עבור לתוכן

התלבטות בנוגע לקורס MCITP

Featured Replies

פורסם

ערב טוב!

לאחרונה נרשמתי לקורס MCITP בג'ון ברייס - של טכנאי PC.

במקור רציתי להגיע לקורס המתקדם יותר - של מנהל הרשתות, אבל נציג המכירות הצליח לשכנע אותי שעדיף לי קודם כל לבצע את הקורס הבסיסי ורק אז לעבור לקורס המתקדם יותר.

השבוע התחלתי את הקורס, קיבלתי את החוברות, והתחלתי לדפדף בהן... וגיליתי שחלק דיי ניכר מהחוברת אני מכיר לא רע בכלל...

אך יחד עם זאת - ישנם "חורים" בידע שלי, שכמובן מבוסס על נסיון אישי שלי ללא השכלה פורמאלית קודמת.

כשהעליתי את העניין בפני הנציג, הוא הציע לי להגיע לשיעור הבא ולשבת איתו לפני השיעור ולנסות לאבחן אם הידע שלי אכן מספיק לצורך הקורס המתקדם יותר.

אני חייב לציין שאני לא מכיר את מבני הקורסים של מייקרוסופט או את מבחני ההסמכה, ואני לא יודע איזה חלק מהטענה של הנציג מבוסס על "דאגה" אמיתית להצלחה שלי, ואיזה חלק מבוסס על הרצון (הטבעי במקרה הנ"ל) למכור תחילה את הקורס הבסיסי בתקווה שאמשיך לקורס המתקדם ואשלם על שניהם.

עכשיו, אני מבין שאין שום טעם לשאול אותכם "האם אני מתאים לקורס המתקדם יותר" - כי מן הסתם אף אחד (כולל אותי) לא יכול לתת הערכה לסיכויי ההצלחה שלי בקורס המתקדם, אבל אני כן אשאל שאלה אחרת:

האם יש כאן אנשים שהתנסו במחזורים האחרונים בקורסים שציינתי, ויכולים להגיד עד כמה הקורס המתקדם אכן מתבסס על הקורס הבסיסי?

(שכן דיי ברור לי שכל נושא החומרה, בעיקר בנושאים כמו מעבדים/לוחות אם/זכרונות וכו' שברור לי שלא כל כך קשורים לרשתות באופן ישיר).

אני קצת אובד עצות, וממש מתקשה לקבל החלטה חד משמעית בנושא, אשמח להכוונות/דעות/התנסויות של כמה שיותר אנשים כאן.

תודה מראש!

פורסם

כל עוד יש לך ידע בסיסי+ בטכנאות מחשבים אין לך שום סיבה לקחת את הקורס הזה, אני עשיתי MCSE דבר ראשון וכרגע בידי תעודת MCSA ועוד מבחן אחד יהיה לי גם MCSE.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים