עבור לתוכן

בקשה לחוות דעת עבור מעבד+לוח+זיכרון

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב מחשב לילדים שלי, הוא ישמש גם למשחקים בינוניים.

התלבטתי לגבי מעבד+לוח אם+זיכרון

אופצייה 1 :

Intel Core i3 530 BOX

לוח Intel H55TC

DDR3 1333 2GBx2 Kit

אופציה 2:

Phenom II x3 720 2.8Ghz Box

לוח אם Gigabyte GA-MA78LM-S2

DDR2 800 2GBx2 Kit

החלטתי על האופציה ה-2 מאחר והיא זולה בכ-200 שקלים (שילכו לכיוון כרטיס מסך חזק יותר) ואני חושב שתהיה בעלת ביצועים טובים יותר.

האם למישהו יש השגות לגבי הבחירה שלי באופן כללי?

מה לגבי לוח האם. הוא די בסיסי אבל לדעתי מספק, אנא יידעו אותי אם לדעתכם כדאי לי להשקיע בגירסא יותר יקרה.

האם מישהו יודע אם ניתן להישתמש בלוח הזה בשביל OC של המעבד כדי להפוך אותו ל-4 ליבות?

תודה מראש על העזרה.

פורסם

בשביל מה צריך 4GB? אל תלך אחרי העדר, בוחרים נפח זיכרון על פי השימושים במערכת ולא לוקחים אוטומטית את הנפח ה"מקובל".

לא רשמת הרבה על השימושים אבל לפי מה שרשמת- בהחלט יספיקו לך 2GB. את ההפרש שחסכת תשקיע ברכיב אחר או שתחסוך את הכסף.

מה שכן, אני מסכים עם הבחירה במפרט השני. אמנם המפרט הראשון מציג פלטפורמה חדשה יותר, אך בפועל כזו שלא מציגה אפשרויות שדרוג הרבה יותר טובות.

ללוח הזה יש שבב דרומי (בעיקר קלט-פלט) SB710, זה אומר שהלוח לא ימנע ממך לפתוח את הליבה הרביעית (במידה והיא תקינה). כל לוח עם SB710 או SB750 יכול לעשות את זה.

אני לא חושב שזה כדאי במקרה הספציפי שלך- אבל אני לא אמנע זאת ממך: ישנה אפשרות (אולי על חשבון הירידה ל-2GB) לקחת לוח AM3 (הלוח שלקחת הוא AM2+) ואז לקבל אפשרויות שדרוג טובות יותר, כמובן שגם יש לקחת זיכרונות DDR3 (כמעט אותו מחיר כמו DDR2). הלוח עצמו יקר יותר, יעלה 480-520 שקלים - תלוי בלוח שתבחר (אציין שאלו לוחות מפוצ'רים היטב והם מלאים בכל טוב, ה-AM3 הכי זול שתקנה יהיה מעולה).

מצד שני ניתן לשפר את המעבד או את כרטיס המסך; אפשר גם פשוט לחסוך את הכסף.

פורסם
  • מחבר

אני רק רציתי לוודא:

עם לוח אם מסוג AM2+ שתומך רק בזיכרון DDR2, אם אני לוקח היום 2GB של DDR2 ועוד שנה רוצה לשדרג אני אוכל להוסיף עוד יחידה של DDR3, המערכת תתפקד ללא בעיות אבל כל הזיכרונות יעבדו ע"פ המהירות הנמוכה ביותר.

אני מבין גם שאין יתרון משמעותי בלקחת 2 יחידות של 1GB ולעבוד ב-DUAL CHANNEL לעומת יחידה אחת של 2GB.

האם זה נכון?

האם ההמלצה להסתפק ב-2GB תקפה גם עבור מערכת הפעלה WINDOWS 7?

המון תודה.

פורסם

תלוי במערכת הפעלה. WIN7 יכולה לעבוד בלי בעיה גם עם 2GB זיכרון. במקרה של מערכת 64 ביט אני חושב שכדאי 4 ג"ב זיכרון.

על לוח שמתאים לDDR2 תוכל להתקין רק מודולים של DDR2. הבדלי ביצועים לא תראה אבל DDR2 אט אט יוצא מהשוק.

דואל צ'נל סיסמה יפה אבל הבדלי הביצועים זניחים

הנה לינק לסקירה של X3 435 אבל אפשר ללמוד ממנו על הבדלי הביצועים של DDR2 לעומת DDR3

http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-athlon-2-x3-425-435-p3.html

פורסם
  • מחבר

חשבתי שקראתי איפהשהו בפורום הזה שביגלל של-DDR3 יש כמות פינים זהה ל-DDR2 ניתן להתקין DDR3 על לוח-אם של DDR2 והלוח פשוט יעבוד איתו כמו DDR2.

אבל בור ועם הספר כותב ש:

...על לוח שמתאים לDDR2 תוכל להתקין רק מודולים של DDR2.

מה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים