עבור לתוכן

מחשב נייד איטי ונתקע

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מחשב נייד Intel® Core2 CPU T5600 @ 1.83GHz.

אחרי מספר דקות של עבודה (אפילו בתוכנות פשוטות יחסית) המעבד נשאר תקוע על 50%+ usage, גם לאחר סגירה של כל התוכנות, ולאחר כמה דקות נתקע.

ביצעתי בדיקת STABILITY באמצעות EVEREST וראיתי שהטמ' של המעבד נעה בסביבות 70.

בנוסף ראיתי שהפרוססים של SVCHOST ושל WUACLT טוחנים כל הזמן בצורה משמעותית, אבל אי לא חושב שיש לזה קשר ישיר לבעיה.

רציתי לדעת האם הטמ' היא זאת שגורמת למחשב להיתקע ולטחון או שיכול להיות שזאת סיבה אחרת.

פורסם

בנוסף ראיתי שהפרוססים של SVCHOST ושל WUACLT טוחנים כל הזמן בצורה משמעותית, אבל אי לא חושב שיש לזה קשר ישיר לבעיה.

אז למה עוד יש קשר לבעיה?

המעבד לא "טוחן" כי הוא מתחמם. הוא מתחמם כי הוא טוחן.

למה זה קורה? זו הבעיה שיש לפתור, וזה לרוב בעיית תוכנה/דרייברים.

חוץ מהשניים שציינת, יש עוד תהליכים שמשתתפים ב50% העומס שבו המעבד נמצא באופן קבוע?

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי, גם לי יש בעיית cpu בנייד, זה קורה בעיקר כאשר אני נמצא באינטרנט, רואה טוטוריאל או סרט ואז הוא מתחיל לעבוד קשה,ואז אני מנתק אותו מהאינטרנט לגמרי וזה לא עוזר עד שאני עושה ריבוט וגם אז לא תמיד זה עוזר. לאחרונה זה קורה גם ללא חיבור לאינטרנט ואחרי ובמהלך עבודה גרפית קצת מאומצת הוא יכול פתאום להעלות cpu ל100 ולהתקע שם. הבעיה היא שבטסק מנג'ר אני לא רואה אפליקציה שגורמת לבעיה.

המחשב הוא - Dell XPS M1710 , מחשב דיי חזק.

יכול להיות שזאת בעית חומרה ולא תוכנה?

ב-everest ממה שהצלחתי בנתיים להבין אנינ בודק את הcpuid ושם אני רואה שהוא נמצא על 100 מעלות, השם ישמור, האם זה הcpu שמגיע לחום כזה או שאני לא בודק נכון?

לדוגמא עכשיו אני עם מחשב דולק כבר חצי שעה לפחות, וכותב פה באתר והוא לא נתקע לי. אין פה משהו קבוע וברור, אני לא מבין מה העניין.

עם תשובה ובלי תשובה שתזכו לתשובה

דני

פורסם

אני סובלת בדיוק מאותה בעיה עם הלנובו N100 שלי. נאמר פה שהוא מתחמם בגלל שהמעבד טוחן ולא להפך, לא יודעת - זה מוזר כי יש משטחים שהמחשב שלי מתחמם מאד ויש שפחות, תלוי במשטח שאני שמה עליו, ובקלות ה CPU עולה ל100% והכל מן הסתם נתקע ובקושי זז. אין שום דבר בטסק מנג'ר שמעיד על בעיות. אני הייתי בטוחה שזו בעיה חומרתית, אם למישהו פה יש רעיון כלשהוא - אשמח לשמוע...

פורסם

יש משטחים שהמחשב שלי מתחמם מאד ויש שפחות, תלוי במשטח שאני שמה עליו

ברור שהמשטח משנה, כי פתחי האוורור של המחשב הם בתחתית, והמשטח משפיע מאוד על היכולת למשוך אוויר קר מבחוץ ולקרר את הרכיבים.

ובקלות ה CPU עולה ל100% והכל מן הסתם נתקע ובקושי זז. אין שום דבר בטסק מנג'ר שמעיד על בעיות.

אם אין שום דבר בTASK MANAGER שמעיד על בעיות, אז איך בדיוק את יודעת שהCPU הוא על 100%? מי התהליך שמחזיק אותו על 100%?

פורסם

הדברים שמקבלים הרבה אחוזים זה דברים כמו הטסק מאנג'ר, ואפליקציות שטותיות שהפעלתי באותו רגע, לא משהו שאמור לקבל כל כך אחוזים אבל משום מה מערכת ההפעלה נותנת לאפליקציות האלו את כל האחוזים ואני לא מבינה למה. (וזה קורה כשהוא מתחמם, על משטח כמו מיטה וכו').

פורסם

במעבדים של מחשבים ניידים (כיום גם בנייחים) יש פונקציה שמורידה את תדר המעבד כדי לחסוך בחשמל ובפליטת החום כאשר הוא עובד על סוללה ו/או כאשר מזוהה טמפרטורה חריגה. יכול להיות שהפונקציה הזו מופעלת אצלך, וכאשר זה קורה, כוח העיבוד יורד, מה שגורם, כמובן, לכל יישום לצרוך יותר אחוזי CPU.

אפשר לבטל אופציה זו, אבל אם באמת מדובר במנגנון הגנה של המעבד, זה לא יהיה חכם, כי זה יגרום לחימום רב יותר.

פורסם

היי

אצלי במקרים כאלה אני יכול לכבות כל תוכנה שצרכה cpu ועדיין הוא יהיה על מאה ואז הוא יאמר שה-System Idle Process צורך את הכל.

יכול להיות שאתה צודק לגבי שהטחינה מביאה להתחממות אבל האם צפייה בסרט בצפייה ישירה באינטרנט טוחנת אותו?

ועוד שאלה - האם באברסט החום של ה-idcpu זה החום שרלוונטי לעינייננו?

תודה

פורסם

System Idle Process זה תהליך ריק, הוא לא צורך CPU. האחוזים שמראה הSystem Idle Process הם אחוזי הCPU הפנויים.

טמפרטורות בזמן אמת עדיף לבדוק באמצעות RealTemp (חינמית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים