כי אני רואה שיש מצב גדול שאני יתחתן עם יהודיה והיתי רוצה להתחתן בארץ .. האם הגיור הזה יאפשר לי זאת ?

פורסם

הסיבה היחידה שכ 4-5 חברים שלי הלכו לקורס הזה רק בגלל כוסיות... :cool2:

פורסם

לדעתי תלך, אוליי יש אפשרות שתקבל את הקורס הזה לקראת השחרור? ואז זה יוכל להיות ממש נחמד...

כל עוד הפז"ם דופק, לדעתי כדאי לך ללכת יעביר לך את השירות יותר מהר.

חבר שלי הלך והוא היה ממש מבסוט... אבל הוא יצא באמצע השירות לקורס הזה... ויש אנשים שיוצאים לזה ממש לקראת השחרור.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני ילך יום ראשון לכנס בשביל לראות על מה מדובר כי לא מצאתי הרבה מידע באינטרנט .

אני לא יודע אם אפשר לעשות את זה באמצע\סוף השירות .

קיבלתי מין עלון מידע שעליו רשום "תחילת שירות" .

הייתי בטוח בהתחלה שזה צו הגיוס שלי .

אני קודם רוצה לדעת מה זאת הטירונות הזאת .

ואיך אני מגיע לבית החייל שדרות בן גוריון 12 ?

רשום מתחנת חוף הכרמל קו 103 או 113 .

השאלה היא איפה אני צריך לרדת ואיפה זה נמצא כי הייתי רק בלשכה הזאת של הצו הראשון .

בטירונות רגילה אותם אנשים שיהיו איתי בטירונות אז הם היו איתי גם בשירות עצמו ?

כי אני לא רוצה לעשות את הקורס הזה ואחרכך לבוא לאן שישלחו אותי ולא להכיר שם אף אחד וכולם מכירים שם את כולם .

פורסם

קורס נתיב היו החודשיים הכי טובים בשרות הצבאי שלי.

בשום אופן אל תלך לשם בתור קד"צ!!!

אתה תוכל לעשות את הקורס בתור חייל והזמן של הקורס יחשב לך על חשבון הפז"מ.

לא משנה מה יספרו לך, אל תיהיה נאיבי, ואל תיתן להם להפחיד אותך בשטויות של "אם אתה לא תעשה עכשיו לא תוכל לעשות את זה במהלך השרות" או כל קשקוש אחר שיספרו לך.

יש שתי גרסאות לקורס - פתוח וסגור.

פתוח מיועד לאנשים שעושים יומיות וממש לחוצים על זה בגלל שהם עובדים למשל. אם אני לא טועה הפתוח נמשך כ-3 חודשים.

סגור מיועד לאנשים קצת פחות לחוצים שאין להם בעיה לעשות חמשושים ו-2 שבתות במהלך של חודשיים.

קצת על הקורס:

מדובר בקורס שנשלחים אליו חיילים עולים חדשים (לא רק מארצות בריה"מ לשעבר אגב) אשר נמצאים במצב:

א) הם לא יהודיים ע"פ הלכה (AKA אמא לא יהודיה).

ב) הם לא הצליחו להוכיח את יהדותם ברבנות (מסתבר שלחתוך לא מספיק :lol:)

ג) מקרים ממש נדירים של אנשים שכן יהודים אבל עולים חדשים + חיילים בודדים אשר נשלחים לקורס בתור צ'ופר.

במהלך הקורס עושים שיעורים במהלך היום על כל מני נושאים שקשורים ליהודות ולישראל. עכשיו בד"כ כשאומרים את זה עולה לך תמונה נוראה של שיעורי תנ"ך בתיכון.. אבל זה ממש לא זה. אני יכול להעיד שבשיעורים עולים דיונים נורא מעניינים על הדת (ולא רק יהדות אגב). כמו כן נחשפים לכמה זרמים ביהדות - יש לך מורים חילוניים, מסורתיים, חרדים, you name it.

החלק הכי כייף של הקורס הוא הטיולים שיוצאים אליהם. כל שבוע יוצאים למקום אחר (מצדה למשל הוא אחד המקומות היותר זכורים לי). כמו כן סוגרים שבת פעמים. פעם אחת בי-ם בתור החלק שמלמד על קבלת השבת וקידוש ופעם שניה עושים "שבת משפחות" כאשר מתארחים אצל משפחות שונות בישוב מסויים.

לאחר החודשיים האלה לוקחים הפסקה של חודש וחוזרים ליחידות ואז נותנים לך אפשרות להמשיך לסמינרים שבהם בעצם מתחיל תהליך הגיור.

הגיור לא חובה. אף אחד לא מכריח אותך. אתה פשוט חותם ויתור וממשיך בחיים שלך.

הגיור עצמו לפי מה ששמעתי הוא יותר מהיר מתהליך רגיל בבית דין רבני. ככה שזה עוד יתרון אם אתה בעניין.

אגב תנאי המחייה, האוכל והבנות בקורס הם א+, אז בקיצור, אל תפספס את זה בצבא.

פורסם

הסיבה היחידה שכ 4-5 חברים שלי הלכו לקורס הזה רק בגלל זונות, סליחה רוסיות...... :cool2:

תוקן...

:smile1:

פורסם

שאלה לאלו שאולי יודעים: אני חתמתי ויתור על הקורס כי לא ידעתי שאפשר לדחות אותו. האם אני יכול לבטל את הוויתור ולעשות אותו ?

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא קד"צ . כי קודם כל יש את הטירונות של השלושה שבועות .

או שזה כן ?

לפי כמה מהתגובות זה נשמע קורס נחמד .

השאלה העיקרית שלי כרגע היא

בטירונות רגילה אותם אנשים שיהיו איתי בטירונות אז הם היו איתי גם בשירות עצמו ?

ויום ראשון אני ישאל אם יש אפשרות לדחות את הקורס הזה ולעשות אותו בזמן השירות (על חשבון השירות) .

m1ke תודה רבה על התשובה שלך .

ואמא שלי לא יהודייה עם מישהו שואל .

דובי פעם הבאה שתרגיש את הצורך להצחיק אז לך תדפוק את הראש בקיר עד שתאבד את ההכרה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים