עבור לתוכן

Omega Audio ES 180 (הרוטל נקנה)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לכל מי שיודע (או לא) עד לא מזמן היה לי את המיקרולאב SOLO 6C שנותנים תמורה טובה מאוד שהייתי ממליץ עליהם בכל הזדמנות.

בכל אופן, אחרי חפירה קצרה ביד2 מצאתי זוג רצפתיים של אומגה אודיו ב 300 ש"ח. הם כוללים וופר 9", מיד טוויטר 1.1".

אתמול מצאתי זמן וקפצתי לרמת השרון עם המגבר שלי (Lepai - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=447986.0) האזנתי אליהם כחצי שעה, ובסוף יצאתי משם עם זוג אומגה אודיו במצב טוב מאוד + זוג סטנדים. עסקה משתלמת ללא ספק.

האומגה אודיו האלה מפתיעים מאוד. השילוב עם המגבר יצא טוב מאוד ואפשר להגיע איתם לעוצמות גבוהות מאוד. הסאונד נקי והוופר הענקי לא מאכזב! באס נעים, עגול, חמים והדוק מאוד. בהתחלה פחדתי שהמגבר לא יזיז אותם ושהבאס יהיה טיפה "משוחרר" אבל הוא נעים מאוד ונשמע שהמגבר עושה עבודה טובה מאוד. בנוסף גם הגבוהים מפורטים מאוד והתחלתי לגלות צלילים שדי נעלמו לי עם המיקרולאב. המצילות נשמעות "חיות" ומפורטות יותר.

בהחלט קניה טובה מאוד לזוג רמקולים "שהחיו" לי את המוסיקה. הייתי ממליץ לכל אחד בעל תקציב זהה (+ 300-400 למגבר אם אין) וטיפה סבלנות לשוטט מדי פעם בלוחות ולמצוא עסקה משתלמת.

והרי התמונות: http://picasaweb.google.com/nirazuelos/OmegaAudioES18002#

IMG_6619.JPG IMG_6613.JPG IMG_6626.JPG

אם תכנסו לאלבום תמונות, יש שמה תצלום מאקרו של המיד ברמקול הימני. אפשר לראות שחלק קטן ממנו שקוע. אני מניח שזה לא משפיע כ"כ על הסאונד אבל בכל זאת ניסיתי לישר אותו, ללא הצלחה. ניסיתי גם את ה"טריק" עם השפתיים אבל הקוטר של המיד גדול מדי ואי אפשר להקיף אותו.

פורסם

תתחדש.

פורסם

תתחדש, גרמת לי לחשוב על לחפש רמקולים ביד 2 ;D

מה אתה עושה עם ה SOLO?

פורסם
  • מחבר

תתחדש.

תודה. יש לך אולי עצה איך בכל זאת לתקן את המיד?

http://picasaweb.google.com/nirazuelos/OmegaAudioES18002#5442709835328279490

תתחדש, גרמת לי לחשוב על לחפש רמקולים ביד 2 ;D

מה אתה עושה עם ה SOLO?

אם בסוף תקנה זוג רמקולים ותצא מרוצה כמוני, מה טוב? :) תודה.

את המיקרולאב אני מוכר.

פורסם

ניסית "לנשק" אותו? אפשר עם הפה לשאוב אותו החוצה אם הוא לא קשיח מדיי. במקרה הכי נורא, להתקשר לאומגה אודיו ולשאול אותם.

פורסם

והנה עוד עדות שבתקציבים מעין אלו, רכישת "רמקולים למחשב" זו פשוט איוולת שאין כדוגמתה כמעט באף תחום צרכני אחר שאני מכיר. תתחדש ותהנה! :)

פורסם
  • מחבר

אנטולי,

אם תכנסו לאלבום תמונות, יש שמה תצלום מאקרו של המיד ברמקול הימני. אפשר לראות שחלק קטן ממנו שקוע. אני מניח שזה לא משפיע כ"כ על הסאונד אבל בכל זאת ניסיתי לישר אותו, ללא הצלחה. ניסיתי גם את ה"טריק" עם השפתיים אבל הקוטר של המיד גדול מדי ואי אפשר להקיף אותו.

אני ארים מחר טלפון.

תודה Fkl0ster :)

אתה צודק, מה שכן צריך לקחת בחשבון מגבר (שהיה לי בהישג יד, אבל כנראה ילך לאחוריים של אומגה שגם בדרך). אני כרגע מתכנן להוציא 400 ש"ח על מגבר. חשבתי על וינאטג' של מרנטס (2238).. הצעות?

פורסם

אתה לא חייב להקיף הכל, רק את האיזור הבעייתי, תנסה תראה אם תצליח.

בנוגע להגברה, המרנטצים הישנים נשמעים מאוד "גדולים" בזכות באס שמן. זה נשמע יפה, אבל עם הרמקולים של האומגה זה עלול להיות מעט מוגזם. תהייה חייב לבדוק אם זה מתאים לך לאוזן.

פורסם

תתחדש, נראה ממש טוב בכזה מחיר. איך היית מגדיר את החתימת סאונד שלהם?

בנוסף הייתי מציע להגביה טיפה את הסטנדים כך שהראש יהיה בין או מתחת לטוויטרים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, אבל המיד שקוע מטבעו ולכן זה בלתי אפשרי.

הינה תמונה ברורה יותר: http://picasaweb.google.com/nirazuelos/OmegaAudioES18002#5442979789235867138

זו קצת בעיה לשמוע את האומגה ביחד עם מגבר אחרי לפני שאני קונה אותו, במיוחד אם זה יד שניה.

יש מקום כלשהו שאני יכול להשאיל את מגבר X לפני שאני קונה אותו בשביל לבדוק? או אולי מישהו פה מהפורום יוכל להשאיל לי.

הלוואי והייתי יכול להגביה את הסטנדים, אני בכלל קיבלתי אותם בחינם כשהתכנון היה לקנות סטנדים של אומגה אודיו ST-6 שהם כ 63 ס"מ לגובה (הנוכחים הם 37 ס"מ).

קצת קשה לי לענות לך על השאלה של חתימת הסאונד.. אבל מה שכן הם די בהירים אבל עם באס פאנצ'י ונעים.

פורסם

תתחדש ותהנה, נראים מצויין !

פורסם

מגניב תתחדש,גם אני חושב שצריך להגביה אותם

פורסם

תתחדש ותהנה.

לגבי הרסיבר - יש לי כרגע מרנץ "וינטאג'" מדגם 2235 (מודל 1975/6), אני בעיקר מקשיב איתו לאוזניות ועד כה חיברתו אותו רק לרמוקלים מאוד נחותים, כך שקשה לי להתרשם מבאס "מנופח".

היתרונות של כל מגברי מרנץ מאותה תקופה מבלי להכנס לאיכות הצליל - אמינות, טיונר FM מעולה, יפים אסתטית.

בונוס נוסף - לפחות ל-2235 (אולם אני משער שלמגברים נוספים מהסדרה שלו) יש יציאת אוזניות מדהימה.

ממעט הכרותי עם רמקולים של אומגה אני לא יודע איך הם ישמעו איתם, הרושם שלי שהם יתאימו יותר לרמקולים קלים יותר לדחיפה ובהירים יותר.

כמו כן, אני לא בטוח שתמצא 2235/2238 תקין ב-400 ש"ח ולפי דעתי גם לא ב-600 (את שלי לא הייתי מוכר בפחות לדוגמא). במחירים כאלו הם הופכים לפחות משתלמים ונראה לי שניתן בתחום מחירים זה למצוא רסיברים לא רעים בכלל של סנסוי ולוקסמן עם הספק עדיף שעשויים להתאים יותר לאומגה.

פורסם

פששש.. השגת דיל מצוין! (גם קיבלת על הדרך סטנדים נחמדים.. :P)

איך פותרים את בעיית הטוויטר? בעבר שמעתי על "לנשק"/ "לשאוב" את הרמקול, אבל אז שמעתי על הפיתרון הכי יעיל לדעתי- שואב אבק! כן.. כן.. שואב אבק, תצמיד שניה וחצי לטוויטר על עוצמה נמוכה ותנסה לאט לאט, אם זה לא עובד תעלה את העוצמה ותזהר לא לשאוב חזק מדי שלא תפגם בטוויטר.

בנוגע לסטנדים- אתה תמיד יכול לבנות סטנדים DIY, לקנות עץ טוב, לכה וספייקים ולבנות לבד. אם אתה חסר כישורים (מה שלא נראה לי על פי המוד שעשית ל-T-AMP) אתה תמיד יכול לתת לנגר לעשות את "העבודה השחורה" (קשה).

אתה ברצינות יושב על הפינת מחשב ומשתמש ברמקולים ככה למוזיקה? זה קצת לא "מערך נכון" (סוויט ספוט- משו"ש).

נראה שהחדר שלך הוא בגודל של כ-3*3, אם כך אז זה נראה כי אתה סובל מאקוסטיקה גרועה ורצוי שתטפל בה עם ספוגים וגופים שקצת "ישחקו" עם הגלים. שים איזה ספה מאחורה (ככה שיהיה משו"ש), תפעיל את הרמקולים, ותשען לאחור ;).

חוץ מזה תתחדש, נראה טוב! :xyxthumbs:

נ.ב-

האווטר שלך זה האלבום האחרון של אורפלנד הלהקת מטאל הישראלית?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות שלכם :)

fungiman, הרמקולים האלה בחלט טיפה בהירים וקלים לדחיפה (92db). את המרנטס 2238B אני יכול להשיג בכ- 400 ש"ח. יש גם בנוסף סנסוי בכמה דגמים. מאיפה אתה?

ERL,

הייתי מנסה את העצה שלך עם השואב, אבל אין לו עוצמות והוא די חזק ;D

בנוגע לסטנדים, אני אראה מה אוכל לעשות איתם, תמיד אפשר להגביה לבד לא? (אבא של חבר הוא נגר).

אם אני לא טועה החדר הוא 3.5x2.75 והרמקולים יושבים כמובן על הצלע הרחבה.

עדיין לא הבנתי מזה משו"ש (:P) אבל יש לי ספה בצלע הרחבה בדיוק מול הרמקולים.

אפשר לראות אותה פה

ב 0:53.

אילו ספוגים או חפצים אחרים אני יכול לשים כיד לשפר את האקוסטיקה?

וכן, האוטר הוא האלבום האחרון של אורפנד לנד :)

אגב, הסתכלתי עכשיו על אחד הסטנדים וראיתי שאפשר למלות אותו בחול (הוא חלול פבנים) אז אספתי כמה שקיות חול ועכשיו אני ממלא את הסטנדים. בנוסף הם טיפה "רוקדים" כי הרצפה בחדר קצת עקומה. איך אפשר להתגבר על זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים