עבור לתוכן

מה זה אסרטיביות בלשון פשוטה וקצרה? ולאיזה &#

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להסביר בשפה פשוטה וקליטה מה זה אומר בעצם אסרטיביות?

ולאיזה משרות בדרך כלל דורשים את התכונה הזאת ?

לניהול ? לשירות לקוחות ? או שבעצם כמעט לכל משרה זה טוב ?

פורסם

תהייה תקיף, תעמוד על שלך, או במילים אחרות "תקח ת'פיקוד לידיים".

פורסם

"אסרטיביות זאת היכולת שלי לעמוד על דעתי, מבלי לפגוע בזולת"

פורסם

אסרטיביות, זה לחפש את התשובה בגוגל במקום לשאול בפורום

:)

פורסם
  • מחבר

^ זהו שקראתי אבל נתנו לזה עשרות הגדרות ופירושים רציתי תכלס בקצרה מה זה אומר .

פורסם

אסרטיביות

לפי מילון אוקספורד, זוהי "היכולת לבטא את דעתך ורגשותיך בבהירות ובנחישות, כך שאנשים יקשיבו לך ויעשו את מה שאתה רוצה" אבל, אסרטיביות היא הרבה יותר מזה, היא דרך חיים ותפיסת עולם. מתקשר אסרטיבי ישיג יותר ובפחות מאמץ. באדם אסרטיבי יש שילוב נכון של נוכחות, ביטחון עצמי וכבוד לזולת.

ניתן, באופן פשטני, להבחין בין 3 סוגי תקשורת:

תקשורת פסיבית: האדם שמשתמש בתקשורת פסיבית, אינו מאמין כי הוא חשוב, ושלדעותיו ולשאיפותיו יש מקום, והוא מבטל את רצונו בפני רצונם של אחרים.

תקשורת אגרסיבית: זוהי צורת תקשורת שתלטנית, כוחנית, ראיה של "שלי-שלי, ושלך גם שלי", האחר אינו ראוי להתחשבות ומותר לרמוס אותו.

תקשורת אסרטיבית: היא תקשורת בה יש מקום גם לי וגם לך. מתקשר אסרטיבי אינו חי בתחושה שהחיים זה "משחק סכום אפס". כלומר, אם אני זוכה, השני צריך להפסיד ולהיפך, אלא הוא חי בידיעה שניתן להגיע על פי רב למצבים בהם שני הצדדים ממשים את צרכיהם.

האסרטיביות נדרשת כמעט בכל התפקידים בארגון - החל מרמת הנהלת החברה המשך במנהלים בדרגי הביניים וכלה בעובדי מערך ההפצה של הארגון. האסרטיביות לא מבדילה בין "מעמדות" בתוך החברה אלא מאפשרת למשתמשים בה "לטעום" את התוצאות המעולות שלה, לאורך זמן. האסרטיביות נדרשת גם במצבי שירות לקוחות, במצבי ניהול, שירות פנים ארגוני, גבייה, מכירות, ניהול דיאלוגים וקונפליקטים ועוד. כמעט ואין מצב בחיי היומיום או בחיים העסקיים, בו האסרטיביות איננה צורך אמיתי ושלם.

ברור ?

פורסם
  • מחבר

הסברת יפה מאוד .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים