עבור לתוכן

קרירין, חלומך התגשם (או עיריית ת"א אישרה את פרויקט דיור בר השגה)

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3856385,00.html

עוד 3-5 שנים הפרוייקט יהיה מוכן עד אז תחסוך מספיק כסף כדי לקנות את הדירה במזומן. מה שכן אני במקומך הייתי רוכש אוהל, שק שינה ומתחיל להתרגל לחיות בחוץ כי הולך להיות חתיכת תור במשרד מכירות.

פורסם
אותם זוגות ייאלצו לעמוד בסדרת קריטריונים שתציב העירייה; אלה יהיו זוגות המשתכרים עד לשכר הממוצע במשק - שכר נטו של עד 12 אלף שקל לזוג בחודש, שאין ברשותם דירה ושגרים בעיר לפחות שלוש שנים.

קרירין לא גר בתל אביב אפילו לא 3 דקות, והוא לא זוג.

חבל...

אגב אני לא מכיר את האיזור, אבל אם זה לא רמת אביב ג' כנראה שקרירין יטען שזה "חור" או "אזור של אנשים נחותים".

פורסם

אסון לתל אביב ,עם כל החרא שיש שם גם ככה ,עכשיו יהיה שם אפילו יותר .

פורסם

איך אני אוהב את הקריטריונים האלה... אם אני ובת וזגתי מעיזים להרוויח 13 אלף בחודש ביחד אנחנו לא "זכאים". ואיך נגור בעיר לפחות 3 שנים אם הקריטריון הבא הוא ש"ידם לא משגת לקניית דירה אחרת באזור"? מאוד מוזר כל העניין. יחי הממשל!

פורסם

כנראה מדובר על השכרה, 3 שנים .

פורסם

קרירין לא גר בתל אביב אפילו לא 3 דקות, והוא לא זוג.

חבל...

אגב אני לא מכיר את האיזור, אבל אם זה לא רמת אביב ג' כנראה שקרירין יטען שזה "חור" או "אזור של אנשים נחותים".

יש מקומות בתל אביב הרבה יותר טובים מרמת אביב -המחירים בהתאם אבל היום עבדתי בכמה מקומות כאלו

אני לא סובל את תל אביב "הישנה " כמו שאני לא סובל את יפו "הישנה " אבל ברגע שקבלן\קבלנים רצינים מחליטים לקחת חור ולעשות אותו לפנינה הם לרוב מצליחים

מה שאני לא אוהב בתל אביב זה רחובות ישנים מסוימים אם צפיפות וגועל אבל בגלל מחירי הדירות באזור תל אביב כמו יפו מתפתחת יפה

אומנם רק לבורגנים ומעלה אבל יפה -לא שזה מעניין אותי הרבה הבעיה שלי זה היוקר בגבולות גדרה לחדרה ולא תל אביב

בכל מקרה פותח הדיון למה לא שלחתה תזכורת בפרטי ? לא כל הזמן אני נכנס לפורום תרבות

ובעניין הדירות הרבה פעמים מדברים על החרטא ברטה של "דירות לצעירים " גם ברעננה דיברו על זה וזה מתעקב כבר שנים ולא צפוי להיות באמת זול

מדברים על בערך 20% יותר נמוך ממחיר השוק אבל מחיר השוק של היום ומפרט הרבה פחות טוב מאותם דירות של היותר 20% או במילים אחרות דירות ביותר ממיליון שבנויות באופן בסיסי וזה גם מתעקב

במיליון (למי שיש ) אפשר לקנות כבר דירה סבירה (לא חדשה ) במיקום סביר -ככה שאת הבעיה של הדירות לצעירים זה לא באמת יפתור ועוד לא דיברנו על הקומבינות

צריך לזכור שזה ישראל אתם באמת מאמינים שאם הדירות יעלו זול יותר ממחיר השוק צעירים לא מיוחסים יקבלו אותם ?

ויהיה פיקוח על מה עושים אם הדירות אחרי זה ?

אני מזמן הפסקתי להאמין לזה בארץ

אחותי חיכתה שנים לפרויקט כזה ובסוף קנתה יד שניה והפרויקט עוד רחוק

אבל יש דרך קלה ומהירה למחירי הדירות וזה :

1-לאסור על תושבי חוץ לקנות דירה בארץ

2-לאסור על קניה של יותר מדירה אחת לבן אדם

3-לאשר בעיקר בניה של בנינים אם 5 קומות ויותר שלפחות 4 דירות בקומה

ולצמצם אישורים לבנית בתים פרטים ובנינים קטנים

4-לעשות פינוי בינוי מסיבי ביוזמה ממשלתית בכל מיני חורים במרכז שלא מתוכננים נכון ויכולים להכיל הרבה יותר אנשים אם יתכננו אותם נכון

תחשבו לדוגמה על כל מיני שכונות אם מיבני 3 קומות ישנים ורכבות שגם רגישים יותר לרעידות אדמה וגם תופסים יותר מידי שטח

ואל תגידו כבישים או תשתיות אחרות -ביוזמה ממשלתית אפשר לפרק הכל ולתכנן הכל מחדש -פשוט אין ביצים לשלטון שלנו

פורסם

אבל יש דרך קלה ומהירה למחירי הדירות וזה :

1-לאסור על תושבי חוץ לקנות דירה בארץ

2-לאסור על קניה של יותר מדירה אחת לבן אדם

3-לאשר בעיקר בניה של בנינים אם 5 קומות ויותר שלפחות 4 דירות בקומה

ולצמצם אישורים לבנית בתים פרטים ובנינים קטנים

4-לעשות פינוי בינוי מסיבי ביוזמה ממשלתית בכל מיני חורים במרכז שלא מתוכננים נכון ויכולים להכיל הרבה יותר אנשים אם יתכננו אותם נכון

תחשבו לדוגמה על כל מיני שכונות אם מיבני 3 קומות ישנים ורכבות שגם רגישים יותר לרעידות אדמה וגם תופסים יותר מידי שטח

ואל תגידו כבישים או תשתיות אחרות -ביוזמה ממשלתית אפשר לפרק הכל ולתכנן הכל מחדש -פשוט אין ביצים לשלטון שלנו

אם עד עכשיו הבאת טיעונים הזויים עכשיו הבאת פתרונות הזויים עוד יותר, דברים כאלה הזויים לא שמעתי מזמן

אם אתה מחכה שיקרו כאלה דברים אז עזוב שטויות, טוס לתאילנד לדירה שלך שם כבר עכשיו

פורסם

לא חושב שאף אחד מהדברים האלו יקרה

אני רק מראה שיש פתרונות למחירי הדיור שלא מחיבים איזה נפילה כלכלית רצינית

תראה לא מזמן ראיתי תוכנית שפורסם בה מחקר שמראה שמחירי הדיור יחסית למשכורות הכי גבוהים ב15 השנה האחרונות בארץ

זה פשוט מטורף שכל חור נימכר באיזה מיליון שקל

פורסם

הגבלות שוק מטורפות כמו שאתה הצגת זה ממש לא פתרונות למחירי הדיור, שתציע דברים שתואם את גישת השוק החופשי ולא את ה"מגיע לי כי אני לא מוכן להתפשר" יהיה טעם לדון בהם

לא אכפת לי מהשוואות כאלה, נדלן אינו מוצר סחיר ולכן השוואה בינינו לבין העולם היא לא רלוונטית

פורסם

בשוק חופשי שאתה מדבר אליו אין אף בעיה למולטי מיליונרים ומעלה מהעולם לאפוך את ישראל לאתר הנופש שלהם ולדחוק את כל האחרים החוצה

תזכור שישראל זאת מדינה קטנטונת יחסית לעולם ואם אתה רוצה לשמור אליה כן צריך לעשות הגבלות מסוימות על השוק

לא רוצה הגבלות על נדלן ? -אז שהמדינה תבנה "ערי פועלים" לתושבים הקימים ודורות העתיד

גם ככה אתה צריך פועלים לאותם יושבי אולימפוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים