עבור לתוכן

ניקוי גלגלת של עכבר - האם אפשרי (בלי להרוסו) וכיצד?

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

טוב ייתכן וזה ישמע לכם מעט מצחיק, אבל אשמח לתשובות רציניות.

ברשותי סט של לוג'יטק Logitech Cordless Desktop MX 3200 Laser

שבו העכבר :Logitech MX 600 Laser Cordless Mouse

הענין הוא שיש לי חתולה ארוכת פרווה האוהבת מאוד להיות במקומות בהם אני נמצאת (גם כשאיני בבית), כלומר שוהה לא מעט ליד המחשב.

כתוצאה מהשילוב הקטלני הזה שערותיה נכנסות לא מעט למחשב, אולם בעוד שמשם אני פחות או יותר יודעת כיצד לנקותן, אני מתקשת לנקות את הפרווה הרבה שמצטברת ומתגלגלת מסביב לגלגלת של העכבר. פרווה שאגב קל לי מאוד לראותה עקב ניגוד צבעים עם העכבר השחור.

שאלתי. האם ניתן לנקות את העכבר מהפרווה בלי לפרק את העכבר (הבנתי שסגור בקליקים) או להזיק לו, ואם כן, כיצד אוכל לעשות זאת.

אגב, תשובות כמו "החליפי עכבר", "העיפי את החתולה" או "אל תאפשרי לה להתקרב למחשב" לא ממש יעזרו לי :P

תודה לעוזרים.

פורסם

תכסי את העכבר עם ניילון, כמו שפעם היה כיסוי מיוחד למסך ולמקלדת.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, NuNaTaK

אתה מתכון לכסות בעת שהעכבר לא בעבודה? או שממש במשך כל זמן העבודה?

כי אם במהלך העבודה זה פתרון, אבל פתרון קצת מבאס..

אגב, אני מבינה שממש המלצות לניקוי עלול להיות כנראה בעייתי יותר.

פורסם

כשלא משתמשים בו כמובן.

פורסם

שילוב של קיסם שיניים ע"מ לשחרר את הפרווה ושואב אבק קטן או סרט דביק ע"מ להוציאה אמור לעבוד.

אגב, אצלך המצב טוב, אצלי היתה תקופה שהם היו לוקחים את העכבר לארגז חול שלהם, אז מצאתי פיתרון ושיפצרתי אותו לשולחן, אחרי כמה שעות הבנתי שזה מוציא את כל המשמעות מעכבר אלחוטי אז ויתרתי וקניתי אחד חוטי.

פורסם
  • מחבר

כשלא משתמשים בו כמובן.

תודה NuNaTaK

הכנתי שקיק לשים בו את העכבר כאשר אינו בשימוש.

שילוב של קיסם שיניים ע"מ לשחרר את הפרווה ושואב אבק קטן או סרט דביק ע"מ להוציאה אמור לעבוד.

אגב, אצלך המצב טוב, אצלי היתה תקופה שהם היו לוקחים את העכבר לארגז חול שלהם, אז מצאתי פיתרון ושיפצרתי אותו לשולחן, אחרי כמה שעות הבנתי שזה מוציא את כל המשמעות מעכבר אלחוטי אז ויתרתי וקניתי אחד חוטי.

תודה, shuy

ניסיתי להשמש בקיסמי שיניים רגילים שהיו בביתי. בתחילה אכן נחלתי הצלחה (שיער ארוך ועדין = סיבים עדינים, אר ארוכים) אולם לאחר שחלק מהפרווה הוצאה, נראה היה שעדיין יש חלקים שאני רואה אך מתקשה להוציא (כאמור, סיבים עדינים) וזאת בלי לספור את אותם סיבים שהזזתי או שמראש היו במקומות שלא ראיתי. בנוסף לכך היות וקסמי העץ שבו ונשברו בקצותיהם, נראה היה שאני מוסיפה ללכלוך שגם כך נמצא שם סיבי עץ. לכן, אנסה לחפש בימים הקרובים קסמי פלסטיק שבעבר ראיתי , בתקווה להמשיך איתם את המלאכה.

באשר אלייך, ממש לקחו את העכבר לארגז החול? חתיכת חבורה מופרעת וחכמה יש לך שם. מעניין היה לראות כיצד עשו זאת.

פורסם

לא טכני:

חנך את החתולה - כבעלים של 2 מיצי חתולה - חנך אותה - שפריצר עם מיים - כל פעם שהיא עושה משהו לא בסדר שפריץ קטן

תתמיד ככה במשך שבועיים - ההתנייה הפאבלובית עובדת ברוב המקרים כמו שעון

אל תדאג לא נגרם לחתול שום נזק - מקסימום היא תשתין לך על המצעים (בתור נקמה - מנסיון...) - לא להרביץ לחתול - זה לא עוזר ורק גורם נזק (החתול יתחיל לפחוד ממגע יד)

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

היי גבריאל

החתולה שלי הינה ייצורית מחונכת (טוב, בעקרון) שאפילו מכירה את משמעות המילה לא.

לרוב היא גם מתנהגת כיאות (למשל לא עולה על המחשב, לרוב גם לא על המקלדת) מה שכן, עלי בהחלט להקפיד איתה יותר באשר לאי שימוש בעכבר ככרית, דבר שאפילו היא עושה אותו לעיתים רחוקות, לא ממש מועיל למצב הפרווה שאפילו מהאוויר בלבד (כאמור פרווה מאוד עדינה ולכן קלה ועפה בקלות באוויר) מצטברת סביב גלגלת העכבר.

באשר לשימוש בספרי מיים ואי שימוש במכות איני יכולה להסכים איתך יותר.

תודה ודש לשתי המיצי. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים