עבור לתוכן

מודם סלולרי - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

האם ניתן לחבר כמה מחשבים למודם סלולרי? החיבור של המודם למחשב הוא חיבור usb וברשותי ראוטר עם כניסת רשת. הדבר אפשרי? מישהו ניסה?

כמה האינטרנט יציב במודמים הנ"ל, כשהכוננה אינה לאיכות הקליטה, אלא לניתוקים מסיבות אחרות?

תודה.

פורסם

אם המחשב שמחובר למודם הוא WIN 7 אתה יכול להשתמש בתוכנה כמו connectify ליצור בעצם hot spot

פורסם

האם ניתן לחבר כמה מחשבים למודם סלולרי? החיבור של המודם למחשב הוא חיבור usb וברשותי ראוטר עם כניסת רשת. הדבר אפשרי? מישהו ניסה?

כמה האינטרנט יציב במודמים הנ"ל, כשהכוננה אינה לאיכות הקליטה, אלא לניתוקים מסיבות אחרות?

תודה.

כעקרון זה אפשרי. עם על המחשב שמחובר אליו המודם הסלולרי רץ WINDOWS 7 תוכל לפעול כך -- http://www.netcheif.com/Articles/W7-WIFI-AP/W7-WIFI-AP.htm

אם לא, תצטרך להפעי ICS כמוסבר כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm

פורסם
  • מחבר

תודה, כמה שאלות:

1. אין לי כרטיס רשת אלחוטי. יש לי:

שני מחשבים, על אחד חלונות 7

ראוטר חוטי ואל חוטי של level 1

אנטנת (מקלט) וויפי בחיבור usb

כבל רשת 15 מטרים e

האם זה אפשרי עם הציוד הקיים?

פורסם

אם אתה רוצה לשתף את חיבור האינטרנט הסלולרי שלך בין שני המחשבים, אתה צריך לחבר אותם בכבל מוצלב בין כרטיסי הרשת ולפעול על פי המדריך שקבלת אליו LINK. זו לא השיטה הטובה והמומלצת ביותר אבל אם זה מה שאתה רוצה, זו הדרך.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מתנצל על ההקפצה, אנסה לנסח את השאלה שלי טוב יותר :)

האם אני יכול, עם הציוד שכבר יש ברשותי (כאמור לעיל), להקים את הרשת הבאה?

521i.jpg

(1) מחשב מחובר למודם סלולרי בחיבור USB

(2) בנוסף הוא מחובר לראוטר בכבל רשת. הראוטר משדר איכשהו את האינטרנט

(3) מחשב שני, עם אנטנת WIFI, מתחבר לראוטר, ובכך מתחבר לאינטרנט.

אפשרי? יש דרך אחרת, בהינתן הציוד הקיים?

פורסם

לא ממש ברור אם יש לך תשתית כלשהי מלבד התשתית הסלולרית

- למה בדיוק מחובר הראוטר (מלבד למחשבים)? מה מספק לראוטר את החיבור לאינטרנט?

אם לא קיים חיבור לאינטרנט מעבר לחיבור הסלולרי-

אז לדעתי אתה יכול לשתף את החיבור הסלולרי (ע"י ICS או bridge של שני הממשקים, או התוכנה שהצ'יף קישר אליה)

אל החיבור הקווי (local area connection)

ומכאן לחבר את כרטיס הרשת במחשב הזה לחיבור ה WAN/INTERNET בראוטר, להגדיר בראוטר STATIC IP כתצורת התחברות

וזהו - מכאן והלאה הראוטר יקבל אינטרנט מהמחשב, ויוכל להעביר אותו ב WIFI למחשב השני (רק דאג כמובן להצפין את הרשת)

(כלומר אין צורך לרכוש ציוד נוסף)

פורסם
  • מחבר

הראוטר הוא שריד לאינטרנט ביתי שהיה לי בדירה הקודמת. כרגע יש רק מודם סלולרי.

מה שאתה מתכוון בעצם זה לחבר את המחשב הראשון לראוטר, במקום שפעם המודם היה מחובר? הוא יקבל אינטרנט מהמחשב, כמו סוויץ'?

אם כן, יהיה אפשרי לחבר לראוטר גם בחיבור קווי, או רק אלחוטי?

תודה.

פורסם

בדיוק (חוץ מהקטע של הסוויצ', לא הבנתי בדיוק למה התכוונת).

ואכן הנתב יוכל לשמש אותך גם קווית וגם אלחוטית.

הבעיה בתצורה הזו היא שאם תצטרך להפנות פורטים לאפליקציות שונות (עבור מחשבים שמקבלים אינטרנט מהנתב)

יהיה קצת בעייתי מכיוון שתיאלץ לעשות זאת ב2 מקומות (גם במחשב שמחובר סללורית בחיבור ה ICS , וגם בנתב).

פורסם
  • מחבר

טוב, אני לא כל כך מצליח. הראוטר מחובר למחשב HOST (זה שהמודם מחובר אליו) בכניסת הWAN, ומחובר למחשב השני באחת מיציאות הLAN. מכאן הסתבכתי (ניסיתי כל מיני דברים). יכול להיות שאני לא מבין, אבל אף אחד מהמאמרים שנתתם לי לא מתייחס למה שאני מנסה לעשות.

HELP PLEASE?

פורסם

אני חושב שהבנתי מה אתה רוצה לעשות ...

לחבר את המודם האלחוטי. ובאמצעות המחשב לשתף את האינטרנט לראוטר כמו שמצרפים עוד מחשב לרשת . ושהראוטר ישדר אלחוטי לשאר המחשבים .

למעשה אתה מנסה להפוך את הראוטר לנקודת גישה .

( מצתרף לשאלה . ממתין להסבר כיצד לבצע את זה . ואיך/מה צריך להגדיר בראוטר )

פורסם
  • מחבר

אכן, שיהיה מחשב HOST המחובר לאינטרנט (ישירות), וממנו יופץ האינטרנט לשאר המחשבים, דרך הראוטר, כמו בשרטוט. למה לא בצורה רגילה? כי המודם הוא USB והראוטר צריך מודם בחיבור רשת.

פורסם

הטעות שלך היא שחיברתי את הכבל שיוצא מהHOST לWAN בראוטר. בקונפיגורציה שאתה רוצה לעבוד בה הWAN ישאר פנוי, תשתמש באחת מכניסות הLAN בראוטר.

פורסם
  • מחבר

עשיתי מה שנאמר לי לעיל. אוקיי, אני מחבר את שני המחשבים בכניסות LAN, ואז מה?

אין דרך להתחבר לראוטר בWAN, כאילו הייתי מודם?

פורסם

אני ממש לא מומחה לרשתות אבל בעיקרון מה שאתה אמור לעשות זה .

לחבר את המודם . > לגשת ללוח הבקרה > חיבורי רשת > כרטיס הרשת של המודם >

לבצע בו הגדרת שיתוף רשת לכרטיס הרשת במחשב ( זה שאתה מחבר בינו לבין הראוטר כבל ) לאחר מכן

בראוטר עצמו אתה צריך לבצע איזו שהיא הגדרה (שאין לי מושג איך עושים אותה ) כדי לשתף את החיבור ולשדר אותו באלחוטי

לי בכל אופן נישמע מסובך בטירוף

ראיתי באינטרנט ראוטר סלולרי אבל המחיר מטורף

http://www.dipole.co.il/show_details.asp?part_number=516

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים