עבור לתוכן

מרגיז - פערי מחיר - 1201N

Featured Replies

פורסם

חנות לא צריכה לשלם משכורות לעובדים? לחנות אין הוצאות? אין חשבונות? אין מיסים? אין מנהלת חשבונות שמקבלת שכר? אין אחזקה של רכבים? אין הוצאות תחזוקה? חנות לא עושה 40% רווח. הם עושים בלחץ 15%. אבל הכי קל לחיות בעולם פנטזיה ולראות רק את הקופסא הקטנה שלך.

רגע, אתה מדבר על חנויות בארץ או בכל מקום אחר בעולם?
  • תגובות 43
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אשתי מיבאת את השמפו שלה מחו"ל. וזה אולי רק שמפו אבל 250 סמ"ק של זה עולה בארץ כ 300 שקל . באותו מחיר אולי קצת פחות היא מיבאת בקבוק של ליטר שמספיק לה לאיזה שנה. היא הלכה לחנות מוצרי שיער כדי לבדוק מחירים לפני שהיא הזמינה ואחרי שהיא אמרה למוכר בכמה היא קונה בקבוק ליטר הוא אמר לה "טוב אני יכול למכור לך 2 במחיר 1 "(בקבוק של 250 סמק) :screwy: . למזלי אשתי יודעת חשבון :lol:.

פורסם
ואחרי שהיא אמרה למוכר בכמה היא קונה בקבוק ליטר הוא אמר לה "טוב אני יכול למכור לך 2 במחיר 1 "(בקבוק של 250 סמק) :screwy: . למזלי אשתי יודעת חשבון :lol:.

דוגמה מצוינת. זה מדבר ישירות על הרווח הנקי של החנות.
פורסם

במילים אחרות, היבואן והחנות מרוויחים יחדיו כ60% מהעלות המקורית של המוצר (כשאמנם מההכנסה של היבואן יש לחסר את עלות המשלוח הסיטונאי לארץ). נחמד...

יותר קרוב ל 50% לפי החישוב שלי אבל בסדר ;)

וכמובן אין לשכוח את הוצאות המכירה (בחנויות באינטרנט הרבה יותר נמוכות, ולכן המחירים יותר נמוכים).

והוצאות הייבוא.

וכן, כולם רוצים להרוויח לפחות 10% על מוצר לאחר ההוצאות, הרי המטרה של העסק הוא רווח לבעליו.

ובאה"ב אין ייבואן, אתם כל הזמן שוכחים את זה. החברה עצמה מוכרת את המוצרים שלה לרשתות הענק כגון newegg ו amazon.

אין מנוס, השוק שלנו קטן, ולכן יש צורך בייבואנים שכן החברות עצמן לא יפתחו כאן סניף.

כל זה כמובן תקף לגבי מחשבים בלבד, ובבגדים וכל מיני מוצרים אחרים (שמפו מישהו :P) מדובר ברווחים עצומים של מאות אחוזים, ולפעמים החנות היא גם הייבואן.

פורסם

דוגמה מצוינת. זה מדבר ישירות על הרווח הנקי של החנות.

יש רווח ויש רווח. חנויות אלקטרוניקה עושות רווח X, חנויות בגדים עושות רווח Y. אתה לא יכול לעשות השוואה בין מוצרים שחייבים לספק להם שירות, תמיכה ואחריות כגון אלקטרוניקה לסמרטוטים שרוכשים מסין בשקל ומוכרים במאה. חנויות בגדים וקוסמטיקה באמת עובדות על אחוז רווח גבוה מאד זו הסיבה שהן יכולות להרשות לעצמן "מבצע 70% הנחה סוף עונה" או "מבצע בושם 1+1". שם באמת יש מקום לחרם צרכנים. אין שום סיבה בעולם שנעלי ספורט איכותיות יעלו בארצות הברית 50$ ובארץ 700 שקל. מי פה listerine עולה דולרים בודדים בארץ 70 שקלים. נוזל עדשות Opti Free עולה בארצות הברית גרושים בארץ 120 שקלים. אפילו חוט דנטלי Oral-B עולה בארצות הברית 99 סנט בארץ 34 שקלים. אבל אלקטרוניקה זה עולם אחר לגמרי. אל תחשוב שאם חנות מוכרת מחשב נייד ב-3,000 שקלים הם מרוויחים 2,500 נטו. הרווח של חנות על מחשב נייד נע בין 10 - 15 אחוז.

פורסם

מסקנה - לא לקנות בארץ.

תזמינו בחצי מחיר מחו"ל בלי לצאת מהבית.

צריכים אחריות ? שלחו את זה לארה"ב, בערך תוך חודש החבילה כבר במכס חזרה אחרי תיקון. (ואם זה מחשבים אז חפשו אחריות בינ"ל)

אני לא רואה שום סיבה לקנות ניידים,מצלמות וכו' בארץ.

הדבר היחידי שבסדר כאן זה מחירים של חומרה.

:yelclap:

בהחלט.

אחר כך טיגר יהיה שמח לראות אותך עומד מול מעבדת שירות שאומרים לך שיקח שבוע וחצי שהמחשב שלך יהיה מוכן ואיזה צעקות תרים שם...

מה שיפה בכל הת'רד הזה פה הוא שכולם גאונים. כולם יודעים הכל וכולם יבואנים של מינימום חצי מליון פריטים בחודש.

מה ניתן לומר לכם. באופן עקרוני, כולכם צודקים בחלק זה או אחר, אך תמיד שוכחים לראות את החצי השני של המשוואה.

מה לעשות, אך תמיד הוא קיים שם. גם אם מ-מ-ש תתעקש לא לראותו.

טיגר הזמין בעבר מחשב נייד מחו"ל ואף לא מעט חלקים למחשב, לאופנוע וכו'.

נכון. הדבר יוצא זול יותר.

מצד שני, לקבל חלק תקול אחרי 3 שבועות של המתנה למשלוח ושהדואר יואיל בטובו לשלוח אותו לסניף הקרוב אליך, גם במקרה היה בשביתה בגלל איזה שקר כלשהו ואז הפקידה לא ראתה את החבילה ובסוף לגלות שיש סדק ענק עליו, זה בעסה.

אחר כך לנסות לדבר עם רשות הדואר בארץ זה בערך שקול מלדרוש מביבי לקיים הבטחה...

היבואנים בארץ גם צריכים להתמודד עם זה וגם עם עוד הרבה מאוד דברים, כמו מיסי יבוא שחלים על מי שמייבא כמויות של סחורה, בדיקות קפדניות וכו'.

כמובן שאין מה להרגיש רע ליבואן המסכן, שהוא הרי מקבל הטבות לא קטנות במחירים ואף לעיתים מוצרים חינם על כל כמות מסויימת שהוא מזמין (במקום אחריות אגב, יותר זול ליצרן לשלוח עוד לוח למחשב לדוגמא במקום להתחיל להתבחבש עם אחריות ומשלוחים), אך עדיין זה לא מעט כאב ראש.

יש המון ידיים שמרוויחות בדרך: עמילי מכס, אנשי רכש, טלפניות, מנהלים וכו'.

מצד שני הם גם נותנים לך אחריות פה בארץ שזה שיקול לא קטן.

כולם גיבורים ו"ישלחו את המחשב לחו"ל". נ-כ-ו-ן...

אתה אולי גיבור עכשיו, אך טיגר רואה את כל הגיבורים האלה עומדים אחר כך עם הז*ן ביד בתור למעבדה עם המחשב שקרס ויש להם איזה עבודה להגיש או שכל החומר שלהם הלך.

מבטיח לך זאת ידידי היקר, שכל אותם אנשים שטיגר רואה לפחות פעם בשבוע, היו מוכנים לשלם גם עוד 1000 ש"ח על המחשב שלהם שעלה אפילו 2000 ש"ח, ורק לדעת שעוד שבוע הם יכולים לסיים ולהגיש את העבודה שלהם, או להמשיך לעבוד בבית.

מה לעשות, יש אנשים שזה המחשב העיקרי שלהם. פה בארץ אין לכולם כסף לרכוש 2-3 מחשבים לביתם כך שאם אחד "הלך", אז לא נורא ואפשר להמתין חודשיים לתיקון.

מניח שעל הנקודה הזאת לא ממש חשבת.

מעבר לכך, בנקודה אישית, טיגר לא מוכן יהיה להמתין חודש וחצי למחשב שלו שיחזור מתיקון. אין לו סבלנות לכך.

אז אם לסכם את הכל,

יש שני צדדים למטבע.

ברור שגובים יותר כסף על הדברים בארץ. זה ברור לכולם. גם הדירות עולות יקר בלי קשר למציאות או למשכורות, מצד שני טיגר לא רואה חרם צרכנים המתגוררים במחסנים של כתר מול משרדי הקבלנים.

רק תעשו את השיקולים הנכונים ותכניסו את הכל למשוואה לפני הקניה.

פורסם

טוב שהידיעה על המחירים בארץ הגיע לת'ראד הזה.

אם עוד לא נתקלתם בזה, רצוי שתבינו שבמדינת ישראל שוחטים אותנו במחירים בכל תחומי החיים והצריכה.

לא מדובר פה רק על תחום המחשבים, מדובר פה על מחירי המזון, הביגוד וכנראה שבעיקר המכוניות.

בארה"ב למשל, הייתם נהגים ב-ב.מ.וו ולא ב-מזדה, קימות לזה כמה סיבות, אבל בואו נגיד שהורדה של החרדים מהגב של כולנו תיהיה התחלה טובה.

פורסם

אלכס נהנה לקרוא את טיגר מדבר על עצמו ב-3D. בחיי, תמשיך עם זה :lol:

פורסם

אחת הבעיות של יבואנים הם העלויות הגדולות של ההתעסקות עם המדינה.

ברגע שמוצר מסויים משוחרר מהמכס תחת הקטגוריה של "ייבוא מסחרי" ישנן עלויות לא קטנות שיבוא אישי לא חלק ממנו בצורת אחסנה, דמי טפסים וכל מיני שמות בעיתיים.

ולמרות כל זאת, זה ממש לא הגיוני שמוצר שנקנה בחו"ל + משלוח לארץ (שהוא כשלעצמו יקר פי כמה עשרות מונים ממשלוח של יבואן מסודר) + מיסים כחוק יהיה זול בעשרות אחוזים ממקבילו הנרכש בארץ.

בתור חובב טיסנאות אני כל פעם נדהם איך טיסנים הנקנים בחו"ל, בהם המשלוח מהווה 50% ממחיר המוצר, וגם עליו אני משלם מכס (ע"פ חוקי המכס ,ביבוא אישי המס הוא על מחיר המוצר+דמי משלוח) ועדיין המחיר הסופי זול ב50% מהמקביל בארץ.

וכן, זה קרטל :

במכוניות אין ייבוא מקבילי, ע"פ חוק, מה וכל יבואן מייבא מספר רב של יצרנים.

המדינה קטנה ולכן מספר היבואנים גם בשווקים פתוחים מצומצם.

כל זה מביא למצב שקל לתאם מחירים, בין אם בצורה אקטיבית ובין אם בצורה פאסיבית.

פורסם
אלכס נהנה לקרוא את טיגר מדבר על עצמו ב-3D

גם גיל :xyxthumbs:

אני מעדיף לשלוח משהו לארה"ב ולחכות שבוע-שבועיים מאשר לשלם כפול. אבל זו רק דעתי...

פורסם

בקבוק מי עדן (שכנראה יותר מזוהמים ממי ברז) בגודל חצי ליטר עולה 8 שקלים ברוב החנויות בארץ.

הבנתם ?

מעל ל-2 דולר ל2 כוסות מים שכנראה מזוהמים !

אתם דנים בקשקושים וכל בעלי העסקים כאן שהגיבו ב"מה לעשות" מנסים לשכנע את עצמם שהם לא גנבים כדי שירגישו טוב- קלאסי.

אני לא קונה כאן שום דבר שאפשר להשיג באינטרנט מחו"ל, כי אני צרכן חכם ואני לא תומך בתעשיית הגניבה שהתפתחה לה כאן במדינה הזאת, בה שכר ממוצע הוא 20 ש"ח לשעה, שאפילו לא קונה פיתה עם פלאפל+שתייה (עליה תשלמו בין 20-30 ש"ח) שלא לדבר על פיתה עם שניצל וקולה (2.5-3 שעות עבודה כדי לאכול צהריים)

תודה לאל על האינטרנט ומי יתן וכולכם תלמדו להיות חכמים ולהזמין דברים מחו"ל גם אם הם רק כמה שקלים יותר זולים אחרי משלוחים ומיסים- רק כדי לא לתמוך בגנבים.

BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD.

ומי שמתלונן ומשלם כמו גדול לגנבים הוא גנב בעצמו אז שישתוק

כולכם פה מבינים במחשבים וכולכם יודעים אנגלית, אין תירוצים לא לקנות חכם אונליין.

מה גם שPAYPAL יותר בטוח מלמסור את הכרטיס אשראי לכל החאפרים הישראלים שתמיד איך שהוא גובים פעמיים את הסכום ו"מצטערים ויזכו אותך חודש הבא" (קרה לי מספר פעמים ומאז ששמתי קאל SMS אני תופס אותם על חם)

פורסם

בקבוק מי עדן (שכנראה יותר מזוהמים ממי ברז) בגודל חצי ליטר עולה 8 שקלים ברוב החנויות בארץ.

הבנתם ?

מעל ל-2 דולר ל2 כוסות מים שכנראה מזוהמים !

אבל בארץ החנות לא צריכה לשלם משכורות לעובדים? לחנות אין הוצאות? אין חשבונות? אין מיסים? אין מנהלת חשבונות שמקבלת שכר? אין אחזקה של רכבים? אין הוצאות תחזוקה? חנות לא עושה 40% רווח. הם עושים בלחץ 15%. אבל הכי קל לחיות בעולם פנטזיה ולראות רק את הקופסא הקטנה שלך.

יש רווח ויש רווח. חנויות אלקטרוניקה עושות רווח X, חנויות בגדים עושות רווח Y. אתה לא יכול לעשות השוואה בין מוצרים שחייבים לספק להם שירות, תמיכה ואחריות כגון אלקטרוניקה לסמרטוטים שרוכשים מסין בשקל ומוכרים במאה. חנויות בגדים וקוסמטיקה באמת עובדות על אחוז רווח גבוה מאד זו הסיבה שהן יכולות להרשות לעצמן "מבצע 70% הנחה סוף עונה" או "מבצע בושם 1+1". שם באמת יש מקום לחרם צרכנים. אין שום סיבה בעולם שנעלי ספורט איכותיות יעלו בארצות הברית 50$ ובארץ 700 שקל. מי פה listerine עולה דולרים בודדים בארץ 70 שקלים. נוזל עדשות Opti Free עולה בארצות הברית גרושים בארץ 120 שקלים. אפילו חוט דנטלי Oral-B עולה בארצות הברית 99 סנט בארץ 34 שקלים. אבל אלקטרוניקה זה עולם אחר לגמרי. אל תחשוב שאם חנות מוכרת מחשב נייד ב-3,000 שקלים הם מרוויחים 2,500 נטו. הרווח של חנות על מחשב נייד נע בין 10 - 15 אחוז.

©lev-27

פורסם

מי שמעוניין לרכוש את ה1201N ב2690 שיגיע ליריד שיש בתעשיה אווירית ליד רמלה

בימים אלו לאוהל המכירות של טרקלין וירכוש המבצע תקף רק לאוהל הלכתי עם חברה שלי לקנות את זה משם בשבילה.

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה כל מי שקונה בחו"ל מדבר בטון כזה עצבני?...

אם זה כל כך טוב ומדהים הקניות מחו"ל מן הסתם הייתם צריכים להיות ממש מאושרים ומלאים בכסף הרי על כל לאפה עם שווארמה שאני אוכל אתם לא תומכים בגנבים ואוכלים קופסאות שימורים מחו"ל. וואלה מקנא בכם.

אני בתור צרכן טיפש מעדיף לחיות בשקט עם הידיעה שמכונית קונים בארץ, פיתה קונים בארץ ושמפו[!!], פור גד סייקס קונים בארץ.

מחשב רציני שוקלים קניה בחו"ל.

אולי אני מבזבז כסף אבל בתכלס כסף לא אמורים לאסוף, כסף אמור לחסוך כאבי ראש.

דרך אגב, אני לא מהפרימטיבים האלה שלא קנו בחיים מחו"ל, קניתי מאיביי ודיל אקסטרים מוצרים שאין בארץ, זה נחמד אבל זה לרוב לא שווה את הטרחה.

[וכן, אם לדבר לנושא, חנויות קצת מנצלות את זה. זכותם?...מסתבר שכן][br]פורסם בתאריך: 7.03.2010 בשעה 02:43:42

מה שאני לא מבין זה למה כל מי שקונה בחו"ל מדבר בטון כזה עצבני?...

אם זה כל כך טוב ומדהים הקניות מחו"ל מן הסתם הייתם צריכים להיות ממש מאושרים ומלאים בכסף הרי על כל לאפה עם שווארמה שאני אוכל אתם לא תומכים בגנבים ואוכלים קופסאות שימורים מחו"ל. וואלה מקנא בכם.

אני בתור צרכן טיפש מעדיף לחיות בשקט עם הידיעה שמכונית קונים בארץ, פיתה קונים בארץ ושמפו[!!], פור גד סייקס קונים בארץ.

מחשב רציני שוקלים קניה בחו"ל.

אולי אני מבזבז כסף אבל בתכלס כסף לא אמורים לאסוף, כסף אמור לחסוך כאבי ראש.

דרך אגב, אני לא מהפרימטיבים האלה שלא קנו בחיים מחו"ל, קניתי מאיביי ודיל אקסטרים מוצרים שאין בארץ, זה נחמד אבל זה לרוב לא שווה את הטרחה.

[וכן, אם לדבר לנושא, חנויות קצת מנצלות את זה. זכותם?...מסתבר שכן]

משהו דפוק אצלי בדפדפן נראלי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים